بخشی از پاورپوینت

 

اسلاید 1 :

قرآن کریم از زمان نزول تا کنون از جنبه های مختلف مورد توجه صاحب نظران بوده یکی از آنها موضوع   داستان های قرآن  است .

در این تحقیق به شیوه قرآن در داستان پردازی پرداخته شده است .

اسلاید 2 :

پرسشهای تحقیق

الف) آیا داستان های قرآن هدفمند و آموزنده هستند ؟

ب) روش قرآن در بیان داستان چگونه است و چه تفاوتی با داستان نویسی مرسوم دارد ؟

ج) روش دعوت حضرت موسی ( ع ) در بین قوم خود چگونه بود ؟

د) دیدگاه قرآن درباره بنی اسرائیل چیست؟

اسلاید 3 :

ضرورت و پیشینه تحقیق :

الف ) ضرورت :

گر چه در زمینه قرآن فعالیت های زیادی از جمله قصص انبیاء ، تفاسیر و تاریخ قرآن فعالیت های بسیار ارزشمندی انجام گرفته ، اما موضوع پرداختن به شیوه قصه نویسی در قرآن ، کمتر مورد توجه بوده است .

اسلاید 4 :

ب) پیشینه :

سه گروه از محققان وقرآن پژوهان مسلمان به قصص قرآن توجه داشته اند :

1- قرآن پژوهان مخصوصا“ مفسران  

2 – محدثان

3- مورخان

در بین دانشجویان رشته قرآنی نیز پایان نامه هایی در زمینه داستان نویسی به رشته تحریر در آمده است .

اسلاید 5 :

هدف تحقیق :

هدف از انجام تحقیق حاضر ، پاسخ به سوالات مطرح شده در تحقیق است . مضافا“ اینکه در تحقیق به برخی نکات تربیتی در داستان حضرت موسی به طور خلاصه اشاره می شود. همچنین تحقیق به دنبال اثبات این نکته است که روانشناسی تربیتی می تواند بهره های فراوانی از نکات نهفته در داستان های قرآنی ببرد .

چه اینکه نکات تربیتی و نکات روانشناختی  به صورت غیر مستقیم در داستان های قرآن از جمله داستان         بنی اسرائیل بیان شده است.

اسلاید 6 :

روش تحقیق :

در این تحقیق از روش تحقیق تاریخی استفاده شده است. پس از بیان هدفها و فرض های تحقیق از طریق جمع آوری اطلاعات از منابع مربوطه به تجزیه وتحلیل آنان پرداخته می شود . در این شیوه مراجعه به کتابخانه ، برای انجام تحقیق بسیار موثر می باشد .

اسلاید 7 :

فصل اول

داستان و داستان نویسی

اسلاید 8 :

داستان سرایی از دیر باز با بشر قرین و  دمساز بوده و هیچ ملتی را نمی توان یافت که در فرهنگ ادبی خویش ، انبوهی از داستانها و افسانه های گذشتگان نداشته باشد .

اسلاید 9 :

تعریف  داستان :

داستان به هر اثر هنری منثوری گفته می شود که پیش از آنکه از لحاظ تاریخی حقیقت داشته باشد ، آفریده و ابداع نیروی تخیل و هنر نویسنده است . داستان ممکن است براساس تاریخ و واقعیت ساخته شود یا به کل از قوه تخیل نویسنده سرچشمه بگیرد .صفت ممیز آن اینست که به قصد لذت روحانی خواننده ابداع می شود . یعنی داستان در درجه اول به دل خواننده و احساسات متوسل می شود .

برخی از نویسندگان جذابیت و سرگرمی داستان را بر واقعیت های عام زندگی ترجیح می دهند و برخی بر عکس حقایق زندگی را در نظر دارند و سرگرمی و گیرایی موضوع را به خدمت آنها گرفته اند .

اسلاید 10 :

انواع داستان :

الف) داستان های حادثه پردازانه : که نویسنده حقایق زندگی را فدای تاثیر و گیرندگی داستان ها می کند تا خواننده را بیشتر مجذوب کند

ب) داستان های واقعی : با واقعیات زندگی هم خوانی و هماهنگی بیشتری دارند .

ج) داستان های وهم ناک : داستان های وحشت انگیز هستند . در آنها وحشت ها و التهابات روحی برجسته می شوند و واقعیت های عادی زندگی خشن و نا زیبا جلوه می کنند

د)داستان های خیالی : دوری آگاهانه از واقعیت های زندگی را به نمایش می گذارند . با  دنیای جن ها ، دیو ها ، پری ها و ... سرو کار دارد .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید