بخشی از مقاله
مقدمه :
یکی از وظایف مهم مدیران در سازمان ها، شناسایی استعداد های بالقوه کارکنان خود و فراهم کردن زمینه های رشد و شکوفایی آنان است که زمینه تحقق هدف مهم و اساسی ارتقای بهره وری را نیز فراهم می کند به عبارت دیگر شناخت مسائل انگیزشی کارکنان جهت بهبود عملکرد و افزایش بهره وری سازمان بسیار حائزاهمیت است؟ با وجود نظریات انگیزشی متفاوت صاحب نظران بر این باورند که نگرشی نظام گرا و ترکیبی موجب اثربخشی کاربردی نظریات انگیزشی خواهد شد یعنی برای بررسی ترکیبی و نظام گرا باید تمام عوامل موثر بر انگیزش کارمند مورد بررسی قرار گیرد این مدیران براساس این نوع بررسی هاقادرخواهند بود یکی از نظریات محتوایی،فرایندی یا تقویت را به کار گیرند؟
از طرفی؛ برای هر مدیری در سازمان آگاهی از مسئله انگیزش کارکنان؛ که در واقع پی جویی علت وسبب حرکت و رفتارهای اعضا و افراد سازمان است؟ ضرورت تام دارد. کنکاش در مسئله انگیزش ؛ پاسخ چراهای رفتار آدمی است ؛ چرا انسان در سازمان کار میکند؟ چرا بعضی افراد فعال و برخی کم کارند ؟ علت علاقه به شغل و بی علاقگی به کار چیست؟ این سوالات و بسیاری دیگر همه با موضوع انگیزش در ارتباط هستند و پاسخ به آنها در انگیزش و انگیزه ها ی کارکنان خلاصه می شود؟
از اینرو مدیران با احاطه به نحوه انگیزش کارکنان و انگیزه های آنان می توانند در تحقق اهداف سازمان به کمک کارکنان به سهولت گام برداشته و در انجام سایر وظایف خود نیز موفق باشند. از این جلب رضایت کارکنان و علاقه مند کردن بیشتر آنها به شغل مورد تصدی و در نتیجه برآورده شدن اهداف سازمانی از اهمیت خاصی برخوردار است؟ × اگر علل و یا عدم رضایت آنها نسبت به کارشان مشخص گردد. به منظور بهبود وارتقاء شرای کار ونیز جلب رضایت بیشترآنها می توان تلاشهای اساسی تری مبذول داشت. چرا که وقتی انسان از شغل خود احساس خشنودی نماید ناخود آگاه مسئولیت خویش را بادقت بیشتری به انجام رسانده و از آن خوشحال خواهد شد.
مبانی نظری تحقیق:
انگیزه: