بخشی از مقاله

چکیده :

تأکید این تحقیق بر روی کاری است که مستلزم دامنهای از مرزهای سازمانی سنتی است - کارکرد، واحد کسب و کار، سازمان - که نوعاً به لحاظ جغرافیایی پراکنده بوده و استفاده وسیع از ICT را برای تسهیل تعاملات بکار میبرند. در سال 1986 میلادی، موشووتیز اولین بار اصطلاح سازمان مجازی را به کار برد. پس از آن نویسندگان دیگر اصطلاحات گوناگونی برای توضیح این شکل جدید از سازمانهای شبکهای ارایه کردند.

در ادبیات موضوع سازمانهای مجازی، مجازی را توانایی سازمان جهت هماهنگی مزیتهای رقابتی اساسی از طریق طراحی فرایندهای کسب و کار و دارای ارزش افزوده و تحت اختیار درآوردن حوزههای داخلی و خارجی که باعث برتری میگردد و در نتیجه بدست آوردن ارزش بالاتر در بازار تعریف میکنند.

سازمانهای مجازی، به صورت موقت، برای ترکیب و به کارگیری تواناییهای خاص اعضای آن سازمانها به وجود آمده و باعث افزایش بهرهوری و استفاده سریع از فرصتهای خاص برای ارائه محصولات یا خدمات خاص میشود و معمولاً بعد مسافت به وسیله تکنولوژی اطلاعات جبران میشود.

با این وجود، عناوین مختلف برای توصیف چنین کاری به کار میرود که شامل سازمان مبتنی بر شبکه - شبکه محور - ، کار مجازی و کار پخش شده - پراکنده - میباشد. برای مثال، آهوجا و کارلی 1999 - ، - 742 سازمان مجازی را به عنوان یک سازمان پراکنده به لحاظ جغرافیایی میدانند که اعضای آن دارای علایق و یا اهداف مشترک بلندمدت هستند و کار خودشان را از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام میدهند.

مقدمه

به احتمال قوی حرکت بسوی ساختارهای سازمانی مجازی و شبکهای نشاندهندهی یکی از مهمترین جنبههایی است که در تجدید ساختار معاصر کار وجود دارد. استعاره شبکه به عنوان یک ابزار تحلیلی قوی برای شناخت ماهیت و پویایی شیوههای سازماندهی معاصر بکار میرود

تعریف و توصیف اشکال شبکهای و مجازی سازمان در قسمت بعدی تحقیق خواهد شد، اما برخی از مثالها میتواند سبک سازماندهی شبکهای را توضیح دهد. شرکت ارتباطات چند رسانهای انگلیسی را که در حال توسعه تلفن موبایل با تواناییهای ویدئویی میباشد میتوان به عنوان یک سازمان شبکه ای در نظر گرفت. توسعه ویدئو -تلفن اخیراً با همکاری نزدیک تعدادی از سازمانها از قبیل نوکیا و NEC برای ایجاد تأسیسات زیربنایی، شرکت موتورولا3 و NEC برای تولید تلفن همراه، تعدادی از ارائه کنندگان متن شامل FA پِرمیرلیگ و نُه شرکت تولیدکننده بازی است که مسئولیت تولید و ویرایش محتوای سمعی و بصری را بر عهده دارند. چه عواملی رشد عظیم امروزی را در استفاده از سبکهای مبتنی بر شبکه سازمانی، توضیح میدهد؟

عمدتاً، این گونه بحث میشود که ماهیت شدیداً رقابتی و بیثباتی محیط بازار که بیشتر شرکتها در آن محیط فعالیت میکنند که با آهنگ رشد سریع تغییر تکنولوژیکی ترکیب شده و سازمانها را به نوآوری و تطبیقپذیری با محیط سوق میدهد. همانگونه که در بخش بعدی بیان خواهد شد، ساختارهای شبکهای و مجازی سازمانها را به این تواناییها مجهز میسازند 

تعریف و ویژگی اشکال مجازی/ شبکهای سازماندهی

برای تمایز بین سازمانهای مجازی و شبکهای میتوان گفت که سازمانهای مجازی، شامل کار پخش شده و مستقیم توسط ICT میباشد، درحالیکه سازمانهای شبکهای مستلزم همکاری میان مرزی - کارکردی، سازمانی و غیره - میشود. اگر چه، تمایز روشن بین آنها بسیار دشوار است، زیرا بیشتر کار مجازی مستلزم کار میان مرزی و به طور یکسان بیشتر کار میان مرزی توسط تیمهای پراکنده به لحاظ جغرافیایی انجام میپذیرد.

بنابراین تعریف آهوجا و کارلی میتواند به طور یکسان تعریف سازمان شبکهای باشد. در این تحقیق هیچ تمایزی بین سازمانهای مجازی و شبکهای قائل نشدهایم. عبارت کوتاه و اختصار 5 N Vدر برگیرنده این مفهوم و برای نشان دادن هر دو سازمان به طور همزمان بکار میرود.

ویژگیهای اشکال سازماندهی N V و مزایای بیان شده آنها کاملاً با هم در ارتباط هستند - نگاه کنید به جدول . - 1-1 این عمدتاً بدین دلیل است که مزایای این اشکال سازمان اساساً در ویژگیهای ساختاری آنها قرار دارند که به طور کامل با ویژگی رقابتی و بیثبات محیطهای کسب و کار معاصر کاملاً منطبق بوده و شرکتها ضرورتاً باید نوآوری بالا، انعطافپذیری و تعدیل مستمر داشته باشند - کاستِلز 1998؛ کراونس و همکارانش . - 1996 بعلاوه، ساختارهای کار N Vمعمولاً بر خلاف اشکال سلسله مراتبی تعریف میشوند که زیاد انعطافپذیر نبوده و بنابراین مناسب محیطهای کسب و کار معاصر نیستند.

همانگونه که جدول 1-1 نشان میدهد، یکی از ویژگی های اشکال سازماندهی N V ، این است که در آن محدودیتهای سنتی، از قبیل وظایف بین آنها، واحدهای کسب و کار یا سازمانها مبهم است. بنابراین، به طور شایسته، تحقیق در مورد این موضوع شامل کاری است که هم شبکه-های درون سازمانی - از قبیل آردیچویلی6 و همکاران - 2003 و هم شبکههای بین سازمانی - از قبیل دیر و نوبوکا - 2000 7 را بررسی نماید. برای اهداف این تحقیق اشکال سازمانی N V را به صورت گسترده که شامل بافتهای درون سازمانی و بین سازمانی است تعریف میکنیم.

نویسندگان و تحلیلگران زیادی اظهار کردند که سبکهای سازماندهی N V آن قدر مهم هستند که آنها به عنوان یک عرف جدید در ساختار سازمانها تبدیل شود. فن تون و پتیگریو - 2000 - 8 نتایج نظر سنجی در مقیاس بزرگ از شرکتها در اروپای غربی را گزارش کردند که چنین ادعاهایی را اثبات میکند. نتایج آنها نشان میدهد در طی اوایل دههی1990، از شرکت هایی که در نظر سنجی شرکت کرده بودند:

30 درصد تعداد لایهها را در سلسله مراتب خود کاهش دادند. 50 درصد شیوههای کار مبتنی پروژه را بکار بردند.
74 درصد تعامل افقی را افزایش دادند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید