بخشی از مقاله
فصــل اول
روشهاي استحكام خاك و تزريق دوغالب و تجهيزات مربوطه
- پيشگفتار فني
- درباره ريزشمعها (ميكروپايل) در پايدارسازي بسترها
- تعريف كلي، فوايد، كاربرد و مراحل اجرا
- معرفي تجهيزات و ماشينآلات مورد نياز براي اجراي ميكروپايل
- درباره ميخكوبي (Nailina) در پايدارسازي ديوارهها
- تعريف كلي، فوايد، كاربرد و مراحل اجرا
- معرفي تجهيزات و ماشينآلات مورد نياز براي اجراي عمليات Nailing
- تزريق سيمان بدون استفاده از اجزاي فلزي
- تزريق تحكيمي
- تزريق آببندي
- تزريق تماسي
پيشگفتار فني
رشد روزافزون جمعيت در عصر حاضر انسان را نيازمند استفاده بهينهتر و ايمنتر از سطح زمين شهرها و محدودههاي صنعتي خود نموده است و پيشرفت علم و تكنولوژي در شاخههاي مختلف علوم، ابزار اين استفاده بهينه را در اختيار بشر نهاده است.
انسان امروزي در ساخت و سازهاي خود عواملي چون ايمني بودن و داشتن طول عمر مطلوب را بسيار حياتي فرض كرد، و قبل از ساخت يك سازه به مطالعه دقيق بستر آن سازه ميپردازد و در اين راستا آزمايشات مختلفي را جهت رسيدن به اطمينانهاي لازم به انجام ميرساند و در مواردي كه انجام آن آزمايشات عدم اطمينان كافي به خاك بستر را به اثبات برساند يا احتمال فروريختن ديوارهها در حين گودبرداري وجود داشته باشد روشهاي استحكام بخشي به بستر و ديوارهها مطرح شده و به انجام ميرسند. از جمله اين روشها ميتوان به دو روش استفاده از ريزشمعها براي تحكيم بستر زمين و روش نيلينگ كه براي استحكام بخشي به ديوارهها است اشاره كرد كه در اين دو روش براي پايدارسازي خاك از تزريق سيمان به خاك و به كارگيري اجزايي فلزي چون لوله و ميله گرد استفاده ميشود كه در نتيجه استفاده همزمان از سيمان و فلز استحكام مطلوبي در خاك بوجود ميآيد.
علاوه بر دو روش اشاره شده در فوق، تزريق سيمان بدون استفاده از اجزاء فلزي نيز فراگير بوده و در گستره عملياتهاي عمراني موارد مصرف زيادي دارد كه از جمله آنها ميتوان به تزريق تحكيمي، تزريق آببندي و تزريق تماسي اشاره كرد. در ادامه اين فصل توضيحي تحكميلي درباره هر كدام از پنج روش اشاره شده در فوق داده شده است و به دستگاهها و تجهيزات مورد نياز براي ا جراي اين عملياتها كه مورد نظر اين طرح ميباشند اشاره خاص ميشود.
درباره ريزشمعها (ميكروپايل) در پايدارسازي بسترها
تعريف كلي، فوايد كاربرد و مراحل اجرا
استفاده از ريزشمعها يكي از روشهاي تحكيم زمين به حساب ميآيد در اين روش خواص مكانيكي خاك و بستر به نحو قابل توجهي بهبود مييابد. روش استفاده از ريزشمعها به عنوان يك روش استحكام زمين داراي مزايايي است كه از جمله آنها ميتوان به هزينه اجرايي كم، سرعت عمليات اجرايي بالا، عدم نياز به ماشينآلات و دستگاههاي بسيار بزرگ، افزايش ظرفيت باربري خاك، كنترل نشستها، كنترل روانگرايي و استحكام بخشي به خاكهاي دستي و مسئلهدار استفاده نمود و از نظر نوع خاك اين روش در انواع خاكهاي لجني، سست، رسي، ماسهاي، شني و انواع سنگ قابل اجرا ميباشد. از لحاظ دامنه كاربرد سازهاي ميتوان به كاربرد ريزشمعها در استحكام بستر برجهاي بلند مرتبه يا سوله و مخازن بزرگ يا حتي استحكام بخشيدن به قسمتهايي از جاده يا ريل راهآهن كه با زمين تست برخورد كردهاند اشاره كرد.
براي اجرا در ابتدا با توجه به پارامترهايي چون مقدار بارگذاري، نوع خاك بستر و آزمايشات انجام شده بر روي آن محاسبات مربوطه صورت پذيرفتهو عمق فرو رفتن هر شمع در زمين و فاصله شمعها از يكديگر در راستاهاي طول و عرض محاسبه ميشود و بعد از تهيه پلان اجرايي به ترتيب زير عمل ميشود.
در ابتدا لولههاي فلزي كه عموماً داراي قطر خارجي 5/2 اينچ ميباشند و بدنه آنها مشبك شده است با عمقهاي مشخص شده به داخل زمين كوبيده ميشوند و يا بعد از حفاري گمانه در داخل زمين قرار داده ميشوند و سپس دوغاب سيمان با فشار بالا به داخل اين لولهها تزريق ميشود و دوغاب از سوراخهاي جداره لوله به داخل بافت خاك نفوذ كرده و باعث تحكيم آن ميشود و در مرحله بعدي در صورت نياز ميلهگردهايي با نام انكر جهت تحمل بار عمودي در داخل لوله قرار داده ميشود و بعد از پر كردن داخل لوله ملات سيمان فلانجي بر سر ريز شمع كه از زمين بيرون مانده است جوش ميشود تا سطح تماس ريز شمع با زمين اطراف را زيادتر كند و تكرار عمل قرار دادن ريزشمعها (با فاصلههاي كم از يكديگر) باعث استحكام كل سطح آن زمين ميشود.
معرفي تجهيزات و ماشينآلات مورد نياز براي اجراي ميكروپايل
1- لولههاي ميكروپايل: وظيفه اين لولهها علاوه بر تحمل بار عمودي انتقال دوغاب از جدارههاي مشبك خود به داخل خاك ميباشد. اين لولهها با طول دومتري از لوله 5/2 اينچ بريده ميشوند و در جداره خارجي آنها تعداد زيادي سوراخ ؟؟ ايجاد ميشود و يك سر لولهها رزوه شده و به سر ديگر آنها بوشن بسته ميشود (جهت اتصال لولهها به يكديگر) و براي رانده شدن بهتر شمعها به زمين سر لوله اول به شكل سرنيزه ساخته ميشود.
2- دستگاه لولهكوب: اين دستگاه در واقع نوعي چكش ميباشد كه در مواقعي كه زمين سست بوده و فاقد سطحي پوشيده از بتن يا سنگهاي درشت ميباشد به كار ميرود. اين دستگاه توانايي آن را دارد كه وزنه 250 كيلوگرمي را در داخل ريل خود بالا كشيده و آن را كراراً از ارتفاع 3 متري بر سر لولههاي آماده كوبيده شدن به زمين رها كند.
3- دستگاه حفاري پاورپك: در بسياري از مواقع جنس زمين بستر به گونهاي است كه رانش لولهها به داخل زمين از طريق ضربه امكانپذير نميباشد. در اين مواقع با اين دستگاه كه توانايي ايجاد گمانه تا قطر 90 ميليمتر در زمين را دارد، زمين حفاري شده و بعد از رسيدن حفاري به عمق تعريف شده يا شمع كاملاً در آن جاي ميگيرد يا اينكه قسمي از شمع در گمانه قرارگرفته و باقي آن لولهكوبي ميشود.
4- دستگاه همزن اوليه و ثانويه دوغاب: اين دستگاهها، ابزار و لوازمي هستند كه در آنها آب و سيمان با نسبت تعريف شده با هم مخلوط ميشوند و اين دستگاهها باعث جلوگيري از تهنشين شدن سيمان در دوغاب ميشوند.
5- پمپ تزريق دوغاب: دستگاهي است براي پمپاژ با فشار دوغاب به داخل لولهها كه باعث ميشود دوغاب از سوراخهاي داخل لوله به بافت خاك نفوذ كند.
6- پكرانتگرال: پكرهاي انتگرال شيلنگهاي لاستيكي هستند كه وظيفه راندن دوغاب به داخل لولهها و مانع شدن از خروج دوغاب از سر لولهها را برعهده دارند.
7- انكرهاي ميكروپايل: با توجه به مقدار بار عمودي در بعضي از پروژهها از انكر استفاده ميشود و وظيفه اصلي اين انكرها تحمل بار عمودي ميباشد. اين انكرها غالباً از ميلهگردهاي آجدار با طول 6 متري تهيه ميشوند.
8- پكر مكانيكي: تلفيقي مونتاژ شده از لاستيك و لوله و پيچ و مهره ميباشند كه هنگام تزريق دوغاب در يك شمع به سرشمعهاي مجاور بسته شده و مانع از خروج دوغاب از سر ساير شمعها ميشوند.
9- فلانچ سر ميكروپايل: مهمترين انتظاري كه از يك شمع ميرود، قدرت باربري و تحمل وزن عمودي آن است و جهت انتقال هر چه بيشتر وزن عمودي به لوله وانكر درون آن فلانجهايي از ورق ضخامت mm20 بر سر لولهها جوش ميشود و اين فلانچ بعداً در بتن زيرسازه قرار گرفته و بار عمودي را به سطح زيادتري از زمين اطلاف خود منتقل ميكند.
درباره روش ميخكوبي (Nailing) در پايدارسازي ديوارهها
تعريف كلي، فوايد، كاربرد و مراحل اجرا
براي ساخت سازههاي بزرگ غالباً نياز به ساخت طبقات منفي در زير بنا وجود دارد و ميبايست در ابتدا گودبرداري عميقي در بستر سازه صورت پذيرد و هنگامي كه با توجه به عمق گودبرداري خاك ديواره داراي استحكام كافي نباشد يا هنگامي كه بنايي ديگر در مجاورت محل گودبرداري وجود داشته باشد براي پرهيز از خطر ريزش ديوارهها از روش ميخكوبي يا Nailing جهت پايدارسازي ديوارهها استفاده ميشود. اين روش سريعتر از ساير روشهاي پايدارسازي گود بوده و غالباً داراي هزينههاي كمتري نيزميباشد.
اجراي روش ميخكوبي هم در حين عمليات گودبرداري به صورت مرحله به مرحله و هم پس از عمليات گودبرداري انجامپذير ميباشد و غالباً به دو روش مختلف عمليات ميخكوبي صورت ميپذيرد. در روش اول يا روش Passive - ديواره گود خاك بدون هيچگونه عنصر حايل ديگري نظير ديواره بتني مستحكم ميشود. اين روش مشتمل بر عمليات حفاري، نصب انكر فولادي مناسب و تزريق سيمان ميباشد.
روش دوم يا Active كه همراه با احداث ديواره بتني در نماي گود ميباشد علاوه بر مجموعه عمليات ياد شده در روش Passive شامل ساخت ديواره بتني در نماي گود و نصب مغزي و مهره در سر انكرها و اعمال تنش بر انكر و دوختن ديواره بتني توسط انكرها به خاك نيز ميباشد.
- براي اجرا در ابتدا با توجه به عمق گود و نوع خاك ديواره و وزن ساختمانهاي مجاور محاسبات مربوطه صورت گرفته و تعداد ميخها و عمق آنها و زاويه آنها با سطح ديواره و غيره مشخص ميشود و بعد از تهيه پلان اجرايي به شرح زير عمل ميشود.
- در ابتدا توسط دستگاههاي حفاري، خاك ديواره به عمق و زاويه تعريف شده به قطر حدود mm90 حفاري ميشوند و سپس ميخهاي پايداركننده ديواره كه عموماً در ايران ميلهگردهاي آجدار ميباشند به داخل گمانههاي ايجاد شده رانده ميشوند و سپس با مسدود كردن سوراخ سرگمانه، دوغاب سيمان توسط شيلنگهايي به داخل گمانه پمپاژ ميشود تا فضاي بين انكر فولادي و خاك گمانه را پر كند و در صورتي كه احداث ديواره بتني نيز مورد نظر باشد سر انكرها به اندازهاي از ديواره بيرون ميماند كه بعد از احداث ديواره بتني بتوان به سر انكر مغزي سوراخداري را جوش كرد و توسط قرار دادن پليتي سوراخدار در دور انكر و استفاده از مهرههاي قوي پليت را به ديوار، بتن فشرده كه در اين كار باعث پس تغذيه شدن انكر در خاك شده و …
انكرها تنش كششي دائمي به ديواره بتني وارد خواهند كرد. لازم به ذكر است كه روش نيلينگ تنها شامل پايدارسازي ديوارههاي گود نبوده و در پروژههاي جادهسازي براي جلوگيري از ريزش كوه و پروژههاي ساخت تونل اعم از جادهاي، مترو يا آب برگردان نيز كاربرد دارد.
معرفي تجهيزات و ماشينآلات مورد نياز براي اجراي عمليات Nailing
1- دستگاه حفاري پاورپك: براي حفاري ديوارهها از دستگاه پاورپك در حالتي كه بوم آن به شكل افقي يا زاويهدار تثبيت شده استه استفاده ميشود. هنگام استفاده از اين دستگاهها براي حفاري در خاك بايد سرعت چرخشي ابزار حفاري زيادتر از حالت حفاري در سنگ باشد و غالباً نياز ميشود كه دستگاه حفاري به رده داربست منتقل شود و در آنجا عمليات حفاري ديواره را انجام دهد.
2- نيل استاندارد: متأسفانه در ايران سازنده نيل استاندارد وجود ندارد. اين نيلها مجموعهاي از ميلهگردهاي فولادي قرار داده شده در لولههاي خرطومي ميباشند كه در داخلشان نيز تركيبي كامپوزيتي از سيمان و الياف مختلف قرار دارد و انواع خارجي اين نيلها گران بوده و به كارگيري آن توسط شركتهاي داخلي نيز غير اقتصادي ميشود و در حال حاضر معدود شركتهايي كه عمليات Nailing را به انجام ميرسانند براي ديواره از م صالح ابتدايي كه شامل يك ميلهگرد آجدار ساده ميباشد استفاده ميشود. شايد ساخت نيلهاي استاندارد از جمله اهداف ارائه دهندگان اين طرح ميباشد كه در فصل بعدي توضيح زيادتري در رابطه با آن داده ميشود.
3- پمپ تزريق دوغاب: شرح مختصر آن در قسمت ميكروپايل آمده است.
4- مغزي سر انكر: اين قطعه يك بوشن فلزي است كه سوراخ داخل آن مطابق قطر خارجي انكر بوده و سطح قطر خارجي آن رزوه شده است و بعد از ساخت ديواره بتن سر انكر از سوراخ مغزي عبور كرده و مغزي به انكر جوش ميشود.
5- فلنج نيلينگ: يك پليت فلزي است كه سوراخ وسط آن كمي بزرگتر از قطر انكر است و وظيفه آن اعمال نيروي حامل از فشرده شدن مهره بر سطح بزرگتري از ديواره بتني ميباشد.
6- مهره: وظيفه مهره آن استه كه بعد از بسته شدن به روي مغزي، فلنج فلزي را به سطح ديواره بتني فشرده سازد و باعث شود كه ديواره بتني توسط انكرها به سمت ديواره گودبرداري شده تحت تنش قرار گيرد.
تزريق سيمان بدون استفاده از اجزاي فلزي
عمليات تزريق دوغاب سيمان بدون استفاده از اجزاء فلزي مشتمل بر حفاري گمانه تزريق، نصب مسدودكننده مناسب (Dacker) و تزريق دوغاب تحت فشار به كمك پمپ تزريق ميباشد كه عمدتاً به سه منظور زير انجام ميپذيرد.
تزريق تحكيمي
در اين روش با تزريق دوغاب سيمان در توده خاك و سنگ مشخصات مكانيكي خاك و سنگ بهبود مييابد و لذا تحمل بارهاي بزرگتر با نشست كمتر براي زمين ميسر ميشود. در خاكهاي دانهاي نظير خاكهاي شني و ماسهاي تزريق دوغاب سيمان عملاً سبب پديد آمدن تركيبي نظير بتن ميگردد. بتن ساخته شده با اين روش بتن پيش آكنده (Preplaced Aggregate concvete) ناميده ميشود. تزريق تحكيمي به مانند روش ميلروپايل براي استحكام بهتر كاربرد دارد ولي به دليل نداشتن شمعها، فلزي تحمل بار عمودي ابزار و تجهيزات چون دستگاههاي حفاري و تزريق دوغاب و پكرهاي لاستيكي مناسب نياز ميباشد كه شرح آنها قبلاً داده شده است.
تزريق آببندي: در اين روش با تزريق دوغاب سيمان تحت فشار زياد در تودههاي نفوذپذير خاك و سنگها، تركها و فضاهاي خالي خاكي و يا سنگ بوسيله دوغاب سيمان پر ميشوند و لذا نفوذپذيري توده خاك و سنگ كاهش مييابد و در جريان آب زيرزميني به حداقل ميرسد. كاربرد عمده اين نوع تزريق در عملياتهاي سدسازي ميباشد كه در كف درياچه و با ؟؟ چند ده متري در جلوي ديوار به تعداد زياد گمانه زده شده و تزريق دوغاب صورت ميپذيرد تا امكان فرار آب از خاكهاي زير ديوار ميسر نباشد و نيز در تونلهاي اب برگردان سدها از اين روش استفاده ميشود ابزار و تجهيزات مورد استفاده در اين روش نيز به م انند تزريق تحكيمي ميباشد.
تزريق تماسي: اين روش غالباً در تونلهاي داراي پوشش (Lining) بكار ميرود. تزريق دوغاب سيمان تحت فشار حد فاصل پوشش و جدار داخلي تونل را پر مينمايد و موجب عملكرد مركب پوششي و ديواره داخلي تونل ميگردد. اين روش در تونلهايي مثل مسترو تونلهاي جادهاي و انتقال آب كاربرد دارد.
فصل دوم
عنوان و تشريح طرح كسب و كار
- عنوان طرح
- بيان ابزار و تجهيزاتي در حزوه تعريف طرح بود و امكان ساخت يا ارائه خدماتشان وجود دارد.
- شرح دستگاهها و خدمات هدفگذاري شده
- در پيرامون دستگاه توليدي اول پاورپك
- مزايا
- مشخصات فني
- شرح اجزاء و نحوه عملكرد دستگاه نمونه اول پاورپك
- تصاوير دستگاه ساخته شده
- در پيرامون دستگاه توليدي نمونه اول شمعكوب
- مزاياي انحصاري دستگاه شمعكوب
- مشخصات فني
- شرح اجزاء و نحوه عملكرد دستگاه شمعكوب
- تصاوير دستگاه ساخته شده
عنوان طرح: راهاندازي كارگاه ماشينسازي فعال در امر ساخت ماشينآلات و تجهيزات مرتبط با تزريق سيمان و استحكام خاك و حفاري
ميان ابزار و تجهيزاتي كه در حوزه تعريف طرح بوده و امكان ساخت يا ارائه خدماتشان وجود دارد.
حيطه كاري اشاره شده در عنوان طرح وسيع بوده و وصعت آن به گونهاي است كه تعداد زيادي از ماشينآلات و تجهيزات مرتبط با يكديگر را دربرگرفته و تنوع توليدات را جهت برآورده شدن مفاد طرح الزام مينمايد و تنوع توليدات مزيتي است كه دارا بودن آن بازار فروشي گستردهتري را مقابل سازندگان قرار ميدهد.
در ذيل به عناوين توليداتي كه هدفگذاري شدهاند اشاره ميشود و سپس در مورد هر كدام تعريف مختصري ارائه خواهد شد. لازم به ذكر است كه قبلاً به صورت پراكنده و با استفاده از كارگاههاياجاره موقت موفق به ساخت دو عنوان اول و دوم از ليست زير شدهايم كه تصاوير آن محصولات در ادامه اين فصل قرار داده شدهاند و اميدواريم با اعمال پشتكار و جديت در كار بتوانيم به ساخت ساير محصولات نيز نايل شويم.
1- دستگاه حفاري پاورپك با موتور الكتريكي و بنزيني
2- دستگاه شمعكوب (لوله كوب)
3- دستگاه مخلوطكن اوليه و ثانويه دوغاب
4- دستگاه پمپ تزريق دوغاب
5- دستگاه دريل واگن
6- دستگا حفاري روتاري معادل دستگاه D-750 كرليوس
7- ساخت نيلهاي استاندارد
8- ساخت شمعهاي ميكروپايل
9- ساخت پكرهاي انتگرال و پكرهاي مكانيكي
10- ساخت فلانچ ميكروپايل و فلانچ نيلينگ
11- ساخت دستگاه پمپاژ بتن
12- ساخت راد و چكش حفاري
13- ساخت مدلهاي توصيه شده يا ساخت از روي نمونه خارجي طبق سفارش
14- ساخت قطعات يدكي ماشينآلات مرتبط با اين رشته كه خارجي بوده و قطعات يدكيشان يافت نميشود بنابر سفارش.
15- ارائه مجموعه كامل لوازم و تجهيزات ميكروپايل و نيلينگ براي راهاندازي كارگاه اجرايي
16- ارائه آموزش شيوه بكارگيري صحيح ماشينآلات مرتبط به اپراتورها
شرح دستگاهها و خدمات هدفگذاري شده
1- دستگاه حفاري پاورپك با موتور الكتريكي و بنزيني: نمونه اوليه اين دستگاه ساخته شده است كه تصوير آن و شرح اجزا و نحوه عملكرد آن در صفحات بعدي به طور مفصل آورده شده است. اين دستگاه در امر حفاري گمانهها فعال بوده و جزو ملزومات اصلي براي امر استحكام زمين ميباشد و در فصل قبلي نيز به كاربردهاي آن در استحكام زمين اشاره شده است.
2- دستگاه شمعكوب: نمونه اوليه اين دستگاه ساخته شده است و همانطور كه در فصل قبل اشاره شد اين دستگاه در روش استفاده از ريزشمعها در استحكام زمين كاربرد دارد و در صفحات بعدي تصاوير دستگاه ساخته شده و شرح اجزا و نحوه عملكرد آن بطور مفصل آورده شده است.
3- دستگاههاي مخلوطكن اوليه و ثانويه دوغاب: اين دستگاهها جزو ملزومات عمليات تزريق دوغاب بوده و خوراك اوليه براي دستگاه پمپ تزريق دوغاب را فراهم ميآورند در اين دستگاهها آب و سيمان به نسبت تعريف شده با هم مخلوط ميشوند و اين دستگاهها باعث جلوگيري از تهنشين شدن سيمان در دوغاب ميشوند.
4- دستگاه پمپ تزريق دوغاب: نوعي پمپ فشار بالا با جابجايي مثبت ميباشد كه غالباً در دو نوع پيستوني و اسكرو ساخته ميشود و توليد فشار حداكثري به ميزان 40 بار (588 PSI) مينمايد. سختي اجزاء پمپ در برابر سايش دوغاب و همچنين سرعت باز و بسته كردن اجزاي آن از ويژگيهاي يك پمپ دوغاب خوب ميباشد از لحاظ كاربري اين دستگاه در تمامي روشهاي استحكام بستر و ديواري و تزريق سيمان كاربري داشته و دستگاه پركاربردي ميباشد.
5- دستگاه دريل واگن: دريل واگن يك دستگاه حفاري خود كشش ميباشد كه در دو نوع چرخ لاستيكي و شنيدار ساخته ميشود و به خاطر داشتن قواي محركه قابليت جابجايي در محلهاي كار را دارد و نوع انرژي مصرفي آنها ميتواند هواي فشرده يا سوخت ديزل باشد و نوعي كه هواي فشرده مصرف ميكند نيازمند كمپرسور بوده و داراي ايرموتور ميباشد و از لحاظ روش حفاري اين ماشينها داراي دو نوع روش حفاري Toplltamer و DTH ميباشند و بوم دريل واگن داراي قابليت دوران به تمامي جهاته مختلف ميباشد و از لحاظ موارد كاربرد در پروژههاي راهسازي و سدسازي و معادن روباز جهت تخريب صخرهها و جاسازي مواد منفجره كاربرد دارد.
6- دستگاه حفاري روتاري معادل D-750 كرليوس: روش حفاري رتاري نوعي از حفاري است كه در آن عمل حفاري با چرخش سريع سرمته و نتيجتاً سايش كانيها توسط مته مناسب انجام ميگيرد و غالباً از آب يا گل حفاري جهت خنك نمودن سرمته، خروج كاتينگها، تنظيم فشار هيدروليكي داخل گمانه و كم كردن ضريب سايش راد با ديواره گمانه استفاده ميشود. دستگاه D-750 داراي موتور ديزل قدرتمندي ميباشد و تعداد دورانهاي قابل تنظيم متنوعي نيز دارد. اين دستگاه به لحاظ سابقه طولانياش در بازار كار فعاليتهاي عمراني ايران توسط اپراتورهاي ايراني شناخته شده ميباشد و با توجه به طراحي قديمي آن امكان اضافه شدن مزيتهايي جديد در طراحي خود را دارد.
7- ساخت نيلهاي استاندارد: همانطور كه در فصل قبل اشاره شد نيل وسيلهاي است كه براي پايدارسازي ديوارهها مورد استفاده قرار ميگيرد و شرح مفص لروش استفاده از آن در قسمت Nailing فصل قبل آورده شد. متأسفانه در ايران نيلهاي استاندارد ساخته نميشوند و غالباً از ميلهگردهاي آجدار به عنوان نيل در پروژهها استفاده ميشود و استفاده از ميلهگرد آجدار يك روش ابتدايي براي Nailing به حساب ميآيد و داراي معايبي ميباشد كه در ذيل به آنها اشاره ميشود.
- عدم مقاومت ميلهگرد در مقابل پوسيدگي و نتيجتاً منفصل شدن آن در درازمدت
- وجود مشكل عدم انتقال درست دوغاب به نقطه پيشبيني شده گمانه
- ميلهگردهاي آجار با قطر بزرگ ساخته نميشوند و در صورت ساخته شدن بسيار سنگين و پرهزينه خواهند بود و استفاده از ميلهگردهاي قطر پائين (حدود 038) مزاياي تكنيكي قطرهاي بالاتر را ندارد.
- اندازه و فرم آجهاي ميلهگردهاي آجدار معمولي براي استفاده شدن به عنوان نيل مناسب نميباشد و سطح اتكا و سطح تماس كمي بين آجهاي ميلهگردها با سيمان تزريق شده در گمانه بوجود ميآيد.
مجموعه عوامل ياد شده، نيازمندي پروژههاي Nailing اجرا شده د ر داخل كشور را به استفاده كردن از نيلهاي استاندارد يادآوري ميكند و از آنجا كه استفاده از نمونههاي خارجي به علت قيمت فوقالعاده گرانشان غيراقتصادي ميباشد طراحان طرح در نظر دارند كه ساخت نيلهاي استاندارد كه به صورت كاربرد همزمان ميلهگرد آجدار و پوشش كاپوزيتي اطراف آن است را در دستور كار خود قرار دهند و براي اولين بار در كشور به توليد آن بپردازند.
8- ساخت شمعهاي ميكروپايل: غالباً جهت شمع ميكروپايل از لولههاي با قطر خارجي 5/2 كه داراي گوشت ديواره mm4 باشد استفاده ميشود، براي ساخت شمع ميبايد اين لولهها با طول دومتري بريده شده و در بدنه هر لوله حدود 80 سوراخ ايجاد شود. يك سر لولهها رزوه شده و به سر ديگر آن بوشن بسته شود. يك پروژه ميكروپايل ممكن است نيازمند صدها شمع شود و در حال حاضر ك ساني كه به توليد اين قطعه مشغول هستند از روشهاي سنتي سوراخكار يتك به تك استفاده ميكنند و طراحان طرح در نظر دارند براي توليد اقتصادي اين قطعه و حذف رقبا اقدام به طراحي و ساخت يك جيگ و فيكسچر سوراخكاري اتومات بنمايند تا اين وسيله هزينه زمان سوراخكاري را به مقدار بسيار زياد كاهش داده و موجبات داشتن بازار بهتر را فراهم آورد.