بخشی از مقاله

چکیده:

گردشگری روستایی، ویژگیهای اجتماعات روستایی را در کنار سایر عوامل، تلفیق و حاصلی از نحوهی برخورد گروههای روستایی میداند و سازمانهای اجتماعی آن را پیامد کشاکش انسان و محیط و خلق چشم اندازهای ویژه برمیشمارند و نیز نحوهی عملکرد انسان را در ارتباط مستقیم با مکان و زمان مورد بررسی قرار میدهند. توسعه فرهنگ گردشگری روستایی سعی دارد که نابرابریهای مکانی و اختلافات طبقه روستایی و شهری را با توجه به جنبههای کارکردی روستا و شناخت دقیقتر تواناییها و جاذبههای طبیعی و فرهنگی کمتر نماید و سعی دارد در عرصههای کاربردی در حل مسائل نقش با اهمیتی را ایفا کند و توانایی طرح صحیح مسائل و توان چاره اندیشی برای برطرف کردن پیچیدگی مکانی روستاها داشته باشد.

گردشگری روستایی به توصیف و تبیین اجتماعی و فرهنگی از فضاهای ویژه بر اساس چگونگی استقرار، ساختار و سیمای ظاهری، کارکردی، ماهیت تاریخی و همچنین تغیرات آتی آن میپردازد. گردشگری روستاییعملاً دانش جغرافیا را در فضایی کوچکتر و ملموستر پیاده کرده و گرایشهای این فرهنگ را در مکانهای محدود و قابل دسترس برای شناخت روستا و جایگاه آن در برنامههای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حفظ نموده است.

-1 مقدمه:

روستا نشینی نوعی زندگی است که خارج از شهرها مسلط شده و با وجود این در طی دورهای طولانی یعنی بین انقلاب شهری و انقلاب صنعتی نفوذ داشتهاند. چنین نوعی از زندگی تا حدودی در میان بخشها و پیوستگی آنها را در طول زمان در بر داشته است. روستا مبدأ تقسیمات کشوری است که اکثر ساکنان واقعی آن به طور مستقیم و غیر مستقیم به یکی از فعالیتهای کشاورزی اشتغال داشتهاند. توسعه پایدار روستایی فرایند اداره مناطق روستایی به طریقی است که نیازهای نسل جاری را براورده سازد بدون اینکه توانایی نسلهای آینده را به منظور بر آورده ساختن نیازهای آن به خطر اندازد. توسعه پایدار روستایی نوعی توسعه است که در آن رابطه متقابل محیط و جامعه حفظ شده است .

بطور کلی توسعه پایدار روستایی تحولات مستمر و همه جانبهای است که در چارچوب آن ظرفیتها و تواناییهای اجتماعات روستایی در جهت رفع نیازهای مادی و معنوی و مشارکت موثر در فرایندهای شکل دهنده نظام سکونت محلی رشد و تعالی مییابد و بر سه اصل توانمند سازی، ظرفیت سازی و امنی ت اکولوژیک، امنیت اجتماعی و امنیت اقتصادی استوار است .

برخی روستاها به دلیل وجود بناهای تاریخی، مذهب ی و یا برخ ی ویژگیهای طبیعی، تاریخی و فرهنگی مورد مراجعه افراد از نقاط دیگر قرار میگیرد با توجه به روند روز افزون تخریب روستاها و افول کشاورزی میتوان با ارائه راهبردهای جدید برای احیای نواحی روستایی از طریق فعالیتهای مکمل و ی ا متحول کردن این نواحی با توجه به منابع طبیعی و انسانی آنها که تنها راه احیای مجدد این روستاهارا ارائه برنامهها و استراتژیهای جزئی میدانند بتوانیم هم از منابع انسانی و طبیعی آنها بهره ببرند و هم بتوانند باعث ایجاد درآمد و افزایش رفاه ساکنان روستایی بشوند. از این رو میتوان از طریق گسترش و بسط فرهنگ گردشگری به عنوان جایگزینی برای فعالیتهای کشاورزی در این نواحی به این مهم دست یافت.

-2 مهمترین اهداف توسعه روستایی:

-    توسعه باید تغییری در جهت بهبود شرایط برای اکثریت مردم باشد.

-    توسعه باید باعث تشویق خود اتکایی شود.

-    توسعه باید بهبود طولانی و مستمر را به ارمغان آورد.

-    توسعه نباید باعث تخریب محیط زیست طبیعی شود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید