بخشی از پاورپوینت
اسلاید 4 :
خانواده و پرورش مسئوليت پذيري در كودكان
همه مي دانيم زندگي در خانواده اي كه روح همكاري و مشاركت بر آن حاكم باشد، بسيار راحت تر و لذت بخش تر است. در چنين خانواده هايي هر يك از فرزندان از احساس مسئوليت لازم برخوردارند و بخشي از وظايف خانوادگي را به عهده مي گيرند. احساس مسئوليت بيانگر نوعي نگرش و مهارت است كه مانند هر نوع نگرش و همارت ديگر آموختني و اكتسابي است. اين عادت از ابتداي زندگي و به تدريج ايجاد مي شود. در واقع، يك كودك هرگز نمي تواند رفتاري مسئولانه از خود نشان دهد، مگر اينكه اين رفتار را در طول زندگي خود آموخته باشد.
اسلاید 5 :
نوجواني و پديده بزهكاري
اسلاید 6 :
نوجواني و پديده بزهكاري
يكي از مسائل پيچيده عصر حاضر كه توجه بسياري از محققان و صاحبنظران را به خود معطوف داشته است، موضوع مجرمين در سنين پايين و نوجوانان بزهكار است. متأسفانه اين پديده، به ويژه در كشورهاي داراي سطح اقتصادي پايين، از گسترش چشمگيري برخوردار است. انواع نابساماني هاي اقتصادي و اجتماعي از قبيل فقر، تورم و گدايي، بيكاري، فقدان امنيت مالي و حقوقي و ساير عوامل محروميت زا، زمينه مساعد براي ارتكاب جرم را فراهم مي كنند.
اسلاید 7 :
وسواس
اسلاید 8 :
وسواس
نوجواني دوره ايست كه در آن دانش آموز بيش از هر زمان ديگر نياز به راهنمايي و مشاوره دارد. نوجوان ضمن مشورت با اوليا و مربيان، دست كم بايد بداند كه چگونه خود را بهتر بشناسد و از برخوردهاي زيان بخش در محيط خانه و مدرسه پرهيز كند.
نوجوان وسواس فردي است كه خصوصيات بارز و مشخصي مثل نظم و ترتيب شديد، كمال طلبي و پاكيزگي افراطي و خسيس بودن را از خود بروز مي دهد. افكار و اعمال اين نوجوانان تكراري، دست و پاگير و كليشه اي است و نوجوان خودش را ناگزير از انجام آنها مي داند، مانند امتحان كردن مكرر كليد برق و دستگيره در اتاق. در انجام اعمال و افكار وسواسي، نوجوان نسبت به اختلال خود هوشيار و آگاه است، ولي آن را تحميل شده احساس مي كند و خود را در محاصره مي داند.
اسلاید 9 :
مشكلات در زمينه پيشرفت تحصيلي
اسلاید 10 :
اگر فرزند شما قبلا مشكلاتي در زمينه پيشرفت تحصيلي داشته است:
درباره آن مشكل با فرزندتان صحبت كنيد.
آيا فرزندتان احساس گيج شدن يا درماندگي در كار دارد؟
آيا احساس مي كند كه سخت تلاش مي كند تا كار را به خوبي انجام دهد؟
با معلم فرزندتان صحبت كبيد تا نقاط ضعف مشخص شود.
به فرزندتان اجازه دهيد تا بداند كه شما مي خواهيد به او كمك كنيد تا كار را بهتر انجام دهد.
به فرزندتان كمك كنيد تا كارهايي را كه دوست دارد انجام دهد، معين كند. اين عمل به كار مدرسه او كمك مي كند.
تلاش و بهره وري را پاداش دهيد.
عوامل مخل يادگيري را محدود كنيد، مانند زياده روي در تماشاي تلوزيون، انجام بازيهاي ويديويي، كار با رايانه و ..
اسلاید 11 :
استقلال در نوجواني
استقلال نقطه مقابل وابستگي است. هر انساني از بدو تولد و حضور در عرصه حيات اجتماعي در بالاترين مرتبه وابستگي است و هر اندازه كه توانمندي او افزايش يابد، از وابستگي اش كاسته مي شود. يعني توانمندي فرد نسبت مستقيم با استقلال او و نسبت معكوس با وابستگي وي دارد، به طوري كه مشاهدات و روال رشد انسان نيز اين نكته را تأييد مي كند. به عنوان مثال طفل نوزاد در غذا خوردن صد در صد به مادر وابسته است، يعني اگر مادر به او شير ندهد به هيچ وجه قادر به غذا خوردن نيست. در حركت و جابه جايي هم در نهايت وابستگي است، يعني اگر مادر او را جابه جا نكند نمي تواند خود جابه جا شود. اين وابستگي ها به مرور به سمت استقلال پيش مي رود، اما هيچ گاه استقلال كامل و مطلق براي او فراهم خواهد شد.
اسلاید 12 :
چگونه فرزندانمان را در انجام تكاليف ياري دهيم؟
اسلاید 13 :
چگونه فرزندانمان را در انجام تكاليف ياري دهيم؟
اگر فرزندي داريد كه در حال تحصيل است، موضوع كمك به انجام تكليف وي مسئله اي آشنا براي شماست. همان گونه كه مي دانيم والدين نقشي مهم در پيشرفت تحصيلي فرزندانشان ايفا مي كنند. شما نيز با مشاركت در امور آموزشي و تحصيلي فرزندتان مي توانيد بر روي شكاف بين خانه و مدرسه پلي ايجاد كنيد و به اين طريق موفقيت فرزندتان را در امر تحصيل و زندگي تضمين نماييد.
وقتي فرزندتان از شما مي خواهد كه به او كمك كنيد، او را راهنمايي كنيد، نه اينكه پاسخ را برايش بگوييد. انجام تكاليف براي فرزندتان، به او كمك نخواهد كرد كه آنها را بفهمد و ار آن اطلاعات استفاده كند و نيز باعث نخواهد شد كه وي به توانايي هايش اعتماد كند و دلگرم شود.
اسلاید 14 :
افت تحصيلي
اسلاید 15 :
افت تحصيلي = ضررهاي جبران ناپذير فردي + هدر رفتن منابع ملي
يكي از شاخص هاي توسعه كشورها همگاني شدن آموزش و پرورش و تعميم آموزش اجباري است. در ممالك پيشرفته سعي مي شود آموزش رسمي از سنين پايين تر شروع شود و اجباري و همگاني بودن آن سنين بالاتري را شامل گردد.
اصطلاح افت يا اتلاف در آموزش و پرورش از زبان اقتصاددانان گرفته شده است. اگر محصول نهايي اين نهاد، نيروي انساني باشد، افت، آن قسمت از سرمايه و مواد اوليه است كه در توليد نيروي انساني نتيجه مطلوب نداده است. افت تحصيلي موارد متعددي از قبيل مردودي، ترك تحصيل و غيره را در بر مي گيرد. در اينجا منظور كاهش عملكرد دانش آموز از سطح رضايت بخش به سطح نا مطلوب است، به طوري كه اگر بين استعداد بالقوه و بالفعل دانش آموز فاصله اي وجود داشته باشد، اين فاصله نشان از افت تحصيلي دارد و بهترين شاخص آن مقايسه عملكرد قبلي و فعلي دانش آموز است.
اسلاید 16 :
آيا كودك شما خلاق است؟
اسلاید 17 :
آيا كودك شما خلاق است؟
كودكان اين امانت هاي الهي سرشار از انرژي و بسان پرندگاني اند كه تازه بال درآورده و هميشه در حال جست و خيز و تكاپو و فعاليت اند. از آنجا كه آنها تازه ميهان ما و اين كره خاكي شده اند، همه جا برايشان غريب و ناآشنا و نامأنوس است. به همين علت همواره سوالات جديدي به ذهن آنها خطور مي كند و هميشه به دنبال كشف حقيقت اند.
ويژگي هاي افراد خلاق: هر عملي كه فرد انجام مي دهد مي تواند كه خلاق باشد به شرطي كه دو اصل در آن رعايت شده باشد : 1- با آنچه قبلا انجام داده متفاوت باشد. 2- صحيح، جذاب و معني دار باشد. افراد خلاق داراي گنجايش فكري و ذهني زيادي اند. علاقه آنها به مسائل علمي، هنري، فرهنگي و اجتماعي بيشتر و دامنه اطلاعات آنها در اين زمينه وسيع تر است. دوست دارند كه در مباحث عقيده خود را بيان كنند، ولي اصرار به تحميل عقايد خود ندارند. انعطاف پذيرند و بيانشان داراي طنز است. علاقه به سوال و پرسش دارند و بسيار كنجكاوند. اعتماد به نفس خوبي دارند و در مقابل ناكامي ها كمتر دلسرد و مأيوس مي شوند.
اسلاید 18 :
تكريم منزلت، زمينه ساز تحقق مشاركت
اسلاید 19 :
تكريم منزلت، زمينه ساز تحقق مشاركت
يكي از افق هاي اميد بخش براي متوليان تعليم و تربيت در هزاره سوم، تحقق مدارس بدون شكست است مدارسي كه با كنترل افت تحصيلي و در نهايت ، مرتفع كردن زمينه ها و عوامل به وجود آورنده ي آن ، قادر به حل معضلاتي همچون افت اخلاقي ، تربيتي و فرهنگي نيز باشد و مجموعا به سامان دهي آموزش و پردازش بپردازد كه به اهداف مورد نظر و تعريف شده نائل شود . دستيابي به چنين افقي حاصل نگرش معقول و منطقي به تعليم و تربيت است ، نگرشي كه براساس آن عمل به وظايف و مسئوليت هاي تربيتي را تنها متوجه وزارت آموزش و پرورش ندانسته ، بلكه همه آحاد جامعه و نهادهاي فرهنگي ، به ويژه خانواده ها را در قبال آن مسئول بدانيم.
اسلاید 20 :
نماز سرود آزادگي