بخشی از مقاله

چکیده

هدف از این پژوهش»شناسایی نقاط قوت و ضعف، فرصت و تهدیدهای پیش روی بعد فرهنگی استقرار شرکت های دانش بنیان حوزه علوم انسانی در استان کرمانشاه است.. یکی ازجنبه های مطالعاتی امکان سنجی موجود، بعد فرهنگی، می باشد. 40 نفراز متخصصان، و مدیران پارک علم و فناوری در استان کرمانشاه در سال 95 به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شد. ازآنجاکه حجم جامعهی آماری با نمونه آماری برابر است از روش تمام شماری استفاده شد.

این پژوهش از بعد هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها تحلیلی- توصیفی است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساختهای در 5 شاخصه، با 18 سوال در مقیاس لیکرت 5 درجه ای طراحی شد. برای تایید اعتبار آن از روش محتوایی با بهره مندی از نظر اساتید دانشگاه و متخصصین و برای پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است که مقدار آن برابر ./90 برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری 19، در دو سطح توصیفی و استنباطی استفاده شد.

در سطح آمار استنباطی پس از اجرای پرسشنامه، برای تجزیه و تحلیل داده ها با توجه به شاخصه های بررسی شده از آزمون فریدمن برای وزن دهی و رتبهبندی متغیرها با استفاده از مدل سوات که یکی از روشهای معتبر برای تجزیه و تحلیل استراتژیک محسوب می شود استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که نقاط قوت و ضعف، فرصت و تهدیدهای پیش روی، بعد فرهنگی شرکتهای دانش بنیان حوزه علوم انسانی در استان کرمانشاه رتبههای یکسانی ندارند.

.1 مقدمه

در دنیای رقابتی کنونی، بقایای شرکتها مستلزم توجه ویژه به مقوله نوآوری است. سازمان ها در حال واد شدن به اقتصاد مبتنی بر دانش هستند، اقتصادی که در آن دانش و داریی های نامشهود، به عنوان مهمترین عامل تولید و همچنین به عنوان مهمترین مزیت رقابتی سازمانها شناخته شده است

بر اساس ماده یک قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان شرکتها و مؤسسات دانش بنیان شرکت یا مؤسسه ی خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصادی دانش محور، تحقق اهدا علمی و اقتصادی - شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری - و تجاری سازی تحقیق و توسعه - شامل طراحی و تولید کالا و خدمات - در حوزه فناوری های برترو با ارزش افزوده فراوان بهویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل میشود

امکان سنجی، به طور کلی به معنای بررسی و تجزیه و تحلیل شانس موفقیت یک پروژه یا کسب وکار است. مطالعات امکان سنجی باید به نحوی انجام شود که به منزله ابزار تحلیلی، در برگیرنده محدودیت ها، توصیههایی برای بهبود و پیشنهاد های عملی در راستای پروژه یا انجام سرمایهگذاری دانست

این پژوهش بر آن است تا بر اساس مدل سوات، نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای پیش روی بعد فرهنگی مربوط به استقرار شرکتهای دانش بنیان مستقر حوزه علوم انسانی در استان کرمانشاه با آن روبرو هستد شناسایی و امکان سنجی کند و راهکارهای مناسب را ارائه دهد.

.2 بیان مسئله

شرکتهای دانش بنیان نقش کلیدی در ایجاد توسعه اقتصاد دانش محور دارند. در این شرکتها، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال، متناسب با ظرفیت نوآوری تحقق می یابد. یکی از مشکلات موجود در جامعه علمی و صنعتی امروز، عدم تجانس و همخوانی امکانات، تکنولوژی ها و منابع به کار گرفته شده در هر بخش با نیازهای آن بخش است. از آنجایی که مهمترین اهداف پارک علم و فناوری تحقق ارتباط صنعت و دانشگاه، تولید ثروت و حمایت از صنایع دانش بنیان میباشد. این سوال را در ذهن ایجاد می کند که آیا با استفاده از را تجزیه و تحلیل swot میتوان نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای پیش روی بعد فرهنگی مربوط به استقرار شرکتهای دانش بنیان حوزه علوم انسانی در پارک علم و فناوری کرمانشاه با آن روبرو هستند شناسایی و امکان سنجی کرد؟

.3 ضرورت و اهمیت مسئله

موفقیت پارکهای علم و فناوری در بسیاری از کشورها نقش اساسی در رشد و توسعه علمی اقتصادی آن ها داشته و این موضوع موجب تکثیر این الگو در کشورهای مختلف شده است. در حقیقت توسعه اقتصادی بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مرهون وجود پارک علم و فناوری در آنها است. در اثر عملکرد موفق شرکتهای فعال در پارکها در آنجا فعالیت دارند،کاملاً دگرگون شده و از مناطق غیرفعال به پرتحرکترین و پیشرفتهترین مراکز صنعتی و اقتصادی در جهان مبدل شدهاند

با ارتباط بین المللی که پارکها بستر آن را فراهم می آورد امکان تبادل تجربیات و دادوستد علمی و فناوری با دیگر مراکز مشابه در پارکها فراهم می شود. حال اگر این پارکها و شرکتهای دانش بنیان با دقت مورد نقد و ارزشیابی قرار گیرند نقاط قوت آن ها تقویت و نقاط ضعف آنها هم اصلاح خواهد شد. لذا با توجه به مزایا و اهمیت این مرکز و نقشی که در توسعه داشته ضروری به نظر رسید در پژوهشی جهت کمک به رشد و توسعه هرچه بیشتر پارک هاو شرکتهای مستقردر پارک مورد امکان سنجی قرار گیرد و در شناسایی قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای پیش روی بعد فرهنگی این مرکز قدمی سودمند برداشته شود.

.4 هدف پژوهش:

شناسایی نقاط قوت، ضعف و فرصت و تهدیدهای پیش روی بعد فرهنگی مربوط به استقرار شرکتهای دانش بنیان حوزه علوم انسانی در استان کرمانشاه

.5 پرسش اصلی

نقاط قوت و ضعف، فرصت و تهدیدهای پیش روی بعد فرهنگی مربوط به استقرار شرکتهای دانش بنیان حوزه علوم انسانی در استان کرمانشاه کدامند؟

.6 روش پژوهش

پژوهش حاضر از نوع توصیفی -تحلیلی است. ابتدا با تشریح مبانی نظری تحقیق و توصیف شرایط موجود با طرح پرسشنامه و توزیع آن، اطلاعات لازم جمع آوری شده و سپس با استفاده از نرم افزارهای آماری spss19 مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.

.7 جامعهی آماری، روش نمونهگیری و حجم نمونه

جامعه آماری این پژوهش شامل شرکتهای دانش بنیان حوزه علوم انسانی در استان کرمانشاه میباشد. در پژوهش حاضر جامعه آماری 40 نفر از مدیران و متخصصان و کارکنان در پارک علم و فناوری کرمانشاه هستند. در این پژوهش نمونهگیری انجام نشده و تمام شماری صورت گرفته است، لذا کل جامعهی آماری به عنوان نمونهی آماری در نظر گرفته شده است. بر این اساس 40 پرسشنامه گردآوری گردید.

.8 ابزار گردآوری اطلاعات

ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش شامل: پرسشنامه، مصاحبه با مسئولین است. در این پژوهش ابتدا از پرسشنامه محقق ساخته ای در 5 شاخصه استفاده میشود. سپس پرسشنامه ای با 18 سوال بسته پاسخ به سبک لیکرت 5 درجه ای برای تحقق اهداف مورد نظر این پژوهش وامکان سنجی و شناسایی نقاط ضعف و قوت، فرصت و تهدیدها تنظیم شده است. سپس با استفاده از مدل سوات سعی شده تا به بهترین راهبردهای امکان سنجی شرکتهای دانش بنیان حوزه علوم انسانی مستقر در استان کرمانشاه دست یافت.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید