بخشی از مقاله

چکیده

زمینه وهدف، این تحقیق، به مطالعه و بررسی ، شناسایی تاثیرات عناصر آهن، روی و مس درصنایع غذایی برپایه غلات وآرد وافر شده مصرفی کلانشهر اهواز پرداخته است. هدف اصلی غنی سازی ،رساندن یک یا چند ماده مغذی به طور دایم و به میزان معین به افراد جامعه ای است که در معرض کمبود این مواد قرار دارند روش تحقیق، در این پژوهش، ترکیبی از روشهای آماری، توصیفی، تحلیلی،و بر ایده ها و مراحل سیستماتیک مرتب استوار است.

مطالعات کتابخانه ای بعنوان موثرترین وسیله جمع آوری دراین پژوهش بکاربرده شده است روش تحقیق و ماهیت و شیوه نگرش پرداختن به مسأله استنباطی است یافته ها، با بررسی نتایج به دست آمده مشخص گردید که میزان جذب همانگونه که از نتایج بر می آیدروش آنالیز مورد استفاده دارای قابلیت مناسبی برای اندازه گیری این عناصر می باشد. طیفسنجی جذب اتمی روشی کارآمد، سریع و اقتصادی در اندازه گیری بیش از 40 عنصر شیمیایی بوده و از پتانسیل بالایی در آنالیز نمونه های جامد و محلول برخوردار است.

نتیجه گیری، استفاده بهینه از مواد غذایی، و نیز استفاده از علوم و فنون نوین به منظور حفظ کیفیت مواد غذایی نیازمند نیروهای متخصص و کارآزموده در این زمینه میباشد. به نظر می رسد عواملی مانند واریته گندم، نوع کود دهی به مزارع زیر کشت گندم، نوع گندم وارداتی، مخلوط کردن انواع گندم ها و اضافه کردن پودر پرمیکس بر میزان عناصر فلزی موجود در آرد گندم وافر شده موثر باشد.

مقدمه

تشریح وبیان مساله تهیه و نگهداری بر حسب تفکیک کیفیت اهمیت دارد تا کارخانجات آرد بتوانند آردهای مناسب برای تهیه انواع نانها و و سایر فراورده ها را تولید نمایند برای این منظور توسعه امکانات ذخیره سازی همراه با بهبود شرایط سیلوها از نظر تجهیزات تهویه ضد عفونی و بوجاری ضرورت دارد.

در کارخانجات آرد نیز عملیات جدا سازی بذرو علفهای هرز و کلیه ناخالصی ها باید با دقت انجام شود و این امر لازمه تهیه آرد سالم و استاندارد برای تهیه نان مردم می باشد. گندم به عنوان متداول ترین ماده غذایی مصرفی در جامعه ایرانی نقش زیادی در تامین انرژی روزانه و یا رفع کاستی های تغذیه ای افراد جمعیت ایفا می کند. در برخی مواد غذایی امری ضروری می نماید. از جمله موادی که به آرد گندم اضافه می شود یونهای آهن،مس و روی می باشند.

فرایند تولیدآرد

بوجاری یا تمیز کردن گندم

گندم بعد از ارزیابی و تایید آزمایشگاه به بوجاری فرستاده شده و در مرحله بوجاری برای تمیز کردن گندم از اجزای خارجی از دستگاه های مختلفی مانند بوجاری لرزشی، سیاه دانه گیر، تریور،اسپیراتور، آهن گیر، پوستگیر، شن گیر و سیکلون ها استفاده می شود.که درشکل - - 1 نشان داده شده است.

شکل-1 نمایی ازآزمایشگاه،و دستگاه ها مانند بوجاری لرزشی، سیاه دانه گیر، اسپیراتور، آهن گیر، پوستگیر، شن گیر و سیکلون ها

نرم کردن و مشروط کردن گندم سپس در مرحله نم زدن گندم یا مشروط کردن ذرات آب به صورت اسپری بر روی گندم ریخته شده و زمان لازم برای جذب آب توسط گندم داده می شود. این مرحله شامل نم زدن اولیه و ثانویه می باشد و نم زدن اولیه و ثانویه خود شامل خواب اول و دوم گندم می باشد. درشکل - 2 - ارائه شده است.

شکل :2دستگاه نم زن اتوماتیک مدل NC6.2 ساخت کشور آلمان- FRIEDRICH - electronics

آسیاب کردن گندم

سپس مرحله آسیاب کردن گندم که خود شامل خرد کردن الک کردن purification یا درجه بندی آرد بر مبنای ترکیبات شیمیایی آغاز می گردد، خرد کردن دانه به وسیله والس ها که دارای سه نوع غلطک متفاوت می باشند انجام می گیرد سپس آرد به الک ها جهت جدا سازی آندوسپرم و پوسته و جوانه هدایت شود و در مرحله آخر وارد دستگاه تصفیه کننده می گردد. بعد از عملیات مذکور نمونه آرد تولید شده به بخش آزمایشگاه و تایید مسئول کنترل کیفی؛ آرد تولیدی به بخش کیسه گیری و از آنجا به بارگیری انتقال می یابد.

اهمیت وارزش تحقیق

افزایش شیوع بیماری های ناشی از مواد غذایی همواره ضررهای اجتماعی و اقتصادی به جامعه وارد می سازد و بنابراین نیاز به تحقیق برای روش های جدید جلوگیری از آلودگی مواد غذایی همواره احساس می شود . در سال های اخیر افزایش قابل توجهی در بررسی مد لهای الگوریتمی،ریاضی در میکروبیولوژی به وجود آمده است که قابلیت تخمین رشد میکروبی را به روش ارزان تر و آسان تر ممکن می سازد اهمیت شناسائی مواد مغذی در تغذیه درصنایع غذایی برپایه غلات با افزایش روز افزون مایحتاج جوامع انسانی و از جمله ایران، نیاز به افزایش تولیدات درسبدغذایی افراد امری اجتناب ناپذیر است.

هدف تحقیق

هدف اصلی از انجام این تحقیق، بررسی وبرآورد ارزش استفاده از روش های نوین به منظور پالایش عناصردربهداشت به دلیل منابع محدود، مورد توجه قرار گرفته است. وغنا بخشیدن به موضوع تحقیق، در جهت پردهگشایی و توصیف وضعیت مسأله ایده های نودرصنایع غذایی وکشاورزی محیطزیست درایران می باشد. هدف تولید آرد با کیفیت و رسیدن به یک میزان استخراج بهینه می باشد.

یکی از روش های نوین در زمینه رفع انواع آلودگی غذایی با توجه به اینکه در سال های اخیر ایران در حال اوج گیری در زمینه کاربرد روشهای علمی و فنی در تبدیل بعضی مواد به کمک عوامل بیولوژیک - میکروارگانیسمها، یاخته های گیاهی و جانوری و آنزیمها و... - برای تولید کالا و خدمات در کشاورزی، صنایع غذایی، دارویی، پزشکی و سایر صنایع. هر چند که با گذشت زمان دانشمندان به مفاهیم مشترکی در مورد بیوتکنولوژی نزدیک شده اند اما هر متخصص و دانشمندی تعریف جداگانه ای از بیوتکنولوژی ارائه می دهد. به همین دلیل اندیشمندان جهان قرن بیست و یکم را قرن بیوتکنولوژی نامگذاری کرده اند

پیشینه مطالعاتی تحقیق

در مطالعه ایی که درسال 2004 بروی المان شیمیایی آهن، روی و مس درصنایع غذایی برپایه غلات صورت گرفت بیماری های ناشی ازمصرف غذاهای آلوده در همه جای دنیا حتی در کشورهای پیشرفته ای چون آمریکا هم یک مشکل اساسی به شمارمی رود .لذا نیاز به کاهش یاحذف پاتوژن های غذایی بااستفاده از روش های جدیدکاملاً محسوس می باشد

درپژوهشی که در سال 2010 درمورد برنامه ریزی غنی سازی آرد در کشور،ارتقاء سطح سلامت جامعه بویژه گروه آسیب پذیر از طریق تامین ریز مغذیها ضروری می باشد ،در برنامه غنی سازی سطح مطلوب آهن اضافه شده به عوامل مختلفی نظیر شیوع فقر آهن ،نوع رژیم غذایی، سهم غلات در رژیم غذایی ودسترسی آهن مورد استفاده بستگی داردو امنیت غذایی جزء مهمترین اهرمهای استراتژی کشورها به منظور استقلال و خودکفایی میباشد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید