بخشی از مقاله

چکیده :

هنر ابزاری قوی و نافذ است، و هر چه مفاهیم پیچیده دینی و فلسفی بیشتر تبدیل به آثار هنری گردند امکان انتقال ارزش های آن مکتب به مخاطب و در نتیجه ماندگاری آن بیشتر خواهد بود. از همین روست که گاهی پاره ای از فرقه ها به سود خود دست به استفاده ابزاری از هنر می زنند. ازاین میان با توجه به استفاده زیاد شیطان پرستی از هنر به سود خویش و به خدمت گرفتن بسیاری از هنر ها، بررسی این جریان همراه با هنر های مورد استفاده توسط آنان، اساسی به نظر می رسد.

بدین منظور با بررسی توصیفی-تحلیلی که با روش گردآوری کتابخانه ای و با هدف مطالعه استفاده های شیطان پرستی از هنر و به خصوص نماد های باستانی و با تاکید بر نماد گردونه خورشید صورت گرفت مشخص شد که این جریان برای تبلیغ مفاهیم خویش از هنر هایی چون سینما، ورزش، موسیقی، معماری و نماد ها استفاده نموده که به خصوص با استفاده از نمادهایی باستانی چون گردونه خورشید سعی در اثبات ریشه دار بودن آیین خود و اعتماد بخشی به یاران شیطان را دارد.

مقدمه:

هنر مجموعه ای از آثار یا فرآیند های ساخت انسان است، که در جهت اثرگزاری بر عواطف و احساسات و هوش انسانی و یا به منظور انتقال یک معنا یا مفهوم خلق می شود. اثر هنری به شکل راز آمیزی از هنرمند زاده می شود بنابراین عقاید و باور ها و در نتیجه دین هنرمند تاثیر به سزایی در هنر او می گذارد در واقع می توان گفت اثر هنری شکل مادی معنویات است و به این ترتیب هر یک از ادیان رشته هایی خاص از هنر ها را برای بیان اصول، و تجلی کالبدی بخشیدن به حقایق معنوی مورد نظر خود مناسب یافتند، و اینچنین سمبل ها و رموزی را در هنر ها به کار بستند. و به این ترتیب هنرهایی از متن و درون هر دین به پا خواست، اما در این میان گروهی از فرقه های خاص چون فراماسونری با در نظر داشتن اهداف مشخص دست به انتخاب هنر ها و به خدمت گرفتن هنرمندان و در نتیجه استفاده ابزاری از هنرها نمودند و این چنین دیگر هنر زاییده روح هنرمند نبود و تنها ابزاری برای رسیدن به اهداف آنان گشت، که آسان ترین و بهترین راه برای انتقال اندیشه های آن ها گردد.

فراماسونری یک تشکیلات منظم جهانی است که بر ارکان دولت های جهان و اکثر وجوه زندگی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جوامع سلطه یافته، و بی ارتباط نیست که گفته شود یکی از مهم ترین راه های تسلط آنان بر زندگی مردم استفاده از هنر هاست. یکی از بزرگترین اهداف گروه های ماسونی این است که زمینه را برای حکومت فردی از بین ماسون ها با عنوان نمادین ضد مسیح آماده کنند و در این راستا از هیچ کوششی فروگذار نمی کنند.

بنابراین با پژوهش های انجام شده در زمینه فرقه فراماسونری، اهداف و عقاید آنها و البته هنر های مورد تاکید توسط این فرقه کوشش شد تا به این سوال پاسخ داده شود که فراماسونری برای رسیدن به اهداف خود از چه هنر هایی استفاده می کند؟ و علت استفاده فراماسونری از نماد باستانی گردونه خورشید چیست؟

برای رسیدن به پاسخ این سوالات با روش توصیفی – تحلیلی و با استفاده از ابزار گردآوری اطلاعات کتابخانه ای در ابتدا به تعریف شیطان پرستی و سپس به طور اختصاصی فرقه فراماسونری پیشینه و اهداف و اعتقادات آنان پرداختیم و سپس هنر های مورد تاکید توسط آن ها مطرح و در انتها به طور دقیق تری به نماد باستانی گردونه خورشید و پیشینه و گستره پراکندگی آن در گذشته پرداخته شد.

تردیدی نیست پرداختن به تبلیغات گسترده در فرقه فراماسونری که از طریق هنر های مورد استفاده توسط آنان صورت می گیرد ضروری به نظر می رسد. بنابراین هدف اصلی در این پژوهش پرداختن به هنر های مورد استفاده توسط فراماسون ها همراه با بررسی دقیق تر مساله نماد پردازی در این فرقه و به خصوص نماد باستانی گردونه خورشید است.

پیشینه پژوهش:

در خصوص مبحث شیطان پرستی مطالعات مناسبی انجام گرفته است که به طور عمده در قالب کتاب و مقاله در همایشها و کنفرانسهای علمی و فصلنامه ها و روزنامه ها ارائه و منتشر گردیده اند که از آن جمله می توان کتاب هایی چون کژراهه شیطان پرستی - نگارش: - 1388، نحوه شکل گیری گروه های شیطان پرستی در ایران - رنجبران: - 1389، جاهلیت عصر مدرن - مفاخری: - 1391، شناخت و بررسی شیطان پرستی - خندقی: - 1390، در محضر تاریکی - عابدی شاهرودی: - 1392و... مطالعه فرقه فراماسونری از طریق مطالعه کتاب هایی چون فراماسونری - خاتمی: - 1389، فراماسونری تاریخ، اسطوره و یا واقعیت - شابو: - 1386و شکل گیری فراماسونری در ایران - دفتر پژوهش های فرهنگی - 1390:و...

مطالعات در مباحث دیگر از طریق کتاب چلیپای شکسته نماد رازآمیز - اکبری و الیکای دهنو: - 1385،کتاب جستاری نو بر معماری اسلامی - ملکی: - 1390 و مقالاتی تحت عنوان مهر و ناهید - مقدم: - 1380، چلیپا جاودانه - مشیر: - 1388، مقایسه نماد های معماری اسلامی و شیطانی - نیک نهال و دولتی: - 1391 و کاربرد چشم جهان بین در طراحی شخصیت های انیمیشنی و مسکات ها در گرافیک امروز - قائمی و مراثی: - 1392 لذا مقاله حاضر می تواند زمینه و بستر مناسبی جهت تکمیل نقص مطالعاتی راجع به استفاده ابزاری از هنر بالاخص نماد گردونه خورشید را فراهم آورد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید