بخشی از مقاله

مقدمه:

مالاسازیا پکی درماتیس به عنوان مخمر فرصت طلب در ایجاد بیماري در انسان و دام اهمیت دارد. این گونه مالاسزیا بندرت در فلور طبیعی پوست اسب دیده شده است و اغلب در اسب هایی که دچار خارش - خصوصا خارش سر و دم - هستند دیده می شود.

هدف: هدف از این مطالعه بررسی بالینی ضایعات پوست اسب ها از نظر وجود و یا عدم وجود مالاسازیا پکی درماتیس بود.

روش: در این مطالعه، ضایعات پوستی اسب ها مورد بررسی بالینی قرار گرفتند. نمونه برداري قارچی از مو، پوسته، شوره و کبره ي اطراف ضایعات انجام شد، نمونه ها داخل پاکت، به آزمایشگاه قارچ شناسی منتقل گردید، نمونه هاي منتقل شده با پتاس 10 ٪ و گیمسا از نظر وجود مخمرهاي مالاسزیایی شامل هاي مخمرهاي جوانه دار با اتصال پهن سلول جوانه به سلول مادر بررسی گردیدند.

با توجه به اینکه مخمر مالاسزیا پکی درماتیس چربی دوست اجباري نیست، کشت قارچی به منظور رشد این عامل بر روي دو محیط کشت SC و SCC انجام گرفت و به مدت 1 هفته در دماي 30 درجه سانتی گراد انکوبه گردید. پس از طی زمان انکوباسیون از نظر رشد یا عدم رشد هوامل مخمري مورد بررسی قرار گرفت. تشخیص گونه مالاسزیا پاکی درماتیس بواسطه رشد همزمان در محیط داراي اسید چرب - دیکسون اصلاح شده - و محیط فاقد اسید چرب - SC - و سایر خصوصیات فیزیولوژیک آن مورد تائید قرار گرفت.

نتیجه: از 183 راس اسب مورد بررسی، 25 راس از لحاظ بالینی ضایعه دار مشاهده گردید که در آزمایش کشت از بین آنها در دو مورد مالاسازیا پکی درماتیس شناسایی شد، در هر دو مورد ضایعه پوستی در ناحیه گردن واقع شده بود. در یکی از این دو مورد خارش شدید همراه با سفید شدن مو در ناحیه گردن مشهود بود که جوانه مخمر نیز در آن دیده شد و در دیگري شوره شدیدي در سرتاسر یال دیده می شد. نتایج نشان می دهد مخمر مالاسزیا پکی درماتیس می تواند در ایجاد درماتیت قارچی و خارش در ناحیه گردن اسب حائز اهمیت باشد.

مقدمه :

پوست ، بزرگترین ارگان بدن هر پستاندار از جمله اسب ، می باشد که وظایف گوناگونی از جمله سد دفاعی اولیه در برابر عوامل پاتوژن ، تنظیم دماي بدن ، پذیرش حس و غیره را دارد.

میکروارگانیسم هاي زیادي روي پوست اسب به صورت طبیعی وجود دارد که برخی از آن ها در شرایط ضعف ایمنی می توانند به صورت فرصت طلب بیماري پوستی ایجاد کنند. گونه هاي مالاسزیا یکی از انواع مخمرهاي فرصت طلب هستند که از لایه فوقانی پوست بسیاري از حیوانات جدا شده است هرچند در مورد پوست طبیعی اسب در این مورد اختلاف نظر وجود دارد.

از جمله عواملی که سبب تبدیل این مخمر از حالت فلور طبیعی به بیماري زا می شود می توان به :علل ژنتیکی ، تغذیه نامناسب ، تخریب لایه شاخی پوست ، وجود چین هاي پوستی ، حرارت ، رطوبت بالاي پوست، وجود ترشحات اسید چرب ، استرس ، آلرژي ، تولید چربی زیادو... اشاره کرد

علائم درمانگاهی که در درماتیت هاي مالاسازیایی دیده می شوند شامل : خارش ، درماتیت پوسته پوسته شونده ، اوتیت خارجی ، درماتیت آتوپیک ، درماتیت سبوره اي وغیره می باشد

نواحی که توسط مالاسزیا در اسب ایجاد خارش می کند شامل : دم ، مقعد ، ناحیه پایینی شکم و صورت است

- وایت 2005 ، پاترسون . - 2002 مالاسزیا پکی درماتیس تنها گونه اي از جنس مالاسازیا است که براي رشد آن نیاز به افزودن چربی به محیط نیست

هدف از این مطالعه ، بررسی بالینی اسب هاي داراي ضایعه پوستی و همچنین تعیین میزان مالاسزیا در بین این ضایعات است و نواحی که این مخمر ایجاد عفونت می کند بررسی می شود.

مواد و روش کار :

حیوانات : در بهار 1392، ضایعات پوستی183 اسب در اسبداري هاي شهرستان اردبیل مورد بررسی بالینی قرار گرفتند. با استفاده از مشاهده مستقیم و اخذ تاریخچه از اسبداران ، 25 نمونه مشکوك گرفته شد. نمونه برداري از مو، پوسته - با استفاده از تراشیدن - ، شوره و کبره ي اطراف ضایعات انجام شد مشخصات اسب از جمله :نام اسب ، جنسیت ، رنگ ، نژاد ، سن ، توضیح ضایعه ، مشخصات باشگاه، ثبت گردید. نمونه ها داخل پاکت، نگه داري شد و سپس به آزمایشگاه قارچ شناسی منتقل گردید.

قارچ شناسی - محیط کشت و اسمیر مستقیم - : نمونه هاي پوسته منتقل شده به آزمایشگاه با پتاس 10 ٪ و گیمسا از نظر وجود مخمرهاي مالاسزیایی شامل هاي مخمرهاي جوانه دار با اتصال پهن سلول جوانه به سلول مادر بررسی گردیدند.

با توجه به اینکه مخمر مالاسزیا پکی درماتیس چربی دوست اجباري نیست، کشت قارچی به منظور رشد این عامل بر روي دو محیط کشت SC و SCC انجام گرفت و به مدت 1 هفته در دماي 30 درجه سانتی گراد انکوبه گردید. پس از طی زمان انکوباسیون از نظر رشد یا عدم رشد هوامل مخمري مورد بررسی قرار گرفت. تشخیص گونه مالاسزیا پاکی درماتیس بواسطه رشد همزمان در محیط داراي اسید چرب - دیکسون اصلاح شده - و محیط فاقد اسید چرب - - SC و سایر خصوصیات فیزیولوژیک آن مورد تائید قرار گرفت.

نتایج :

از 25 نمونه مو و پوسته، در دو مورد، کشت مالاسازیا پکی درماتیس مثبت شد. که در یکی از این دو مورد در اسمیر مستقیم ،مخمر هاي ملاسزیایی مشاهده شد. در کل ، % 92 نمونه ها داراي کشت مثبت از نظر عوامل قارچی شدند از این بین فقط در 2 نمونه ، گونه مخمریک توانست هم در محیط داراي اسید چرب - دیکسون اصلاح شده - و هم در محیط فاقد اسید چرب - - SC رشد کند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید