بخشی از مقاله
چکیده
اکنون شرکتها و سازمانها به این موضوع پی بردهاند که ارزشآفرینی در سازمان تنها با ایدهپردازی، در دستداشتن فنآوری و اطلاعات و استفاده از زیرساختهای فیزیکی میسر نمیباشد بلکه سرمایه انسانی مهمترین بخش ایجاد سرمایه میباشد. به دنبال آن برای جذب و نگهداشت استعدادهای مورد نیاز خود، شرکتها در رقابت قرارگرفتهاند. ناموری شرکت و ایجاد شهرت یکی از روشهای جلب استعدادهای مورد نیاز سازمان بوده و موجب نگهداشت بلندمدت آنان میباشد.
ارزش پیشنهادی شغلی - Employment Value Proposition - ابزاری است که امکان ایجاد شهرت را به سازمان میدهد . در این مقاله سعی بر آن شده تا با بررسی این ابزار و بیان تفاوت آن با برند کارفرما - Employment Brand - با استفاده از مثالهای رایج بازار کسب و کار جهانی و در نهایت معرفی فرآیند طراحی آن، راهکاری یاریدهنده برای رقابت شرکتها و سازمانها ارایه شود. در ایران، این مهم تازگی فراوان داشته و در کل میتواند ابزار خوبی برای ارتقای استانداردها و سطح محیط کار برای کارکنان و ایجاد وفاداری از جانب آنان به سازمان باشد.
مقدمه
ارزش پیشنهادی شغلی - EVP - یعنی آنچه سازمان به کارمندان کنونی برای بقای آنان و کارکنان آتی برای استخدام آنان در شرکت عرضه مینماید. این ارزش میتواند شامل پاداش و برنامه رفاهی نیز باشد ولی از آن فراتر میرود. ارزش پیشنهادی شغلی شامل مجموعهای از دلایلی است بر انتخاب کارمندان برای اشتغال در شرکت شما و نه در شرکت دیگری و تدوین آن میتواند چالش برانگیز باشد. - Armstrong, 2008 -
جواب این سؤال که کارکردن برای این سازمان برای من چه فایدهای دارد؟ در حقیقت همان ارزش پیشنهادی شغلی است که از دید کارکنان و یا کاندیداهای کار، تفاوت شرکت شما با دیگر سازمانها است و پایه و اساسی است برای سعی در استخدام و باقی ماندن در جایگاه شغلی کنونی در شرکت و یا عدم توجه به آگهی استخدامی و عدم ماندگاری در شغل . - Towers Watson Co., 2012 - هر سازمانی خواسته یا ناخواسته دارای EVP خاصی است. این همان قدم اولی است که سازمان برای شناساندن برند کارفرمای خود که بازگوکننده شخصیت، آرزوها و نیازهای سازمان میباشد برداشته است.
سازمانهایی که این استراتژی قدیمی را برای توسعه برند کارفرمای1 خود در پیش گرفتهاند، به دلیل اینکه این شاخصها را مثلاً در اعلامیه استخدام خود به وضوح فهرست مینمایند،معمولاً با کمبود استعداد مواجه میشوند. اما زمانی که سازمان ارزش پیشنهادی شغلی خود را توسعه میدهد، در این میان متمایز میشود و نه تنها باعث جذب استعدادها خواهد شد، بلکه میزان مشارکت و احساس افتخار را هم باعث میشود. در نتیجه ارزش پیشنهادی شغلی در قلب برند کارفرما واقع میشود. سازمان میتواند بازده مناسبی از سرمایهگذاری در حوزه ارتقاء نیروی انسانی خود، دریافت کند و این برگشت سرمایه،معمولاً از طریق گام برداشتن در راستای تهیه ارزش پیشنهادی شغلی کارایی که برگرفته از استراتژی های کسب و کار میباشد، اتفاق میافتد.
پنج پایه اساسی ارزش پیشنهادی شغلی
پایههای اساسی ارزش پیشنهادی شغلی - EVP - ، همانگونه که در شکل شماره 2 ملاحظه میگردد، شامل ارزشهایی هستند که به نظر بازار کار و نیروی انسانی، از طریق اشتغال در سازمان به دست میآورند و به پنج پایه اساسی تقسیم میشوند. - CEB Corporate Leadership
تفاوت میان برند کارفرما و ارزش پیشنهادی شغلی
در حقیقت برند کارفرما1 و ارزش پیشنهادی شغلی، دو روی یک سکه هستند. در یک روی، قصد واقعی سازمان است و روی دیگر درک و ارتباطی است که برای افراد مناظرهگر از سازمان ایجاد شدهاست.