بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

کشت سیب زمینی :

گیاهی است پایا با برگهای متناوب ، مرکب و تکثیر آن از طریق کاشتن توبرکولها و یا قسمتهایی از توبرکول که دارای جوانه است صورت می‌گیرد. کشت این گیاه بیشتر در زمینهای شنی انجام می‌شود . سیب زمینی در مقابل سرما و یخ زدگی حساس است و یخ زدگی موجب می‌شود که ذخایر نشاسته‌های سیب زمینی قندی شده و به سیب زمینی یک مزه قندی و شیرین بدهد. آغاز جوانه زدن سیب زمینی توام با پیدا شدن رنگ سبز و افزایش مقدار سولانین در توبرکول است. پوسته خاکستری رنگ خارجی سیب زمینی همان سوبر و حفره های موجود در روی سطح سیب زمینی یا چشمهای سیب زمینی محل جوانه ها است

اسلاید 2 :

آفات سیب زمینی :

Infestana  Dorylore  Phytophora  ، مواد پوسیدنی خشک یا مرطوب و ویروسهای فیلتران ، بیماریهای Mosaique و پیچ خوردگی را نام برد و بنابراین نکته مهم در کشت سیب زمینی پیدا کردن و کشت نژادهایی است که بتوانند در مقابل این آفتها مقاومت کنند.

اسلاید 3 :

ترکیب شیمیایی :

سیب زمینی در حدود 60 درصد وزن خود آمیدن دارد و با این آمیدن مقداری مواد پروتئیک وجود دارد که میزان آن متغیر بوده و معمولا کم است. سولانین به مقدار خیلی کم و بی‌ضرر در سیب زمینی وجود دارد کمی کولین نیز در سیب زمینی یافت می‌شود و نشاسته .

نکته مهم :

علت متلاشی شدن سیب زمینی  در هنگام پخت همان وجود مقدار زیادتری مواد پروتئین در آنها است که بر اثر پختن منعقد و سفت شده موجب مقاومت بیشتر سیب زمینی در مقابل گرما می‌گردند در چنینی حالتی نسبت مواد ازته تام موجود در سیب زمینی به نشاسته حداقل 0.12 است. اگر نسبت مواد ازته کمتر از این مقدار باشد سیب زمینی در اثر حرارت متلاشی می‌شود.

اسلاید 4 :

 شرایط کشت سیب زمینی :

ارتفاع گیاه سیب زمینی کم است، گل های سفید و پرچم زرد رنگی دارد. این گیاه در آب و هوای سرد و مرطوب رشد می کند. انواع رایج سیب زمینی معمولاً دانه تولید نمی کنند. در عوض، روش تکثیر سیب زمینی با کاشتن تکه ای از آن که دارای حداقل یک چشم سیب زمینی باشد صورت می گیرد.

اسلاید 5 :

آماده سازی زمین :

زمین که عاری از هرگونه ریشه علف هرز باشد، زمان مناسب برای کاشت معمولاً قبل از آغاز اردیبهشت باید کشت سیب زمینی صورت گرفته باشد. معمولاً قبل از کاشت، سه دفعه شخم زدن، به همراه صاف کردن و غلتک کشیدن خاک ضروری به نظر می رسد.
سپس سوراخ هایی در زمین ایجاد می کنند، بعد کود می ریزند، سپس تکه های سیب زمینی را در قسمت بالای کود قرار می دهند. سوراخ ها را پشت و رو می کنند تا روی سوراخ ها و تکه ها پوشیده شود. سپس روی سوراخ ها را صاف می نمایند.

اسلاید 6 :

روش های پرورش گیاه :

زمانی که جوانه سیب زمینی ظاهر شد، باید در اطراف آنها با کمک بیل، مقداری گِل قرار دهند. اگر گِل روی این جوانه ها را هم بگیرد، آنها را از آسیب ناشی از یخ زدگی محافظت می کند.

اسلاید 7 :

انبار نمودن سیب زمینی :

در انبار به منظور جلوگیری از یخ زدگی، سیب زمینی را در زیر توده ای کاه قرار می دهند و برای جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی، باید سیب زمینی ها را مرتب چک کنیم. زمانی که شروع به جوانه زدن می کند، سیب زمینی را در معرض نور خورشید قرار دهیم تا کاملاً خشک شود یا درون کوره ای با حرارت ملایم آنها را خشک کنیم.

اسلاید 8 :

خواص غذایی و داروئی :

سيب زمينی سرشار از بتا کاروتن (پيش ساز ویتامین آ) است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب مي شود. جوشانده رقيق شده برگ ها را به عنوان ماده خواب آور و آرامش دهنده اعصاب استفاده می کنند. ماده اصلي موجود در سيب زمينی نشاسته است که معمولاً ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکيل می دهد، از اين رو برای تامین انرژی ماده مفيدی است . سيب زميني تقويت کننده قلب، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است. حاوي ویتامین ث، پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است. حاوی مقدار زیادی ویتامین ب6 است که در جلوگیری از سرطان مفید است ، سیب زمینی ادرار را زیاد می کند، در نتیجه برای کلیه و مثانه مفید است

اسلاید 9 :

توليد كننده هاي عمده سيب زميني در جهان :

چين، روسيه، هند، امريكا، اوكراين، آلمان و لهستان.

انواع سيب زميني :

1- سيب زميني پوست قهوه اي (russet)

2- سيب زميني با پوست زرد (yu con)

3- سيب زميني شيرين (sweet)

4- سيب زميني هاي انگشتي (finger)

5- سيب زميني قرمز

اسلاید 10 :

تركيبات سيب زميني :

80 درصد سيب زميني را آب، 20 درصد آن را مواد جامد (عمدتا نشاسته) و 0.5 درصد آن را سلولز تشكيل ميدهد.

سموم موجود در سيب زميني :

دو گليكو آلكالوئيد تلخ مزه و سمي بنامهاي سولانين(SOLANINE) وچاكونين(CHACONINE) در برگها ، ميوه ها، گلها، و ساقه هاي سيب زميني وجود دارد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید