بخشی از مقاله

چکیده:

آموزشگاه های موسیقی عموما توسط هنرمندان اداره و مدیریت می شود و از این جهت که در کار هنر جنبه ی اقتصادی کمتری مورد توجه است و ارزش راستین هنرمند تربیت نسلی نوآور و خلاق در زمینه ی موسیقی است و بیشتر افرادی که در این وادی پا می گذارند افراد فرهیخته ای هستند که جنبه ی مالی تعلیم و تربیت در اولویت های بعدی آن می باشد.

در این پژوهش سعی بر آن شده است که نقش مدیریت را در این آموزشگاه ها ی موسیقی نشان دهیم و تاثیرات مثبت آن و نیز خواسته ها و اهداف هنرمند را در مورد این موضوع به چالش بکشیم.نشان خواهیم داد که داشتن مدرک مدیریت می تواند چه نقشی در توسعه اقتصادی این مجموعه های فرهنگی داشته باشد.آیا وجود مدیریتی سخت گیرانه باعث کمتر شدن کیفیت آموزش به خصوص به صورت سنتی می گردد.هنرآموزان این مجموعه با توجه به روح انسانی و لطیف خود در زیر فشارهای مدیریتی حاضر به انجام کار می باشند؟هدف راستین یک آموزشگاه موسیقی بیشتر بر جنبه ی اقتصادی تمرکز دارد و یا هنری؟در آخر نتایج به دست آمده را با توجه به آرا و افکار فایول مورد بررسی قرار می دهیم.

مقدمه:

در زمان های مختلف تعاریف متعددی برای مدیریت هنری ارایه شده است، یکی از جامعترین این تعاریف چنین است "مدیریت هنری عبارت است از علم و هنر برنامهریزی، سازماندهی، هدایت و رهبری، نظارت و کنترل و نهایتا ایجاد هماهنگی برای رسیدن به هدف یا اهداف از پیش تعیین شده یک سازمان یا نهاد هنری و اجتماعی". تمام موارد یاد شده در این تعریف با منابع سازمانی یعنی "نیروی انسانی" صورت میگیرد که مهمترین و ارزندهترین دارایی هر سازمان منابع انسانی آن یعنی کارکنانش است.

دوره مدیریت هنر یا Art MBA ، شامل دروس مدیریتی و مدیریت هنر و با هدف بهره بردن از دانش مدیریت و کسب و کارنوین در رشته ها و کسب وکارهای هنری می باشد.

امروزه در هر حوزه ای از کسب و کار فعالیت داشته باشیم ، نیاز داریم که با مهارت ها و علوم روز مدیریت دنیا آشنا شویم که جامعه هنر وافراد فعال در حوزه ها و کسب وکارهای هنری ازاین قاعده مستثنا نیستند. حال، با این خلا مواجه هستیم که بسیاری از مدیران هنری فقط در یکی از دو حوزه مدیریت و هنر تبحر دارند. از همین رو دوره مدیریت هنر یا Art MBAخدمتی متمایز به جامعه هنر بشمار می رود و مخاطبان اصلی آن را هنرمندان و مدیران هنری تشکیل می دهند که فقط صرفا کار هنری انجام نمی دهند و به نوعی در کار خود وارد حیطه های مدیریتی شده اند و این مسئله دارا بودن هر دو بعد مدیریت و هنر را برایشان الزامی می سازد.

بیان مسیله

همان طور که مدیریت می تواند راهکارهایی اساسی برای به جامع عمل پوشیدن اهداف یک موسسه ارایه دهد.مدیریت ضعیف نیز می تواند بنیاد یک پروژه ی عظیم کاری را با شکستی سخت فرو بریزد.مدیریت نا بلد در عرصه موسیقی می تواند صدمات جبران ناپذیری به هنرمندان فرهیخته بزند.رویکرد پیشنهادی فایول می تواند جایگزین مناسبی برای مدیریت یک آموزشگاه باشد و چهارچوب مندی تیوری فایول نیز راهکاری برای انجام این امر مهم ایجاد می کند.

سوالات تحقیق

- آیا رویکرد فایول می تواند اثرات موثری در ایجاد مدیریت موفق در آموزشگاههای موسیقی داشته باشد؟

- آیا تمامی اصول فایول می تواند به اجزای جزیی در برنامه های مدیریتی تبدیل شود؟

- اصول تطبیقی در بازار مدیریت آموزشگاهها چگونه ایجاد می شود؟

اهداف

- رسیدن به راهکاری جامع و اصولی بر پایه ی مدیریت موفق

- تطبیق روش های نوین و پرهیز از مدیریت های منسوخ شده

- پیدا کردن راهی برای ارج نهادن به وضعیت هنرمندان فرهیخته در جامعه ی امروز

- تخصیص یافته های فایول با مدیریت آموزشگاههای موسیقی

پیشینه تحقیق

1بررسی و نقد مکتب مدیریت کلاسیک:علی عبدی جمایران سعید عبدی - دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی -

در این مقاله نویسندگان به تعیین خط مشی ها و قوانین و مقررات و نشانه های تاثیر عمیق این مکتب در سازمان ها می پردازند.علمی شدن و استفاده از فنون و روش های استاندارد را راهکارهای مدیریت موفق می دانند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید