بخشی از مقاله

چکیده

کمال جویی و سعادت طلبی انسان یکی از گرایش هاى فطرى و ذاتی در هر انسان می باشد. تمام تلاش هاى بشر به منظور اشباع این گرایش درونی و زدودن نقص ها و دست یابی به کمالات و رسیدن به سعادت و خوشبختی بوده است.

اما در این مورد که کمال و سعادت انسان د ر چه است و راه هاى رسیدن به ان کدام است بین ادیان، مکاتب فلسفی و اخلاقی اختلاف نظر وجود، بعضی کمال انسان را در لذت بردن و رهایی بدن از درد و رنج می داند، بعضی دیگر کمال انسان را در قدرت جستجو می کند و انسان داراى قدرت را کمال یافته می پندارد.

عرفاى مسلمان کمال را فناى فی االله می داند و حکماى مسلمان کمال انسان را در تعقل و تفکر انسان می داند که راهنماى وى به سوى حضرت حق می باشد.

به نظر علامه جعفرى کمال انسان، عبارت است از نزدیکی و قرب به حضرت حق.

عوامل کمال انسان از نظر ایشان در سه امر خلاصه می شود:

الف- خود شناسی که زمینه خدا شناسی را فراهم می کند.

ب- ایمان به خداوند بزرگ که باعث پایبندى به شریعت و اخلاق می شود.

ج- اخلاص در عمل که باعث قبولی عبادات و اعمال به درگاه حق می شود.

مقدمه

تحقیق و پژوهش یکی از ارکان مهم آموزش است. تحقیق به محقق وسعت اطلاعات و قدرت استنباظ و اظهار نظري می دهد.

با تحقیقات علوم در شاخههاي گوناگون رشد و توسعه پیدا میکند، در حقیقت تحقیقات موتور حرکت علم و دانش در تمام رشتهها می باشد.

با توجه به این که مساله کمال انسان از موضوعات مهمی است که در فلسفه و عرفان و در قرآن کریم و روایات اهلبیت - ع - به شکل گسترده مورد بحث قرار گرفته و از طرفی علامه جعفري - ره - به عنوان مفسر قرآن کریم، نهجالبلاغه و روایات اهلبیت - ع - و نیز به عنوان یک فیلسوف و عارف در دنیاي اسلام مطرح است در تحقیق حاضر موضوع کمال انسان از دیدگاه قرآن و ایشان مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید