بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
دراين فصل در خصوص موارد زير مطالبي بيان مي شود:
- تعريف تجارت الكترونيكي
- دو بخش اصلي تجارت الكترونيكي
- توضيح هفت مزيت تجارت الكترونيكي در مقايسه با تجارت سنتي
- تجارت بنگاه به مشتري و معرفي 4 نوع از اين تجارت
- توضيح زنجيره تأمين
- تداركات الكترونيكي
- اهداف تبادلات الكترونيكي
اسلاید 2 :
تجارت الكترونيكي راه و روش جديد كسب و كار بصورت الكترونيكي و با استفاده از شبكه ها و اينترنت مي باشد. در اين روش فرآيند خريد و فروش يا تبادل محصولات، خدمات و اطلاعات از طريق شبكه هاي كامپيوتري و مخابراتي از جمله اينترنت صورت مي گيرد.
به صورت ساده هر گونه خريد و فروش هر نوع كالا اعم از كالاي فيزيكي يا ديجيتالي بر روي شبكه هاي مخابراتي (اينترنت) را تجارت الكترونيكي گويند.
در تجارت الكترونيكي محيط تبادل به دو محيط فيزيكي و الكترونيكي تقسيم مي شود و كالاها نيز به همين صورت فيزيكي و يا ديجيتالي مبادله مي شوند بعنوان مثال كالاي ديجيتال : خريد و فروش موزيك بر روي اينترنت و خريد و فروش كتاب بعنوان كالاي فيزيكي مي باشد.
اسلاید 3 :
مدل بنگاه به بنگاه (B2B) : در صورتي كه تبادلات تجاري بين بنگاه ها صورت گيرد آن را تجارت بنگاه به بنگاه نامند. به عنوان مثال در صورتيكه شركتي معدني زغال سنگ را به شركت ذوب فلزات بر روي شبكه بفروشد تجارت B2B انجام گرفته است.
مدل بنگاه به بنگاه (B2C) : در اين نوع تجارت الكترونيكي يك طرف سازمان و بنگاه و در طرف ديگر مشتريان (افراد) قرار دارند. مثلا شما از كتابفروشي آمازون بر روي اينترنت كتابي را خريداري مي كنيد آمازون بنگاه(B) و شما مشتري (C) مي باشيد.
مدل بنگاه به بنگاه به مشتري (B2B2C) : در مدل بنگاه به بنگاه به مشتري شركت توليد كننده ، محصولات خود را به مشتريان يك شركت ديگر ارائه مي كند و در حقيقت بنگاه دوم نقش واسطه را دارد با اين تفاوت كه واسطه هيچ ارزش افزوده اي به محصول اضافه نكرده و فقط محصول را به مشتريان ارائه مي نمايد.
مدل مشتري به مشتري (C2C) : دراين مدل خريداران و فروشندگان افراد مي باشند. فروش ماشين و لوازم منزل و خدمات شخصي در اينترنت و فروش دانش و مهارت مثال هايي از اين نوع مي باشند.
مدل بنگاه به كارمند (B2E) : اين مدل نوعي از تجارت درون سازماني است به اين صورت كه سازمان محصولات خود شامل خدمات و اطلاعات را بهكارمندان خودمنتقل ميكند. مثال : آموزش الكترونيكي
اسلاید 4 :
خرده فروشي آنلاين: خريدار در فضاي اينترنت از يك فروشگاه بازديد و كالاهاي نمايش داده شده را مورد بررسي قرار مي دهد.
فروشگاه الكترونيكي : صفحه اي در اينترنت و سايت هاي مربوطه كه كالاها را به نمايش گذارده و مشتريان با مشاهده كالاها نسبت به خريد اقدام مي نمايد.
بازار الكترونيكي: مجموعه اي از فروشگاه هاي الكترونيكي مجزا كه از طريق يك سايت (پورتال) معرفي مي شوند و مشتريان با مراجعه به سايت مربوطه مي توانند با كليك بر قسمت هاي مختلف از فروشگاه هاي مورد نظر بازديد نمايند.
پورتال: صفحه اي در فضاي اينترنت كه از طريق آن امكان دسترسي به سايت هاي ديگر كه متعلق به فروشگاه ها يا بازار هاي مختلف مي باشد ميسر است. نوعي از پورتال به دسته بندي مطالب پرداخته و براساس سليقه مشتريان آرايش مي دهد و براي اين منظور از اطلاعات منابع مختلف استفاده مي كند. به اين نوع پورتال تجمعي گويند.
بعضي از پورتال ها (صفحات) اطلاعات خاص و تخصصي را براي كاربران بالقوه بازيابي و سازماندهي مي نمايند كه به آنها پورتال هاي اطلاعات و واسطه (infomediary) گويند.
فروشگاه هاي Brick and Mortar : فروشگاه هاي فيزيكي كه صرف نظر از نوع و ساختار در محيط سنتي وجود دارند.
فروشگاه هاي Click and Mortar : فروشندگاني كه علاوه بر فروشگاه هاي فيزيكي در فضاي اينترنت فروشگاه هاي اينترنتي هم دارند click and mortar گويند.
اسلاید 5 :
مزايده : خريداران براي تعيين قيمت كالاي خاص دعوت شده و به جاي استفاده از قيمت هاي از پيش تعيين شده (كارشناسي) قيمت هاي پيشنهادي (بالاترين قيمت) به عنوان قيمت كالا اعلام مي شود كه به آن حراج مستقيم نيز مي گويند. روش ديگر مزايده معكوس نام دارد بدين صورت كه پيشنهاد دهندگان ليست كالاها و يا خدمات مورد نياز خود به همراه بالاترين قيمتي كه توان پرداختي آن را دارند براي فروشندگان ارسال نموده و فروشندگان بالقوه كه توان تأمين كالا و يا خدمات را دارند ليست ها را براي يكديگر ارسال و نهايتا ليست نهايي را براي خريداران ارسال مي نمايند در اين روش بهترين قيمت حاصل مي شود.
مزايده هلندي : در بازارهای الکترونیکی، اپراتور بازار براي يك كالاي خاص قيمت بالايي را روي تابلو اعلانات اعلام كرده و خريداران را دعوت به خريد مي نمايد . در فواصل تعيين شده در بازار اين قيمت شكسته شده و به قدري كاسته مي شود كه خريداران بتوانند از عهده پرداخت آن برآيند.
اسلاید 6 :
بانکداری الکترونیکی : برای تحقق تجارت الکترونیکی امور پرداختی مشتریان بایستی بدون وقفه و با سرعت انجام شده و فعالیت های بانکی بدون رفتن به دفتر بانک فیزیکی انجام گیرد به همین منظور بانکداری الکترونیکی که ایجاد شعبات مجازی بانک روی بستر اینترنت می باشد مورد تأکید است.
در بانکداری الکترونیکی انجام فعالیت های زیر مورد انتظار می باشد.
-انجام امور مالی شخصی و پرداخت ها
- انتقال خودکار از وام بانک و صورتحساب های سپرده رهنی
- پرداخت به صورت خودکار از حساب های سپرده بهره
- پرداخت صورتحساب به صورت آنلاین
- ارائه صورتحساب الکترونیکی
- ارائه صورتحساب های پرداخت و دریافت
- ارائه سرویس های مسافرتی
- امکان سرمایه گذاری و خدمات اوراق بهادار (چک - الکترونیکی – سفته و برات) بصورت آنلاین
- خدمات مسافرتی نظیر امکان دریافت و پرداخت در خارج از کشور توسط سیستم بانکداری الکترونیکی
اسلاید 7 :
برای ایجاد تجارت الکترونیکی علاوه بر ایجاد زیرساخت مناسب (شبکه های ارتباطی ) بایستی عملیات زیر نیز انجام پذیرد:
-ایجاد کاتالوگ و مدیریت محتوا : مشخصات تمامی کالاهای قابل ارائه از طریق تجارت الکترونیکی بایستی با ایجاد کاتالوگ های الکترونیکی (نظیر فایل های PDF) از طریق شبکه اینترنت به اطلاع مشتریان برسد.
-انجام عملیات خرید و پرداخت : فروشندگان درتجارت الکترونیکی بایستی کلیه امکانات مربوط به خرید مشتریان در فضای اینترنت را فراهم نموده و سیستم های سبد خرید ، صورتحساب خرید را جهت آگاهی مشتریان از میزان خرید و اجناس انتخاب شده و در نهایت روش های پرداخت را نصب و آماده ارائه سرویس نمایند.
- انجام عملیات تدارکاتی : در تجارت الکترونیکی فروشندگان با مشتریان به صورت مستقیم در ارتباط هستند به همین منظور فروشندگان بایستی عملیات زیر را بصورت مداوم انجام دهند.
-پردازش میزان خرید و پرداخت مشتری
- نگهداری سوابق خرید مشتریان و تهیه پروفایل از آنان
-به روز رسانی سوابق موجودی کالا
- تهیه و تامین اقلام برای توزیع مجدد
اسلاید 8 :
-تبلیغات : یکی از عناصر کلیدی در تجارت الکترونیکی که نقش بسیار مهمی برای سازمان ها ایفاء می کند تبلیغات است به همین منظور تبلیغ کنندگان اینترنتی به سرعت در حال افزایش بوده و شرکت ها در تلاشند تا با تغییر استراتژی تبلیغاتی خود با دیگران رقابت کنند.
بعضی اصطلاحات تبلیغات اینترنتی
تعداد مشاهدات تبلیغات : تعداد دفعاتی که کاربران به یک وب سایت خاص مراجعه می کنند.
دکمه : یک تبلیغات کوچک که کاربر را به وب سایت شرکت تبلیغ کننده وصل می نماید.
صفحه : صفحه یک سند HTML است که شامل جملات متنی ، تصاویر ودیگر عناصر آنی مانند جاوا و فایل های صوتی و تصویری می شود.
کلیک : با زدن هر بار کلید موس بر روی یک دکمه و یا بنر تبلیغاتی و ارجاع به سایت تبلیغ شده کلیک نام دارد. لازم به ذکر است هزینه هایی که شرکت تبلیغ دهنده بایستی بپردازد براساس هر 100 کلیک محاسبه می شود.
نرخ استفاده : نرخ استفاده در واقع درصدی از کاربران است که به خرید می پردازند.
نرخ کلیک : درصدی از کاربران که انتظار می رود در طول مدت زمانی معین بر روی بنر تبلیغاتی شرکت کلیک کنند.
اسلاید 9 :
هیت : هر درخواست کاربر برای دریافت اطلاعات از وب سایت و یا درفایت فایل به صورت مستقیم و غیر مستقیم هیت نامیده می شود. تفاوت هیت با نرخ استفاده و تعداد مشاهدات است که ممکن است کاربر بدون آن که وارد وب سایت شود در یک موتور جستجو فایل مورد نظر را یافته و دانلود نمایدکه در این حالت کاربر به طور غیر مستقیم به وب سایت دسترسی داشته است. هیت ها عاملی برای سنجش میزان معروفیت وب سایت ها هستند.
واحد مشاهده : تعداد دفعاتی که کاربر از وب سایت دیدن می کند بدون توجه به تعداد صفحاتی که در هر مشاهده بازدید می شود.
چسبندگی : بعضی ویژگی های وب سایت منجر به تأثیر گذاری بر روی کاربر شده و میانگین زمان حضور او در وب سایت را افزایش می دهند. به این رخداد چسبندگی می گوئیم.
اسلاید 10 :
انواع روش های تبلیغات در تجارت الکترونیکی:
بنر : متداول ترین روش تبلیغاتی در اینترنت که عبارت از یک لینک تبلیغاتی به ابعاد 2/5 * 15/5 سانتیمتر که کاربر را به وب سایت تبلیغ شده لینک می کند.
صفحه خودکار : یکی از آزاردهنده ترین تبلیغات اینترنتی صفحات خودکار هستند. این صفحات حاوی مطالب تبلیغاتی است که هنگام ورود و یا خروج به وب سایت باز شده و بطور خودکار بر روی صفحات قرار می گیرند.
پست الکترونیکی : یکی از معروف ترین روش های تبلیغاتی ارسال اطلاعات ولیستی از اقلام تبلیغاتی به مشتریان از طریق پست الکترونیکی می باشد. این روش تبلیغاتی دارای هزینه کم و قابلیت دستیابی به حجم زیادی از کاربران می باشد.
موتورهای جستجو (search engin) : موتورهای جستجو اغلب مکانی را در صفحه اول خود به شرکت ها یا افراد اجاره می دهند. زمان اجاره فضا بستگی به توافق دارد. از موتورهای جستجو مشهور می توان به google.com اشاره کرد.
اتاق های گفتگو(chatroom) : از اتاق های گفتگو می توان برای رفع ابهام مشتریان در مورد محصولی خاص و نیز تبلیغات مؤثرتر استفاده نمود.
از دیگر ابزارهای تبلیغات در فضای اینترنت می توان به رادیو تلویزیون های اینترنتی، روزنامه های اینترنتی، جوامع اینترنتی و گروه های خبری اشاره نمود.