بخشی از مقاله

چکیده

هدف این مقاله توسعه ی یک مفهوم روش شناختی معمول در مورد ایجاد کارت ارزیابی متوازن - BSC - و تعیین دسته ای از نمایه های عملکرد کلیدی برای شرکت های از نوع تولیدی می باشد. روش ارزیابی متوازن - - Balanced Scorecard روشی است که در آن استراتژی سازمان به یکسری شاخص های عملکرد قابل اندازه گیری ترجمه شده و از طریق اجرای آن سیستمی برای سنجش تحقق استراتژی و مدیریت استراتژیک ایجاد می شود.در خلال این وظیفه مدیران نه تنها باید به صورت زمانمند قابلیت های محیط خارجی را شناسایی کنند، بلکه همچنین آنها باید به دنبال ذخایر رشد داخلی باشند. به هنگام کاربرد این ذخایر، مدیران باید قابلیت رشد و تکامل شرکت و تهدیدهای احتمالی به توسعه ی شرکت را در نظر بگیرند.روش ها، رویه ها و رویکردهای بسیاری برای بهبود مدیریت استراتژیک شرکت های معاصر وجود دارند.در این زمینه ، تکنیکی، که بر اساس کارت ارزیابی متوازن قرار دارد ، مناسب ترین رویکرد برای ساخت و ساختار بندی مدیریت تجاری شرکت ، و نیز تبیین استراتژی توسعه ی بلند مدت می باشد.

کلمات کلیدی : کارت ارزیابی متوازن، مدیریت استراتژیک ، ارزیابی عملکرد

مقدمه
ویژگیهای اصلی نظام کارت امتیازی متوازن - - BSC ، در اختیار گذاردن بستری مناسب برای شناخت قوانین و روابط علت و معلولی حاکم بر دنیای کسب و کار و استخراج برنامه عملیاتی برای اجرایی کردن استراتژی سازمان است. تغییرات جهانی که در اقتصاد جهانی رخ می دهد، تعیین کننده ی اولویت دانش و سرمایه ی عقلانی به عنوان محرک های اصلی رشد اقتصادی پایدار شرکتهای معاصر می باشد. شکل گیری روابط اقتصادی پس از صنعتی شدن یک روند تکاملی سیستمی می باشد ، که تفاوت های ذاتی بین توسعه ی شرکتهای با گرایش سنتی و نوآوری را نشان می دهد.سرمایه ی فیزیکی شرکت ها - دارایی های مشهود - ، که برای نوع سنتی سازماندهی و مدیریت تجاری قابل ملاحظه و مهم بود، اولویت را به خلاق بودن و عقلانی سازی مدیریت می دهد. در نتیجه، وظایف جدیدی در زمینه ی مدیریت توسعه ی تجاری وارد عمل می شوند. در میان این اهداف کلیدی ما بر موارد ذیل تاکید می کنیم:

شناسایی به موقع قابلیت های نوظهور برای رشد تجاری و تهدیدهای احتمالی به توسعه ی اقتصاد که با این قابلیت ها سازگاری و مطابقت دارد. - - Nickols,2011به حداکثر رساندن ارزش اقتصادی - ارزش افزوده ی اقتصادی - ، که یک تجارت هم برای شرکت و هم برای سهامداران خلق می کند.افزایش و برانگیختن رشد رقابت حقیقی بنا به جهت گیری دوباره ی فرآیندهای تجاری از نیازهای تجاری تا نیازهای مشتریان آن. - - Dudin et al , 2014جستجو برای ذخایر مبتنی بر دانش و مالی برای رشد و توسعه ی تجاری شرکت، با تمرکز بر دیدگاههای استراتژیک بلند مدت.راه حل وظایف فوق در مورد مدیریت استراتژیک شرکت در شرایط امروزی نمی تواند با استفاده از رویکردهای مدیریتی قراردادی، بر اساس برنامه ریزی های متعارف، بودجه بندی های سلسله مراتبی سخت ، و پاسخ تاخیری انفعالی به وقایعی حاصل شود که از پیش شاهد رخداد آنها در محیط خارجی بوده ایم.

رویکردهای مدیریتی سنتی به مدیر امکان سر هم کردن یک الگوی کامل و مستقیم محیط تجاری کارکردی را نمی دهند. - - Nedelea,2009 این امر به صورت قابل ملاحظه ای توسعه ی استراتژی بهینه ی توسعه ی شرکت را با نقص روبرو می کند. در متن و بافت دوران پس از صنعتی شدن مسایل در زمینه ی مدیریت استراتژیک شرکت معمولا از طریق برنامه ریزی دلالتی ، بودجه بندی تطبیقی، و نیز کنش گرایی و پیش بینی تغییرات در محیط خارجی مورد بررسی قرار داده می شدند. این چهار بعد ویژگی ها و موضوعات عجیب و ناشناخته ی مدیریت تجاری استراتژیک معاصر را توصیف نموده و استفاده از ابزارهای جدیدی را الزام می نماید. یکی از این ابزارها که با موفقیت آزمایش و در عمل اثبات شده است، کارت ارزیابی متوازن می باشد. - - Rompho,2006

روش تحقیق

این تحقیق بر اساس تمهیدات روش شناختی اصلی کارت ارزیابی متوازن قرار دارد. کارت ارزیابی متوازن ، که به وسیله یروبرت .س.کاپلان و دیوید.پ. نورتون در سال 1992 مطرح شده است - - Kaplan,2006، چهار بعد کلیه ی عملیات شرکتی معاصر را مورد توجه قرار می دهد؛ مالی، مشتریان، فرآیندهای تجاری، تعلیم و توسعه. هسته ی کارت ارزیابی متوازن پایه ریزی یک استراتژی مالی از یک شرکت صنعتی در چندین بعد می باشد، تعیین اهداف استراتژیک و اندازه گیری درجه ی موفقیت این اهداف به وسیله ی کاربرد نشانگرهای کلیدی عملکرد. باید درک نمود که حسابداری سنتی و نشانگرهای کنترل شده ی عملکرد تجارت شرکت - مثلا، به ویژه، رفتار سرمایه گذاری، هزینه ی آماری سرمایه ، دوره ی بازپرداخت، بازده فعالیتهای عملیاتی و غیره... - به مدیریت امکان نمی دهند تا الگویی آشکار و جامع از توسعه ی شرکت و فاکتورهای تاثیر گذار بر کیفیت و پایداری این توسعه به دست آورد.

با توجه به تحقیق کاپلان و نورتون، - - Kaplan,2006 کارت ارزیابی متوازن چندان یک ابزار مدیریتی تک بعدی واحد نیست که امکان اندازه گیری عملکرد تجاری را به عنوان الگوی قالب مدیریتی، فراهم آورد. این قالب به مدیریت ارشد شرکت نه تنها امکان می دهد تا استراتژی توسعه ی بهینه را توسعه و تدوین نماید، بلکه همچنین فرم اساسی را برای بازخورد بین فرآیندهای تجاری شرکت و انجام دهندگان آن شکل بدهد. این به نوبه خود ، کل سیستم مدیریت تجاری را به سوی حصول نتایج تعیین شده ی استراتژیک هدف هدایت می کند.کلمه ی "متوازن" در عنوان این مقاله به معنای اهمیت برابر همه ی نشانگرها برای توسعه ی استراتژیک شرکتی می باشد. از لحاظ روانشناسی، کارت ارزیابی متوازن تعریف واضحی از ارزشهای پایه ای ضابطه ای می باشد، که کارایی عملکرد تجاری را توصیف کنند.

در این رابطه ارزشهای ضوابط بسته به سطوح واحدهای تجاری و مدیریت آیتم بندی می شدند. همچنین ، همه ی وظایفی که باید به وسیله ی مدیران و کارمندان در جهت حصول نتایج مطلوب اجرا شوند ؛ تعیین و تعریف می گردند.کارت ارزیابی متوازن و مدیریت استراتژیک کارت ارزیابی متوازن نورتون و کاپلان تا میزان زیادی روی توسعه ی استراتژی های پایه ای شرکتی شرکت های معاصرمتمرکز می شدند. به عبارت دیگر کارت ارزیابی متوازن مهمترین و قدرتمندترین ابزار برای مدیریت تجاری استراتژیک می باشند.در هرکدام از جنبه های مدل BSC چه چیزی را جستجو می کنیم؟

جنبه مالی : برای موفقیت مالی چه کارهایی را باید انجام دهیم و چگونه با صاحبان سهام برخورد و ارتباط داشته باشیم؟

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید