بخشی از مقاله

چکیده

جوامع امروزی، جامعه ارتباطات است. سازمان ها نیز همواره به دنبال افزایش کمی و کیفی ارتباطات خود با سرمایه گذاران و سهامداران بوده اند. ارتباط بین سازمان و سهامداران به خصوص در شرکت های سهامی عام از اهمیت بالایی برخوردار است از طرفی بخش عظیمی از سرمایه گذاریها از طریق بازار اوراق بهادار و سهام تخصیص می یابد، بنابراین این بازار نقش عمده ای در اقتصاد هر کشوری ایفا میکند و پیش بینی قیمت سهام اهمیت ویژه ای می یابد.

سرمایه گذاران، تحلیلگران و مدیران میتوانند با پیش بینی دقیق تر، فرایند تصمیمگیری را بهبود بخشیده و هزینه ریسک را کاهش دهند. بازارهای سرمایه در اقتصاد از اهمیت قابل توجهی در رونق فعالیت های اقتصادی، سرمایه گذاری و تخصیص بهینه سرمایه برخوردار است. منافع ناشی از وجود این نهاد منوط به وجود سطح کارایی قابل قبول این بازار میباشد.

در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباطات مالی و عوامل موثر در کشف قیمت عرضه اولیه سهام انجام شده است. روش پژوهش توصیفی است و بر حسب هدف از نوع کاربردی است. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی80 سرمایه گذار در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل داده اند. پس از جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه، به منظور تجزیه و تحلیل داده های آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد.

از آزمون معتبر کلموگروف- اسمیرنوف جهت بررسی نرمال بودن توزیع متغیرهای اصلی استفاده شد. از ضریب همبستگی پیرسون در بررسی فرضیات در ارتباط با متغیرها استفاده شد. در نتیجه پژوهش با در نظر گرفتن مقدار ضریب بتای بدست آمده برای تاثیرگذاری 4 متغیر - ریسک افزایشی، اعتماد سازمانی، اعتبار سازمانی و اعتماد سرمایه گذار - نشان داد که اعتماد سازمانی بیشترین تاثیر را در افزایش سرمایه گذاری دارد. همچنین میان بین ریسک دریافت شده بازده پایین تر از هدف با میزان مورد انتظار بازده سودآوری و بین ریسک دریافت شده زیان اصل سرمایه با میزان مورد انتظار از زیان اصل سرمایه رابطه معناداری وجود دارد.

مقدمه :

بازارهای سرمایه در اقتصاد از اهمیت قابل توجهی در رونق فعالیت های اقتصادی، سرمایه گذاری و تخصیص بهینه سرمایه برخوردار است. هرساله شرکت های متعددی در مسیر چرخه اقتصادی یا در فرایند خصوصی سازی شرکت های دولتی، نخستین بار قدم به بازار سرمایه گذاشته و مبادرت به عرضه عمومی اولیه سهام خود در بورس اوراق بهادار می نمایند.

بازار سهام به دلیل داشتن بازار متمرکز و از طریق کمک به انتقال وجوه از بخش مالی به بخش واقعی اقتصاد دارای آثار سازنده ای بر اقتصاد یک کشور است، همچنین منافع ناشی از وجود این نهاد منوط به وجود سطح کارایی قابل قبول این بازار میباشد و با داشتن معایبی چون هزینه های بالا و معاملات کم سودده، در ساعات کاری مشخص و با قواعد مشخص به فعالیت میپردازد.

در بازار مالی، منابع به شکل سهام و اوراق قرضه در بین افراد و سازمان مبادله می شود. ارتباط بین یک سازمان با سهام دارانش در بازار مالی به عنوان ارتباط مالی شناخته شده که به عنوان مجموعه ای از اعمال ارتباطی تعریف می شود که در خصوص همه سرمایه گذاران احتمالی و مشاوران آنها است. انواع مختلف سهامداران شامل میانجی گران اطلاعات و سرمایه گذاران در چنین فرایند ارتباطی شرکت دارند. سازمان ها و سرمایه گذاران در حقیقت با ریسک هایی در فعالیت های مالی خود روبرو هستند.

اگر چه برنامه تجاری بازار سهام تضمین کننده موفقیت معامله کنندگان در بازارها نیست، در عوض یک برنامه خوب معامله کنندگان را قادر میسازد که با اسلوب و از رو ی قاعده به اهداف تجاری بازار سهام دست یابند. به این ترتیب که با بررسی منظم آگاهی می یابند که چه کاری باید صورت دهند وچه کاری نباید انجام دهند. در واقع، این برنامه همانند یک نقشه راه برای مسافر به هنگام سفر تجاری عمل میکند. این برنامه به معامله کنندگان این امکان را میدهد که بدون تردید پاسخگو باشند و نگران این نباشند که چه بر سر معاملات شخصیشان میآید. مهمترازهمه اینکه به معامله کنندگان کمک میکند تا تنها چیزی که یک تاجر یا بازرگان کنترل مینماید - عملکردهای خود - را کنترل نمایند.

امروزه بورس بعنوان ابزاری بسیار مهم از بازار سرمایه، نقش ویژه ای رادر رشد اقتصادی ایفا میکند و با قیمت گذاری، کاهش ریسک، تجهیز منابع و تخصیص بهینه سرمایه، زمینه را برای رونق اقتصادی فراهم می نماید. بورس اوراق بهادار به معنای یک بازار متشکل و رسمی سرمایه است که در آن خرید و فروش سهام شرکت ها یا اوراق قرضه دولتی یا موسسات معتبر خصوصی، تحت ضوابط و قوانین و مقررات خاصی انجام میشود.

توسعه بازارهای مالی و عرضه اولیه شرکت های جدید در بورس های اوراق بهادار باعث شده است اهمیت روش های مختلف عرضه اولیه افزایش پیدا کند به عبارتی دیگر عرضه اولیه فرآیندی است که طی آن یک ناشر، اوراق بهادار خود را برای اولین بار به عموم می فروشد به دلیل اهمیت عرضه اولیه برای بازار سرمایه و فعالان مسوولان بازار سرمایه به دنبال به کارگیری روش های نوین عرضه اولیه و قوانین دقیق و مناسب برای استفاده از آن ها هستند

قیمت سهام یکی از اقلامی است که افراد تمایل زیادی به پیش بینی آن دارند؛ زیرا قیمت سهام مورد توجه استفاده کنندگان داخلی - مانند مدیران مالی و مدیران اجرایی - و استفاده کنندگان خارجی - مانند اعتبار دهندگان و سرمایه گذاران - است. به عنوان مثال هدف سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در سهام شرکتها، کسب بازده معقول است. بازده سهام از دو بخش تغییرات قیمت سهام و سود سهام دریافتی تشکیل میشود. بنابراین، یکی از معیارهای تصمیمگیری در مورد خرید و فروش سهام، قیمت سهام - یا تغییرات آن - است و به همین دلیل، جهت ارایه مدل پیش بینی قیمت سهام باید عوامل تأثیرگذار بر آن مشخص شوند. پژوهشگران به ویژه بنیادگرایان درصدد هستند که بررسی کنندچه عواملی باارزش سهام شرکت رابطه دارند.

کشف قیمت روشی برای تعیین قیمت یک کالای خاصی یا یک برگه اوراق بهادار از طریق عوامل اصلی اثرگذار بر عرضه و تقاضا بازار آن.

برای هر بورس مهم ترین بخش، فرآیند کشف قیمت است. کارایی و شفافیت عملیات بورس به فرآیند کشف قیمت وابسته است. این فرآیند شامل دو بخش مهم است:

·    -1 در روش اول قیمت ها توسط عرضه کنندگان به بازار ارائه می شوند و بخش تقاضا، ارائه قیمت نمی کند. در این روش بر اساس سفارشات ارائه شده به بازار، و با توجه به تقاطع منحنی تقاضا و عرضه کل، قیمت های تعادلی در بازار به دست می آیند که به آن - MCP - می گویند. به حجم بدست آمده در این قیمت هم، حجم تعادلی بازار می گویند.

·    -2 در روش دوم، مصرف کنندگان نیز قیمت های مدنظر خود را همراه با حجم های پیشنهادی سفارش می دهند. ادامه کار همانند روش فوق است.

با توجه به مطالعه مقدسی و متقاعد در سال 1390 در رابطه با کشف قیمت ها در بازار کالا و کاربرد نمودارهای غیر سیکلی جهت دار، در ایران مصرف کنندگان پیشنهاد دهنده کشف قیمت نیستند اما از جمله عوامل تاثیر گذار هستند.

جوامع امروزی، جامعه ارتباطات است. سازمان ها نیز همواره به دنبال افزایش کمی و کیفی ارتباطات خود با سرمایه گذاران و سهامداران بوده اند. ارتباط بین سازمان و سهامداران به خصوص در شرکت های سهامی عام از اهمیت بالایی برخوردار است. ارتباط بین سازمان و سهام داران دارای مزایای زیر می باشد:

- با توجه به جایگاه کلیدی سهامداران، در ساختار شرکت ها، ارتباط شفاف و پایدار با آنها موجب افزایش اعتماد و رضایتمندی شده و به سازمان در رسیدن به تفاهم بیشتر و پایدارتر با ایشان کمک شایانی خواهد نمود.    

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید