بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

براساس بخشنامه وزارت بهداشت:

در صورتی که بیمارستان آموزشی باشد، کلیه مدارک بیمار چه بستری و چه سرپائی برای تمام مدت بایستی نگهداری شود و برای جلوگیری از کمبود جا بعد از مدتی، می توان این مدارک را به صورت میکروفیش درآورد.
در صورتی که بیمارستان غیرآموزشی باشد مدارک بستری را به مدت 10 سال و پرونده بیماران سرپائی را به مدت 5 سال نگهداری می کنند.

همچنین:

«طبق روال پرونده های پزشکی بایستی ده سال در بیمارستان نگهداری شود که 5 سال آن در بایگانی فعال و 5 سال بعدی در بایگانی راکد خواهد بود و بعد از انقضای ده سال در صورت راکد ماندن و عدم نیاز ویژه، بعنوان کاغذ باطله تلقی شود.

اسلاید 2 :

طبق بخشنامه 51 سازمان اسناد ملی ایران، پرونده های پزشکی بیماران «به استثناء پرونده های پزشکی مجروحین جنگ تحمیلی، جانبازان، معلولین و بیماران که مانند بیماران روانی، سوختگی و قلب مساله خاصی دارند» باید پس از ضبط خلاصه پرونده کامل و یا برگ پذیرش و خلاصه ترخیص کامل، بعد از گذشت 15 سال از تاریخ ترخیص بیمار از بیمارستان، از طریق فروش و واگذاری با نظارت نماینده آن سازمان امحا کنند.

اسلاید 3 :

در بخشنامه شماره 1598، وزارت بهداشت، اعلام کرد بیمارستاها مدارک «دریافت داروهای مسکن مخدر بیمارن سرطانی» را 5 سال بعد ازفوت بیمار می توانند امحا نمایند
همچنین:
درمانگاه ها باید پرونده بیماران عادی سرپایی درمانگاههای را به مدت 5 سال پس از آخرین مراجعه بیمار نگهداری کرده سپس در صورت عدم نیاز به پرونده های مذکور می توانند امحاء نمایند.

اسلاید 4 :

در ماده 106 قانون تعزیرات آمده است که اطباء، جراحان، قابله ها، داروفروشان و کلیه کسانی که به مناسبت شغل یا حرفه خود محرم اسرار می شوند، هرگاه در غیر از مواردی که برحسب قانون ملزم هستند، اسرار مردم را افشا کنند به شلاق تا 74 ضربه محکوم می شوند، که اخیرا به موجب تصویب شورای عالی قضائی، حبس و جریمه نقدی هم به آن اضافه شده است.

اسلاید 5 :

سوء استفاده از پرونده پزشکی

ماده 20 قانون نظام پزشکی بیان می دارد که افرادی که اسامی اشخاص را تغییر دهند، علاوه بر مجازاتهای اداری و جبران خسارت وارده محکوم به حبس از یک الی پنج سال خواهند بود. ضمنا در عین حال، قوانین مورد اشاره در مورد تخلفات مسئولین مدارک پزشکی که اسرار بیماران به آنها سپرده شده است نیز مصداق پیدا می کند.

ماده 25 قانون نظام پزشکی بیان می کند که هر یک از کارمندان و مسئولان دولتی که در حین اجرای وظیفه خود در احکام و تقریرات و نوشته ها و اسناد و مجلات و دفاتر غیر آنها از نوشته ها و اوراق رسمی تزویر می کنند، اعم از اینکه امضا یا مهری را ساخته، مهر یا خطوطی را تخریب کرده یا کلمه ای الحاق کند یا اسامی اشخاص را تغییر دهد، علاوه بر مجازاتهای اداری و جبران خسارت وارده محکوم به حبس از یک الی پنج سال خواهد بود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید