بخشی از مقاله

چکیده

یک قلاده سگ 15 ساله نژاد تریر عقیم نشده با سابقه یک هفته یبوست شدید و علائم بالینی بی حالی و بی اشتهایی، تکرر ادرار و کاهش حجم ادرار به کلینیک دامپزشکی ارجاع داده شد. در گراف رادیولوژی بزرگ شدگی پروستات، سنگ در مثانه، کلیه و پروستات مشاهده شد. در معاینه رکتال بزرگی پروستات و درد شدید گزارش شد. نمونه خون جهت بررسی هماتولوژی و بیوشیمی اخذ شد که لکوسیتوز به همراه افزایش قابل توجه سطح کراتینین و اوره شاخص ترین یافته های آزمایشگاهی بودند.

در آنالیز ادرار، پروتئین اوری هماچوری، تعداد زیادی سلول اپیتلیال، افزایش وزن مخصوص، باکتری اوری و حضور تعداد زیادی نوتروفیل مشخص گردید. اقدامات اورژانسی اولیه با کاتترازیسیون یوترا و تکنیک اوروهیدروپروپولشن جهت رفع انسداد میزراه و برقراری دیورز با مایع درمانی، تجویز سیپروفلوکساسین وریدی و فوروسماید اغاز گردید اما پس از 48 ساعت و با توجه به پیش آگهی ضعیف حیوان، صاحب دام تصمیم به اوتانازی گرفت که در کالبد گشایی بزرگ شدگی شدید پروستات و تعداد زیادی سنگ در مثانه، لگنچه کلیه و پروستات و هیدرونفروز دوطرفه در کلیه مشاهده شد. سنگ ها بر اساس آنالیز شیمیایی از کربنات، فسفات، کلسیم، منیزیم و آمونیوم تشکیل شده بودند و در گروه سنگ های استروویت دسته بندی شدند.

مقدمه

در سگها بروز سنگ پروستات عموما به صورت غیر علامت دار است و در بسیاری از موارد به صورت اتفاقی در بررسی های بزرگ شدگی خوش خیم پروستات تشخیص داده می شود - 2،. - 1 سنگ های پروستات به دو دسته اندوژنوس و اگزوژنوس تقسیم می شوند که سنگ های اندوژنوس در اثر ترشحات پروستات ایجاد می شوند و منشاء سنگ های اگزوژنوس ترشحات ادراری از میزراه است

تاریخچه

یک قلاده سگ 15 ساله نژاد تریر عقیم نشده با سابقه یک هفته یبوست شدید و علائم بالینی بی حالی و بی اشتهایی، تکرر ادرار و کاهش حجم ادرار به کلینیک دامپزشکی ارجاع داده شد. در گراف رادیولوژی بزرگ شدگی پروستات، سنگ در مثانه، کلیه و پروستات مشاهده شد. در معاینه رکتال بزرگی پروستات و درد شدید گزارش شد. نمونه خون جهت بررسی هماتولوژی و بیوشیمی اخذ شد که لکوسیتوز - - 34000/ʽL به همراه افزایش قابل توجه سطح کراتینین و اوره - 12/mg/dl - و اوره - - 264mg/dl شاخص ترین یافته های بالینی بودند. در آنالیز ادرار، پروتئین اوری هماچوری، تعداد زیادی سلول اپیتلیال، افزایش وزن مخصوص، باکتری اوری و حضور تعداد زیادی نوتروفیل مشخص گردید.

اقدامات اورژانسی اولیه با کاتترازیسیون یوترا و تکنیک اوروهیدروپروپولشن جهت رفع انسداد میزراه و برقراری دیورز با مایع درمانی ، تجویز سیپروفلوکساسین وریدی و فوروسماید اغاز گردید اما پس از 48 ساعت و با توجه به پیش آگهی ضعیف حیوان، صاحب دام تصمیم به اوتانازی گرفت که در کالبد گشایی بزرگ شدگی شدید پروستات و تعداد زیادی سنگ در مثانه، لگنچه کلیه و پروستات و هیدرونفروز دوطرفه در کلیه مشاهده شد. سنگ ها بر اساس آنالیز شیمیایی از کربنات، فسفات، کلسیم، منیزیم و آمونیوم تشکیل شده بودند و در گروه سنگ های استروویت دسته بندی شدند.

تصویر:1 حضور سنگ در لگنچه کلیه - سمت راست - و مثانه و پروستات - سمت چپ -

تصویر :2 مشاهده سنگ در مثانه و پروستات

بحث

بزرگ شدگی پروستات از جمله اختلالات شایع پروستات در سگ های مسن عقیم نشده است. ارتباط آناتومیکی نزدیک بین پروستات، میزراه و مثانه یکی از دلایل ایجاد اختلالات پروستات به شمار می رود. بزرگ شدگی پروستات ناشی از افزایش سن و اختلالات هرمونی در سگ ها نقش مهمی در ایجاد سنگ های پروستات دارد. - - 5 تمام بیماری هایی که میتوانند سنگ های ادراری ایجاد کنند میتوانند دلیلی بر ایجاد سنگ های پروستات نیز باشند که در این گزارش بالینی به وقوع یک مورد جالب از سنگ پروستات اگزوزنوس در سگ اشاره گردید.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید