بخشی از مقاله

چکیده

راهکارها و استراتژی های گوناگونی در مدیریت دانش وجود دارد که شامل شناسایی، ایجاد، نمایندگی، پخش و تطبیق بینش ها و تجارب در سازمان می باشد. برنامه اجرایی مدیریت دانش بر دو عنصر اصلی اتکا دارد: فرایندهایی که دانش را مدیریت میکنند؛ ابزاری که دسترسی به دانش را آسان می کنند.

یکی از رویکردهای مهم در مدیریت دانش، استفاده از سیاست پرسشگان به طور زیرکانه جهت همکاری نیروی انسانی در مدیریت دانش می باشد. مهم ترین علتی که مانع در پیشرفت استقرار و کارایی مدیریت دانش در سازمان ها می شود، عدم انگیزه یا ممانعت فکری نیروی انسانی در این امر می باشد.

از این رو، این پژوهش، با استفاده از سیاست پرسشگان، به پیاده سازی یک سیستمی جهت ثبت، نگهداری و استفاده دانش و اندوخته های نیروی انسانی و فرایند کاری در یک مطالعه موردی در شرکت مهندسی مشاور موننکوایران میپردازد. به طوریکه، شرایط موجود پیش و پس از راه اندازی سیاست پرسشگان در شرکت ارزیابی می شود که در این ارزیابی هزینه آموزش نیروی انسانی و زمان فرایندهای کاری وابسته به نیروی انسانی در نظر گرفته می شود.

نتایج برآمده از این پژوهش، بیانگر این نکته می باشد که با پیاده سازی این سیستم هزینه آموزش نیروی انسانی و زمان فرایندهای کاری وابسته به نیروی انسانی با کاهش قابل توجهی رو به رو شدند که به پیشبرد اهداف سازمان و کاهش هزینه های سازمانی کمک شایانی می کنند.

مقدمه

امروزه با گسترش سازمان ها و پیشرفت تکنولوژی، رویکرد مدیریت دانش پیش از پیش از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. مدیریت دانش، یکی از شاخههای فرعی اقتصاد دانش است که در سازماندهی دانش نیروی انسانی نقش اساسی ایفا می کند. مدیریت دانش بر پیوند داده ها - اطلاعات - با داده ها، داده ها با فعالیت ها و داده ها با فرد، جهت ایجاد هنبازی دانش - مانند دانش ضمنی و دانش صریح - توجه دارد؛ از این جهت، مدیریت دانش با مدیریت اطلاعات متفاوت است.

مدیریت دانش رویکرد نظام مندِ یافتن، درک و استفاده از دانش برای دستیابی به اهداف سازمانی است و از طریق کاهش زمان و هزینه آزمایش و خطا یا تکرار، ایجاد ارزش میکند. مدیریت دانش رویکردی یکپارچه جهت شناسایی، گرفتن و برون آوری، بازیابی، ارزیابی، بهرش و آفرینش تمامی سرچشمه های دانش سازمان است به گونهای که سازمان را در جهت دستیابی به آرمان های سازمانی یاری نماید.

هدف مدیریت دانش برقراری پیوند بین خبرگان و افراد مجرب سازمان با افرادی است که نیاز به دانش خاصی را دارند. آفرینش چنین پیوندی به یاری فرایندها و ابزارهای مدیریت دانش آسان می گردد. پیروزی در زمینه مدیریت دانش نیازمند آفرینش یک پیرامون نوین کاری میباشد، که دانش و آزموده ها بتوانند به آسانی بهرش شوند.

دوران کنونی، دوران دگرگونی و تغییر پرشتاب دانش است. هر پنج و نیم سال میزان دانش دو برابر میشود. »مدیریت دانش « یکی از گفتمان هایی است که اکنون در زمینه مدیریت مطرح گردیده و به شدت مورد توجه سازمانها و مبحث مدیریت قرار گرفتهاست.

از مهم ترین ارکان مدیریت دانش، پیاده سازی سیستم و اثربخشی آن در سطح سازمان میباشد. سازمانهای پیشرو زیادی در جهان به اهمیت مدیریت دانش به عنوان رویکردی نوین در مدیریت کسب و کار پی برده و اقدام به پیاده سازی آن نمودهاند

مدیریت دانش ارتقاء یک رویکرد جامع برای شناسایی، تسخیر، بازیافتن، تسهیم و ارزشیابی یک سرمایه اطلاعاتی سازمان است. این سرمایه اطلاعاتی ممکن است، داده ها، اسناد، خط مشی و رویه ها باشد

مدیریت دانش فرایندی است که طی آن سازمان به تولید ثروت از دانش و یا سرمایه فکری خودمیپردازد

مدیریت دانش یعنی استفاده خلاق، مؤثر و کارآمد از کلیه دانش ها و اطلاعات در دسترس سازمان به نفع مشتری و در نتیجه به سود سازمان.

مدیریت دانش بعنوان جمع آوری، توزیع و استفاده کارا از منابع دانش تعر یف شده است

مدیریت دانش به عنوان مجموعه ای از رویه ها، زیرساخت ها و ابزارهای فنی و مدیریتی است که در جهت خلق، تسهیم و بکارگیری اطلاعات و دانش در درون و بیرون سازمان ها طراحی شدهاند

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید