بخشی از مقاله
چکیده
امروزه اعتقاد بسیاری از صاحبنظران بر اجرای فعالیت های تیم محور و تاثیر شگرف فعالیت های تیمی و مشارکتی بر دستیابی به اهداف سازمان و حل مسائل و مشکلات موجود در آن می باشد .با توجه به اینکه یادگیری کلید رشد و توسعه افراد و وسیله ای برای دستیابی به اهداف سازمان محسوب می شود و در این میان یادگیری تیمی از جمله راهبردهای نوین و ارزشمندی است که با مشارکت افراد در یادگیری و استفاده از تجارب یکدیگر در محیط های آموزشی و بویژه آموزش و پرورش و سایر سازمان ها نقش مهمی دارد .
بدین معنا که در یادگیری تیمی ، تیم ها قادرند به عنوان یک هویت واحد فکر نموده ، خلق کنند و بیاموزند ، و در راستای هدفی مشترک به فعالیت بپردازند . در این میان عواملی همچون عامل تکنولوژیکی بر یادگیری تیمی موثر است . این مقاله ضمن یافتن پاسخی بر این پرسش که عامل تکنولوژیکی چه نقشی بر اثربخشی یادگیری تیمی دارد ؟ به ارائه تعاریفی از یادگیری ، یادگیری تیمی ، عامل تکنولوژیکی و شاخص های آن به نقش این عامل بر یادگیری تیمی می پردازیم .
مقدمه
یادگیری تیمی روشی نظام مند و تاثیر گذار برای بهره گیری از گروه های کوچک است . یادگیری تیمی با تعامل اعضای تیم تسهیل می شود و اعضای تیم با فرایند ها ، ساختار و اهداف آن هویت پیدا می کنند . یادگیری تیمی همانند پلی است که با اشتراک گذاشتن دانش ، باورها و مفروضات در میان اعضای تیم ، به واسطه ایجاد مدل های ذهنی مشترک ، دانش فردی را به دانش سازمانی انتقال می دهد که در حافظه سازمان ذخیره می شود و در دسترس همه افراد قرار می گیرد
کار تیمی محیطی امن برای تبادل اطلاعات بین کارکنان در سازمان فراهم میسازد. کارکنان از دیدگاههای گوناگون بهرهمند میشوند و به تبادل نظر میپردازند، انتقاد میکنند و عکسالعمل نشان میدهند. چنین بازخوردهایی میتواند به آنان کمک کند تا آگاهی خود را نسبت به یادگیری افزایش دهند و نیز از روشهایی که به چنین اهدافی منتهی میشود مطلع شوند. کار مشارکتی به عنوان داربستی برای حمایت متقابل عمل میکند و کارکنان را قادر میسازد از یکدیگر یاد بگیرند. در این میان عامل تکنولوژی از عواملی است که یادگیری تیمی را تحت تاثیر قرار می دهد که در ایجاد و تثبیت یادگیری تیمی نقش داشته و آن را تقویت می کنند .
در دهه های اخیر ، ادبیات مربوط به یادگیری تیمی ، ادبیات پژوهشی درباره توسعه و مدیریت تیم ها در زمینه های آموزشی و زمینه های دیگر و در نتیجه، آگاهی و علاقه به استفاده از آن به سرعت رشد یافته و تقاضا برای اطلاعات بیشتر در این باره افزایش یافته است: یادگیری تیمی به چه معناست و مقصود از آن چیست؟ چگونه می توان آن را اجرا کرد؟ چگونه می توان تیم های یادگیرنده با عملکرد بالا ایجاد کرد ؟ در این میان عامل تکنولوژی از عواملی است که یادگیری تیمی را تحت تاثیر قرار می دهد که در ایجاد و تثبیت یادگیری تیمی نقش داشته و آن را تقویت می کنند .
مفهوم یادگیری کیمبلیادگیری1 را به صورت تغییرات نسبتاً ثابت و پایدار در توان رفتاری2 - رفتار بالقوه - فرد که بر اثر تجربه3 حاصل شده باشد تعریف نموده است