بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

آلودگي هوا و تغذيه مناسب

اسلاید 2 :

هوا مايه زندگي است و نياز به آن بيش از نياز به آب و غذا است . انسان بدون هوا بيش از چند دقيقه قادر به ادامه حيات نيست . اما همين هوا در اثر عوامل طبيعي و نيز در اثر فعاليتهاي آدمي همواره در معرض انواع آلودگيهاست .

آلاينده هاي هوا
هيدروکربورهای سرطانزا ناشی از سوخت ناقص مواد سوختی، انواع فلزات سنگين مثل سرب که با سوختن ترکيبات نفتی مثل بنزين و گازوئيل در هوا منتشر می شوند و گاز خطرناک منواکسيد کربن از جمله اين ترکيبات هستند. در اثر پديده گلخانه ای در فصل سرما، اين گاز به اضافه بقيه گازهای مضر به سطح زمين بر می گردند و وارد ريه های ما می شوند.

منوكسيدكربن، اكسيدهاي گوگرد، اكسيدهاي ازت، اكسيدكننده هاي فتوشيميائي، هيدروكربورها، ذرات معلق و مواد راديواكتيو از اهم عوامل آلاينده هوا به شمار مي روند.
وارونگي هوا از پديده هاي مهم آلودگي هوا محسوب مي شود.

اسلاید 3 :

آلاينده هاي هوا از نظر منشاء آلودگي :
- اوّلیه - ثانويه
آلاينده هاي اوّليه :
آنهايي هستندكه به همان شكل وتركيبي كه ازمنبع توليد خارج شده اند درهوا وجود دارند مثال: SO2 ، CO ، HC
آلاينده هاي ثانويه :
معمولا از تركيب آلاينده هاي اوّليه تحت تاثير اشعه خورشيد توليد ميشوند. مثال : اسماگ فوتوشيميايي، اوزن و قسمت عمده NO2
آلاينده هاي هوا از نظراثرات فيزيولوژيكي
به 5 گروه عمده تقسيم ميشوند كه عبارتند از :
1) خفه كننده ها : شامل خفه كننده هاي ساده مانند CO2، متان و ساير گازهاي خنثي كه با رقيق كردن اكسيژن محيط (محيطهاي بسته) باعث خفگي ميشوند و خفه كننده هاي تركيبي كه به علت تركيب با آنزيمها و ارگانهاي بدن ايجاد خفگي ميكنند مانندCO

2) تحريك كننده ها : شامل تحريك كننده هاي مجاري فوقاني تنفسي (SO2) و مجاري تحتاني تنفسي (NO2) ميشوند

اسلاید 4 :

3) سموم سيستميك : كه با حمله به ارگانها باعث بيماري عضوي از بدن ميگردند مثل تركيبات جيوه، سرب، هيدروكربنهاي آروماتيك
4) تركيبات مخدّر و بيهوش كننده : كه روي اعصاب اثر ميگذارند مثل هيدروكربنهاي اليفاتيك كلره
5) مواد سرطانزا : بنزاپيرن، بنزن، هيدروكربنهاي آروماتیک چند هسته اي.
منابع آلودگي هوا
منابع انتشار آلاينده هاي هوا را به دو گروه تقسيم كرده اند:

گروه ثابت : همانطور كه از اسم آنها پيداست شامل صنايع، نيروگاه ها و مراكز تجاري و مسكوني ميشود

منابع متحرّك : انواع وسايل نقليه از موتور سيكلت تا هواپيما و كشتي

مقدار آلودگي توليد شده از منبع را با وزن آلودگي به واحد وزن مواد خام مصرفي يا محصول توليدي بيان ميكنند و به آن ضريب انتشار ميگويند.

اسلاید 5 :

اثرات آلودگي هوا بر انسان بستگي به غلظت آلوده كننده ها و حساسيت مردم دارد و عوارض آن به صورتهای زير ظاهر می شود:
1- بيماريهاي حاد
2- بيماريهاي مزمن
3- دگرگوني اعمال فيزيولوژيك
4- عوارضي چون احساس تحريك
5- احساس ناراحتي در مواقع كاهش ديد
6- عوارضي چون كند ذهني و اختلال رشد و نمو
به طور كلي عوارض آلودگي هوا از خستگي مزمن و بي حالي گرفته تا سردرد، تهوع، كاهش كارايي، اضطراب و استرس و مسموميت با آلاينده هاي موجود در هوا مي باشد.
تاثیر آلودگی هوا

اسلاید 6 :

آلودگی هوا روی بافت های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق تأثير فراوانی دارد. همچنين مطالعه اخير محققان علوم پزشکی نشان می دهد افراد جوانی که در مناطق آلوده به دود زندگی می کنند، بيشتر در معرض خطر ابتلا به بيماری های گوارشی قرار دارند.

از سوی ديگر در زمان آلودگی هوا، جذب "ويتامين D " از طريق پوست به شدت کاهش می يابد. به همين دليل در شهرهای بزرگ که معمولا هوای آلوده دارند، کمبود ويتامين D از شيوع بالايی برخوردار است.

اسلاید 7 :

هوای آلوده، تركيباتي اكسيد كننده و سمي دارد و به همين دليل، مواد غذايي و غذاهايي كه تركيبات آنتي اكسيدان دارند، مي توانند مفيد باشند.

ميوه ها و سبزي ها بهترين منابع تركيبات آنتي اكسيداني هستند و ويتامين هايي مانند C، E و انواع فلاونوييد دارند.
مصرف لبنيات نيز بسيار توصيه مي شود چون پروتئين لبنيات مي تواند با برخي عناصر فلزي ناشي از اين آلودگي ها كه از طريق استنشاق وارد بدن مي شوند، تركيب شود و به دفع آنها از بدن كمك كند.

برخي نوشيدني ها مانند چاي و قهوه نيز به دليل داشتن تركيبات فلاونوييدي مي تواند پتانسيل توانايي دفاع آنتي اكسيداني بدن را در برابر عوامل اكسيد كننده اي كه از طريق آلودگي وارد بدن مي شوند، بيشتر كنند
منابع آنتی اکسیدان

اسلاید 8 :

هرخوراكي كه بتواند مانند آلودگي هوا خاصيت اكسيداني داشته باشد، مي تواند آسيب هاي وارده را شديدتر كند، مانند خوراكي هاي پرچرب، پرپروتئين و غذاهاي فرآوري شده مانند فرآورده هاي گوشتي و غذاهاي كنسروي مملو از اسيدهاي چرب اشباع و ترانس كه نگهدارنده فراواني دارند و مي توانند سرعت اكسيداسيون را در بدن بالا ببرند.

اگر آلرژي تنفسي دراثر آلودگي هوا و تحت تأثير تركيبات اكسيد كننده باشد، گروه هاي غذايي حاوي تركيبات آنتي اكسيدان به عنوان يك عامل كمكي، مي تواند از آسيب هاي جانبي پيشگيري كنند، هرچند شدت آسيبي كه آلاينده ها به بدن وارد مي كنند، در برابر نقش آنتي اكسيداني كه غذاها و خوراكي ها فراهم مي كنند بسيار بيشتر است.
آلودگی هوا و تغذیه مناسب

اسلاید 9 :

آلرژي نيز واكنشي است كه سيستم ايمني را تحريك مي كند و سركوب كننده سيستم دفاعي است و دراين شرايط، تغذيه نمي تواند نقش چندان مهمي داشته باشد ولي به هرحال، داشتن يك الگوي غذايي مناسب، از اين جهت كه مي تواند از عملكرد سيستم ايمني پشتيباني كند، اهميت دارد.
بنابراين اگر كسي هم مبتلا به اين بيماري ها باشد و هم از سوء تغذيه رنج ببرد، مشكلات شديدتر مي شود.

بنابراين مصرف غذاهاي تازه، طبيعي و سالم، به ويژه ميوه ها و سبزي هاي تازه بهترين روش تغذيه اي در زمان آلودگي هوا مي باشد، به اين ترتيب مي توانيم پتانسيل آنتي اكسيداني بدن را تقويت و تا حدودي كمك كنيم كه بدن در برابر آلودگي هوا مقاوم شود.

البته بهترين كار براي كاهش آسيب هاي ناشي از آلودگي هوا اين است كه تماسمان را با آن محدودتر كنيم و حتي المقدور كمتر از خانه خارج شويم

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید