بخشی از مقاله

چکیده

اخیراً، با توجه به حضور تعداد کثیر کاربران حاضر در شبکههاي مجازي، این شبکهها از لحاظ سطح گستردگی به نوعی تبدیل به شهرها، کشورها و حتی قارههاي مجازي با یک معماري شبکهاي شده اند. به گونهاي که افراد و کاربران حاضر ساعتهاي زیادي را صرف حضور در این شبکهها مینمایند. لذا این شبکهها مورد توجه مدیران، تحلیلگران و صاحبنظران علوم مختلف خصوصاً مدیران شهري و متولیان ارتقاي شهرسازي پایدار قرار گرفته است.

مقاله حاضر در جهت روشن سازي اصطلاح ارتقاي شهرسازي پایدار با توجه به فاکتورهاي نفوذ در حوزه شبکه هاي مجازي نوشته شده است. در این مقاله ضمن بیان ضرورت و اهمیت شهرسازي پایدار و ارتقاي ابعاد فرهنگی و اجتماعی در این خصوص، آثار آن بر رفتار فرد و جامعه در شبکههاي مجازي آنلاین مورد بحث قرار گرفته است، با توجه به اینکه در این شبکهها افرادي هستند که میزان تاثیر گذاري آنها می تواند بیشتر باشد، به این جهت در این پژوهش به دنبال راهکاري براي یافتن این افراد در جهت ارتقاي شهرسازي پایدار و چگونگی هماهنگی تصمیمات مدیران در راستاي تبلیغ و هدایت افراد به سمت فرهنگ شهري پایدارتر هستیم.

نوع پژوهش کاربردي است و روش تحقیق، تحلیلی- توصیفی میباشد. شیوه جمع آوري اطلاعات به صورت کتابخانهاي، میدانی و تکمیل پرسشنامه است. براي سنجش دادهها از نرم افزار Spss و آزمون t مستقل استفاده شده است. به منظور سنجش میزان تاثیر پذیري افراد، پرسشنامهاي در شبکه هاي اجتماعی توزیع شده که نمونهموردي حاوي 437 کاربر این شبکه ها مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته اند.

1 مقدمه

قرن اخیر شاهد شتاب بیسابقهاي در تغییرات محیطهاي طبیعی و انسانساخت و شیوه زندگی بسیاري از مردم بوده است. تغییراتی که درکیفیت زندگی مردم و خصوصیات کالبدي شهرها اثر گذاشته است. کشو-رهاي در حال توسعه مانند ایران نیز در پی اجراي این سیاستها در جهت حل مشکلات مختلف فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی با در نظر گرفتن پیامدهاي اقتصادي هستند

با توجه به این امر یکی از تحولات عظیم اخیر در عرصه فناوري، شبکههاي اجتماعی مجازي آنلاین است که به شدت مورد توجه شهروندان قرار گرفته با توجه به پتانسیلهاي این شبکه ها میتوان اذعان داشت یکی از بسترهاي موثر براي استفاده از توانمندي این شبکه ها در حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی در راستاي اطلاع رسانی صحیح و تاثیر گذار توسط افراد با نفوذ و پر طرفدار این شبکه ها می باشد لذا باید به ویژگی هاي تاثیر پذیري کاربران نیز توجه داشت تا از این ویژگی ها به بهترین شکل ممکن در راستاي توسعه پایداري شهر توسط عوامل تاثیر گذار در این شبکه ها استفاده کرد.

بدین وسیله از مسایل مهمی که براي رسیدن به پایداري شهرها ضروري میباشد میتوان به امنیت عمومی، سلامت عمومی وعدالت اجتماعی در این فضاها اشاره کرد - سایچو منگ، . - 2011 این پژوهش سعی دارد که با استفاده از روشی علمی به ارزیابی اثرات و عوامل تاثیر گذار در شبکه هاي اجتماعی بپردازد، فیسبوك که یکی از پرطرفدارترین شبکه هاي اجتماعی میباشد به عنوان نمونه مورد پژوهش مورد آنالیز قرار میگیرد.

-2 اهداف تحقیق

شناسایی افراد تاثیر گذار در شبکه هاي اجتماعی آنلاین و ارائه عوامل تاثیر و نیز ارائه راهکارهاي مدیریت شهري مناسب به منظور توسعه فرهنگی در راستاي ارتقاي توسعه پایدار شهري.

-3 فرضیه و سوالات تحقیق

1.     - فرضیه تحقیق - به نظر میرسد در انتشار افکار و اندیشهها تأثیر عواملمحتوایی بیش از عوامل-ساختاري است.

2.    جامعه هاي مجازي به چه صورت میتواند مروج افکار و عقاید مرتبط با توسعه شهري باشد؟

3.    آیا عوامل مختلفی که در شبکههاي مجازي وجود دارند تاثیر یکسان برکاربران این شبکه ها دارند؟

4.    توسعه ابعاد اجتماعی و فرهنگی شهروندان با ارائه آگاهی و اطلاع رسانی توسط عوامل تاثیر گذار شبکه هاي اجتماعی مجازي چگونه میتواند به پایداري اجتماعی درراستاي توسعه پایدارکمک کند؟

 

-4 روش تحقیق

روش پژوهش از نظر شیوه نگارش و پرداختن به مساله تحقیق جزء تحقیقات توصیفی _تحلیلی است . - Van PollRic,1997:25 - در تحقیق از روشهاي مطالعه کتابخانهاي و میدانی بهره گرفته شده است. ابزار گرداوري اطلاعات شامل: مشاهده میدانی، پرسش نامه منتشر شده در محیط شبکه مجازي فیسبوك، مرور و تجزیه و تحلیل متون و منابع مکتوب، جدول، آمار میباشد.جهت سنجش دادهها از نرم افزار spss، آزمون t مستقل با استفاده از دو فرض H0 و H1 استفاده شده است. در این پژوهش 437 پرسشنامه تکمیل شده است.براي بدست آوردن حجم نمونه از فرمول نمونه گیري کوکران استفاده کردهایم که به قرار زیر است:

-5 مبانی نظري تحقیق

-1-5 توسعه پایدارشهري

توسعه فرآیندي جامع از فعالیت هاي اقتصادي، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است که هدفش بهبود مداوم زندگی تمام جمعیت بوده و فعالیت، آزادي، مشارکت مناسب و توزیع عادلانه منافع، از ارکان اساسی آن بشمار می آیند.

توسعه پایدار از معدود مفاهیم و شرایطی است که هم داراي جذابیت هاي خاصی براي یاست مداران و تصمیم سازان است و هم با آرمان هاي آحاد جوامع هم خوانی دارد. - شکري، . - 21 : 1388 رشد افقی شهرها بعد از جنگ جهانی دوم - 1940 - تا دهه هاي اخیر سبب مشکلات زیست محیطی و ترافیکی عدیده اي در این جوامع گشته است و در واکنش به این مسائل و معضلات، مفهوم توسعه پایدار با هدف ارتقاء بخشیدن به کیفیت تمام زندگی مردم پدید آمده است

-2-5 ارکان توسعه پایدار

توسعه پایدار داراي سه اصل پایداري محیط زیست، پایداري اقتصادي و پایداري اجتماعی است .

-1-2-5پایداري اقتصادي

پایداري اقتصادي به معناي حفظ و ارتقاي وضعیت فعلی اقتصادي است بدون آن که منابع طبیعی دچارتخریب شود که در این راستا فعالیتهاي اقتصادي باید موجب رشد جامعه شده و با عدالت و کارآیی همراه باشند

-2-2-5پایداري اجتماعی

انسان و جوامع انسانی محور اصلی توسعه پایدار هستند. همانگونه که گفته شد، هدف توسعه پایدار، توسعه همه جانبه است و توسعه همهجانبه بدون توسعه اجتماعی ممکن نخواهد بود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید