بخشی از مقاله

چکیده

حجاب در اسلام یک وظیفه است که بر عهده زن نهاده شده است که در بر خورد با نامحرم باید کیفیت خاصی از پوشیدن توسط زن مراعات شود در سایه رعایت عفاف است که زن می تواند به راحتی در جامعه فعالیت کند . هر چه حجاب بیشتر باشد در تقویت روحیه ی باطنی ودرونی عفت ، تاثیر بیشتری دارد ، رابطه حجاب با شخصیت زن یک امر جدی وتفکیک نا پذیر است .زیرا ظاهر وبرون هر کسی نشات گرفته از وضعیت روحی ودرونی او بوده ونشانگر شخصیت حقیقی اوست این مقاله برآنست که دیدگاههای اسلام را از بعد نظری وعملی مورد بررسی قرار دهد

نگارنده دراین مقاله بعد ازتعریف عفاف و حیاوحجاب وشخصیت به اهمیت عفاف و حجاب و رابطه ی آن با شخصیت ، فلسفه حجاب ، ارزش عفاف در قرآن ، جملات پیرامون عفاف و حجاب ، تبلور شخصیت زن ، حجاب ومسئولیتهای اجتماعی ،حجاب وسلامت اخلاقی جامعه ،حجاب وشخصیت زن ، می پردازد ، آثار وبرکات عفاف از دیگر بخش های این مقاله است.نگارنده در پایان مقاله طی بحثی پیامدها ی بی حجابی در جامعه وآسیب شناسی جامعه ی بدون عفاف و راههای گسترش عفاف وحجاب در جامعه را مورد بحث وبررسی قرار می دهد.

مقدمه

پوشش اسلامی از احکام ضروری اسلام و یک واجب دینی و از مسائل مهم و کلیدی جامعه است حجاب زن به نص قرآن کریم ، عفاف اوست و عفاف اوخدمتی است به سلامت جامعه. زن با پذیرش حجاب اسلامی ،بزرگترین وارزنده ترین خدمات را به خانواده ها وجوانها وبالاخره به جامعه می کند.زیرا اخلاق وپاکی وفضیلت را رونق ورواج می بخشد..این مسأله ازآن جهت که خطابش با زنان است، به نیمی از جمعیت جامعه مربوط است و از آن جهت که در تنظیم روابط زن و مرد نقش دارد، به همه افراد جامعه مربوط می شود.خداوند به زنان دستور می دهد در برخورد با مرد و در پوشش خود حدودی را رعایت کند

زنان با حجاب ،خدمتگزار واقعی دین واخلاق و زنان بی حجاب وبد حجاب ،عامل براندازی وبنیان کنی دین واخلاق هستند. اسلام از زن بی حجاب وبد حجاب بیزار ومتنفر است .زیرا اینها یند که با متزلزل کردن اخلاق وفضیلت ،اسلام را در بین مردم ،ضعیف ولگد مال می کنند عفاف و حیاوحجاب وشخصیت از جمله شاخصه هایی هستند که در نوشتار حاضر به بیان آنها می پردازیم.نکته قابل توجه ارتباط تناتنگ این مقوله ها با یکدیگر است به گونه ای که قابل تفکیک نیستندشاید بتوان گفت سخن عمده ای که در مقاله ی حاضر در ارتباط با عفاف وحجاب وشخصیت گفته می شودذ تبیین وتفسیر روابط بین لایه های عفاف است.

بیان موضوع

عفاف به معنا پوشش درونی وحجاب به معنا ی ستر وپوشش بیرونی ، دو عاملی است که باعث سلامت جامعه می شود و در صورت نبود این دو باعث به وجود آمدن مشکلات و اثرات مخرب زیادی درجامعه می شود.
ضرورت موضوع آنچه موجب احساس نیاز به مطالعه و تحقیق دراین موضوع شد افزایش روز افزون بدحجابی و پیامد آن در جامعه می باشد.

پیشینه موضوع

کتابهایی را که دراین زمینه مطالعه کردم به بحث حجاب وفلسفه آن پرداخته اند بنده دراین مقاله به راه کارهای گسترش حجاب وآسیب شناسی جامعه بدون حجاب نیزپرداخته ام.

سوالات

- 1حجاب چیست؟

- 2 قرآن درمورد حجاب چه می فرماید؟

- 3حجاب چه رابطه ای با شخصیت زن دارد؟ - 4پیامدهای ناگواربدحجابی برجامعه چه می باشد؟

- 5 چه راه کارهایی برای مبارزه با بد حجابی و ترویج وگسترش حجاب وجود دارد؟

تعریف عفاف

»عفاف« یا »عفت« یکی از فضایل اخلاقی است که همواره در تعالیم اسلامی جایگاه والایی داشته و توجه خاصی بدان شده است. در روایات متعددی »عفاف« بهترین عبادت شمرده شده ، فیروزآبادی در »قاموس المحیط« چنین تعریف کرده:

عفّت«» به معنای نگه داشتن نفس از ارتکاب معاصی و کارهای حرام می باشد.

علمای اخلاق گفته اند:عفّت» دارای مفهوم عام و خاص است؛ مفهوم عام آن خویشتن داری در برابر هر گونه تمایل افراطی و نفسانی است و مفهوم خاص آن خویشتن داری در برابر تمایلات بی بند و باری جنسی است.2 « حفظ چشم، گوش، قلب و تمامی اعضا و جوارح از هرگونه خطا و گناه عفاف است که حاصل این عفت و حجاب درونی، پوشش ظاهری است؛ به تعبیری لطیفتر حجاب میوه عفاف است و عفاف ریشه حجاب.

تعریف حجاب

کلمه حجاب هم به معنی پوشیدن است و هم به معنی پرده و حاجب، بیشتر استعمالش به معنی پرده است این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش می دهد که پرده وسیله پوشش است، و شاید بتوان گفت که به حسب لغت هر پوششی حجاب نیست ،آن پوشش حجاب نامیده می شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت گیرد، در قرآن کریم در داستان سلیمان ، غروب خورشید را این طور توصیف می کند: »حتی تورات بالحجاب« یعنی تا آن وقتی که خورشید در پشت پرده مخفی شد. پرده حاجز میان قلب و شکم را» حجاب« می نامند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید