بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
عنوان مقاله:
تشخیص خواص ظاهری رشته ها بر مبنای اندازهگیری ارتعاش با استفاده از پردازش ویدیو
اسلاید 2 :
در اين تحقيق رفتار ارتعاشي رشته های نساجی بهعنوان روشی براي شناسايي ویژگیهای ظاهري آنها بررسی شد. بدین منظور، از یک تجهیزات آزمایشگاهی مجهز به دوربین سرعتبالا جهت ثبت ارتعاش نمونه رشتههایی با فرم تابهای مختلف استفاده شد. ارتعاش رشته در تمام نقاط آن توسط دوربین سرعتبالا ضبط شده و سیگنال ارتعاشی رشته با استفاده از روشهای پردازش ویدیو استخراج گردید و ویژگیهای سیگنال به دست آمد. حضور تاب و نوع فرم آن در ساختارهای چندرشتهای، ویژگیهای سیگنال نظیر فرکانس و میرایی را تحت تأثیر قرار داد.
چکیده
اسلاید 3 :
مقدمه
رفتار ارتعاشی یک نخ یا مونوفیلامنت میتواند بهعنوان یک روش شناساییِ مشخصات فیزیکی و ظاهری آن به کار گرفته شود. ایدهی اساسی جهت تشخیص تغییرات خصوصیات فیزیکی بر مبنای رفتار ارتعاشی، بر این اساس است که تغییرات در خواص فیزیکی (جرم و سختی و.) موجب تغییرات قابلتشخیصی در خواص ارتعاشی (فرکانس طبیعی، میرایی و شکل مود ارتعاشی) خواهد شد. امروزه بررسی خصوصیات ظاهری رشتههای نساجی، پایهای برای طراحی سیستمهای کنترل کیفی آنلاین است. ازاینرو هدف از انجام این تحقیق، بررسی رفتار ارتعاشی رشته بهعنوان یک روش شناسایی خصوصیات ظاهری و همچنین بهعنوان یک روش غیر مخرب، قابلاعتماد و مؤثر جهت کنترل کیفیت رشته های نساجی است.
اسلاید 4 :
تجربیات
از رشتهی مونوفیلامنت از جنس پلیپروپیلن، به قطر 0.05 میلیمتراستفاده شده است.
مواد
جدول 1. مشخصات رشته ها
اسلاید 5 :
دوربین سرعت بالا
LED لامپ
جعبه
وزنه
نگه دارنده رشته
رشته
سوزن
تجربیات
روش آزمایش
انتخاب یک رشته به طول 30 سانتیمتر
فیکس کردن یک سر رشته در نگهدارنده بالایی
اتصال سر دیگر رشته به یک وزنه و رها کردن آن به منظور ایجاد کشش اولیه
فیکس کردن نگهدارنده پایینی روی رشته به منظور حفظ کشش اولیه
قرارگیری رشته در پشت سوزن
رهایی رشته در لحظه صفر
ثبت حرکت ارتعاشی رشته
بلافاصله پس از رهایی توسط دوربین
اسلاید 6 :
تجربیات
روش پردازش ویدیو
تبدیل ویدیو به فریم های مجزا و ذخیره هر فریم آن بهعنوان یک تصویر رنگی
انتخاب یک نوار پیکسلی و تبدیل آن به یک تصویر خاکستری
حذف نویز تصویر با استفاده از فیلتر میانه
تبدیل به تصویر سیاه و سفید ( با استفاده از الگوریتم kmeans )
تشخیص شیء سفید به عنوان رشته در پس زمینهی سیاه
انتخاب مرکز شیء سفید بهعنوان مرکز رشته و ردیابی آن طی تمام فریمهای ویدیو
ثبت اطلاعات مرکز شیء در تمام نوارپیکسلی ها و تمام فریمها
رسم نمودار جابجایی رشته بر حسب میلی متر در واحد زمان
اسلاید 7 :
نتایج و یافتهها
شکل ارتعاش یک رشته نشان میدهد که دادههای استخراجشده از پردازش ویدیو میتواند برای تشخیص خصوصیات فیزیکی و ظاهری یک رشته مفید واقع شود.
نتایج پردازش ویدیو
اسلاید 8 :
نتایج روش تبدیل فوریه
در هر نمونه با حضور 5 تاب کلی نسبت به نمونهی فاقد تاب کلی آن، فرکانس افزایش داشته است. هر چه تعداد رشتههایی که به هم تابیدهشدهاند بیشتر باشد ساختار منسجمتر میشود و فرکانس ارتعاش را افزایش میدهد. بهطوریکه نمونهای که در آن هر دو رشته بهتنهایی دارای 10 تاب و 5 تاب کلی در ساختار است بیشترین فرکانس را از خود نشان داده است.
جدول 2. نتایج روش تبدیل فوریه
اسلاید 9 :
بیشترین ضریب میرایی مربوط به نمونهای است که 10 رشتهی فاقد تاب دارد. با مقایسهی هر نمونه با حضور 5 تاب کلی نسبت به نمونهی فاقد تاب کلی آن، ضریب میرایی کاهش داشته است. هر چه ساختاری دارای تعداد رشتههای به هم تابیدهی بیشتری باشد، طبیعتاً ساختار منسجمتر شده و ضریب میرایی کمتری داشته است.
نتایج و یافتهها
نتایج روش کاهش لگاریتمی
جدول 3. نتایج روش کاهش لگاریتمی
اسلاید 10 :
نتیجهگیری
نتایج نشان داد که با استفاده از دوربین سرعتبالا، الگوریتم پردازش ویدیو، تحلیل محتوا و ویژگیهای یک سیگنال ارتعاشی میتوان مقایسهای بین مشخصات فیزیکی ساختارهای چند رشتهای نظیر حضور تاب و تعداد آن انجام داد. حضور تاب و نوع فرم آن میزان فرکانس طبیعی ارتعاش را تغییر داد. در هر نمونه با حضور تاب کلی و همچنین با افزایش تعداد رشتههای به هم تابیدهشده فرکانس طبیعی افزایش داشت. بیشترین ضریب میرایی را نمونهای که کاملاً فاقد تاب بود ارائه داد. حضور تاب کلی ضریب میرایی را کاهش داد. از طرفی هر چه ساختاری دارای تعداد رشتههای به هم تابیدهی بیشتری بود، ضریب میرایی کمتری داشت.