بخشی از مقاله
چکیده
انقلاب همانند یک رود پرآب در حال جریان میباشد که برای ادامه حیات خود نیازمند نیروهای انقلابی میباشد و برای انقلابی بودن و انقلابی ماندن بایستی اصولی رعایت شود که منجر به خروج از جریان پرخروش انقلاب نگردد و در این مسیر هر چه تعداد افرادی که انقلابی باشند بیشتر شود، به طراوت و تازگی انقلاب افزوده میگردد و از مسیرها و گردنههای سختی که انقلاب با آن روبرو میگردد براحتی عبور مینمایند.
نوشتار حاضر به روش تحلیلی- کتابخانهای و پژوهش در بیانات مقام معظم رهبری به انجام رسیده است. بر این اساس در این پژوهش بر آنیم که پاسخگوی این سؤالات باشیم که جوان انقلابی باید دارای چه معیارهایی باشد؟ اصولی که مانع از زاویه پیدا نمودن با انقلاب میگردد چیست؟ پس از بررسیهای صورت گرفته به این مطلب پی بردیم که پایبندی به مبانی، دشمنی با مستکبران، تبعیت از امام به عنوان یک الگوی جامع، امید به آینده و اعتقاد به وعده الهی از مهمترین شاخصهها محسوب میشود.
مقدمه
در مکتب امام انقلابیگری به مفهوم از پای ننشتن در برابر دیکتاتوری دولتها و همچنین در برابر قدرتهای مستکبری بود که پشتیبان خودکامگی و سرسپردگی آنها بودند.
هنگامی که بهاندیشه و کنشهای مقام معظم رهبری قبل و بعد انقلاب توجه مینماییم، نشان میدهد که ایشان تلاش نمودهاند تا ضمن حفظ مرزبندی ارزشی، همین مبنا را در عمل خود محقق کنند، با این دید که روحیه انقلابی یعنی اسیر حدود تحمیلی نشدن، قانع به گیرندگی قطره چکانی نشدن، با امید دنبال هدف حرکت کردن، با نشاط، با اصرار و پیگیری آن را به دست آوردن، که این حرکت کنش از دیدگاه رهبری معظم انقلاب و حرکت انقلابی میباشد - .
و از دیدگاه رهبری معظم تنها راه تحقق و پیشرفت انقلاب اسلامی و رسیدن به اهداف متعالی، رعایت نمودن شاخصههایی همچون پایبندی به مبانی و ارزشهای انقلاب و مشخص نمودن اهداف بلند آن و تلاش برای رسیدن به چنین اهدافی و توجه و پایبندی به استقلال کشور است.
بر این اساس در این نوشتار برای شناسایی و دور نمودن آفاتی که انقلاب و روحیه انقلابی را با طرح نمودن بیان مسأله و سوالاتی و نتیجه حاصله از این پژوهش، پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی اسلام و انقلاب، دشمنی با مستکبران، پذیرش جهاد و شهادت، جدا نشدن از مواضع مناسب سیاسی، پایبندی به استقلال کشور، تبعیت از امام به عنوان یک الگوی کامل، ابتکار ورزی در بنبستها، امید به آینده، ایمان به وعده الهی و تلاش در جهت تحقق اهداف انقلاب از مهمترین شاخصهها محسوب میشود.
.1 بیان مسأله
در این پژوهش بدنبال طرح این مسأله هستیم که چگونه میتوان در راستای اصول پایه ریزی شده انقلاب حرکت نمود و مانع از ایجاد زاویه با چنین اصولی شد. چرا که عدم شناخت اصولی که شالوده انقلاب اسلامی ایران بر پایه آن بنا نهاده شده است یکی از آفت-های مهم در امر انقلابیگری میباشد.
.2 ضرورت پژوهش
ضرورت و شناخت دقیق اصول بنا نهاده شده انقلاب اسلامی آنقدر با اهمیت میباشد که بر آن شدیم با جمع آوری بیانات رهبری و ادلههای قرآنی و روایی به بررسی عمیق آن بپردازیم.
.3 پرسشها و فرضیهها
سوالاتی که در این پژوهش خواهان پاسخگویی به آن هستیم از این قرار میباشد که جوان انقلابی باید دارای چه معیارهایی باشد؟ اصولی که مانع از زاویه پیدا نمودن با انقلاب میگردد چیست؟
.4 پیشینه
پس از بررسی پیشینه نگارشهای انجام شده در رابطه با انقلابی گری از نگاه رهبر معظم انقلاب به کتابی به عنوان "رهیافتی به منظومهی انقلابی گری در بیانات و اقدامات مقام معظم رهبری - مدظله - " به نگارش علی خاک رنگین در تابستان 1395که در مرکز گفتمان انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است، دست یافتیم.
.5 تعریف انقلاب در لغت و اصطلاح
واژه انقلاب یک وام واژه از زبان عربی به زبان فارسی محسوب میشود که از ریشه قلب گرفته شده است که در زبان عربی بر وزن »مصدر باب انفعال« و فعل ماضی مجرد" قَلَبَ یَقلِبُ" میباشد و قلب -یعنی دگرگون کرد، واژگون ساخت چون باب انفعال معنای مطاوعه یعنی پذیرش فعل میدهد بر این اساس معنای انقلاب دگرگونی پذیری میشود.
پس انقلاب یعنی پذیرش دگرگونی، به نحوی که به صورت صفتی برای فرد یا جامعه در آید و به قول شهید مطهری انقلاب یعنی دگر شدن، یعنی تبدیل شدن به موجود دیگر.
در زبان فارسی به نقل از فرهنگ دهخدا در بیان معنای لغوی انقلاب آمده است، انقلاب به معنی برگشتگی، تغییر و تبدیل و تحول و تغییر ماهیت میباشد