بخشی از مقاله

چکیده

شادکامی و نشاط یکی از مهمترین نیازهای روانی بشر هستند که تأثیر عمدهای در شکلگیری شخصیت و سلامت روان دارد. در شرایطی که بیشتر خانههای شهری تبدیل به آپارتمانهای کوچک و به دور از فضاهای باز شده است، حداقل کاری که میتوان برای تامین بهداشت جسمی و روحی کودکان و نوجوانان داشته باشیم، ایجاد فضای شادیبخش در مدرسه است.دانشآموزان چندین ساعت از روز را در مدرسه میگذرانند و اگر فضاسازی مناسبی در مدارس ایجاد شود، به شاد زیستن فرزندان خود کمک کردهایم. متأسفانه مدارس ما از نظر شادی مورد بی مهری قرار گرفته است. از آنجایی که شادی باعث رشداجتماعی، روانی و ... می شود. اهمیت آن بسیار بالاست.

در این مقاله عوامل موثر بر شادکامی مدارس به اختصار آمده است. همچنین رابطهی این عوامل با پیشرفت تحصیلی و رشد اجتماعی مشخص می شود.

پس به این سوالات جواب خواهیم داد:

-1عوامل موثر بر شادکامی مدارس کدامند؟

-2آیا عوامل موثر بر شادکامی در مدارس با پیشرفت تحصیلی ارتباط دارند؟

-3آیا شادکامی با رشد اجتماعی در ارتباط است؟

-1-1 مقدمه

با شادی و نشاط زندگی معنا پیدا میکند و در پرتو آن دانشآموزانخصوصاً در دوران نوجوانی و جوانی میتوانند خود را ساخته و قلههای سلوک و پلههای ترقی را چالاکانه بپیمایند. جامعه ی زنده و پویا جامعهای است که عناصر شادیآفرین در آن فراوان باشد

جعفری و طالب زاده - 1389 - با ارائه مدلی نشاط و شادی در مدارس ابتدایی شهر تهران را مورد بررسی قرار دادند. طبق نتایج به دست آمده از دیدگاه معلمان و مدیران به ترتیب اهمیت، عوامل فیزیکی، عاطفی- اجتماعی، فردی و آموزشی در شادی و نشاط مدارس ابتدایی دخترانه شهر تهران مؤثر شناخته شدند.

کانینگام2 با بررسی خود بر روی دانشآموزان دریافت ،افرادی که روحیه ی بالایی دارند، بر خلاف درونگراها بیشتر علاقمندند در اجتماع نقشی به عهده بگیرند، وقت فراغت پرشورتری برای خود ایجاد میکنند و در فعالیتهای عمومی شرکت میکنند.

ترقی هر کشوری رابطه مستقیم با پیشرفت علم و دانش و تکنولوژی آن کشور دارد. پیشرفت علمی نیز حاصل نمیشود؛ مگر اینکه افراد متفکر و خلاق تربیت شده باشند. پیشرفت تحصیلی ضمن اینکه در توسعه و آبادانی کشور مؤثر است در سطوح عالی منجر به یافتن شغل و موقعیت مناسب و در نتیجه درآمد کافی میشود. دانشآموزان و دانشجویانی که از موفقیتهای تحصیلی برخوردارند، خانواده و جامعه با دیدهی احترام به آنان مینگرد و در جامعه با روحیه و نشاط بیشتری حضور خواهند یافت و درکنار اینها از هزینههای گزافی که از افت تحصیلی، تحمیل آموزش و پرورش میشود کاسته خواهد شد

شادی و نشاط یکی از گمشدههای انسان معاصر است که امروزه، ذهن روان شناسان و پژوهشگران را به خود جلب کرده و موجب انجام پژوهشهای بسیاری در این باب شده است. گلاسر - 1965 - 3 معتقد است افرادی که شاد نیستند، هویت ناموفقی دارند. انسانها، تنها زمانی شاد میشوند که علاقمند به روبرو شدن با واقعیت و پذیرفتن مسئولیت باشند و بتوانند در حیطهی واقعیت، نیازهای اساسی خود راتشخیص داده و آنها را ارضا کنند.

پژوهشگران، شادکامی را متشکل از سه بخش میدانند که عبارتند از: شناختی، عاطفی و اجتماعی. بخش شناختی؛ یعنی نوع تفکر و پردازشی که منجر به خوشبینی فرد میشود. بخش عاطفی و هیجانی که همان خلق مثبت و شاد است و بخش اجتماعی که بیانگر گسترش روابط اجتماعی فرد با دیگران و به دنبال آن افزایش حمایت اجتماعی است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید