بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بهره برداری سیستمهای قدرت

اسلاید 3 :

ارزيابي
میان ترم و پایان ترم 60 نمره
تکالیف 20 نمره
پروژه25 نمره

اسلاید 4 :

عناوين درس
مقدمه ای بر سیستمهای قدرت
مشخصات واحدهاي توليد
مسئله توزيع اقتصادي بار بين واحدهاي حرارتي یا Economic Dispatch
تاثير تلفات شبكه انتقال در توزيع اقتصادي بار بين نيروگاهها
درمدار قرار دادن نيروگاهها Unit Commitment
كنترل خودكار توليد
امنيت سيستم قدرت
تخمین حالت سیستم قدرت
پخش بار بهینه

اسلاید 5 :

مقدمه ای بر سیستمهای قدرت
فصل اول

اسلاید 6 :

تاریخچه تولید برق در ایران
در سال 1279 هجري شمسي يك موتور برق 12 اسبي 110 ولت از خارج از كشور خريداري و در “بالا خيابان مشهد” نصب شد تا براي روشنايي حرم مطهر حضرت امامرضا(ع) مورد استفاده قرار گيرد.
اما اولين مجوز تاسيس يك كارخانه برق در كشور به يك بازرگان ايراني به نام حاجحسين آقا امينالضرب داده شد . حاج امينالضرب اقدام به تاسيس اولين كارخانه برق عمومي در تهران كرد. تهران تا سال 1283 هـ.ش فاقد برق بود. از اين زمان به بعد چند خيابان عمده تهران داراي برق شدند.

اسلاید 7 :

در اين هنگام شهرداري تهران مسووليت تهيه، نصب ،تعمير و نگهداري تأسيسات مربوط به روشنايي معابر را برعهده داشت و به اين منظور در شهرداري تهران واحدي به نام “اداره روشنايي” ايجاد شد.تا اينكه در سال 1315 با تصويب اساسنامه مؤسسه برق شهرداري تهران،اداره روشنايي شهرداري به مؤسسه برق تهران تبديل شد و به عنوان يك مؤسسه مستقل زيرنظر شهرداري به انجام وظايف خود پرداخت.

در واقع تا سال 1341 براي مديريت برق كشور سازمان واحدي وجود نداشت و تصميمات كلان از طريق وزارت كشور و سازمان برنامه و بودجه به شهرداريها و مؤسسات خصوصي يا دولتي متولي برق در شهرستانها ابلاغ و اعمال ميشد. با افزايش تقاضا و خارج شدن توليد و مصرف برق از وضعيت محدود منطقهاي و بخصوص ايجاد نيروگاههاي آبي در برنامه سوم عمراني كشور كه از مهرماه 1341 به اجرا گذاشته شد، صنعت برق اهميت بيشتري يافت و ايجاد سازمان مستقلي براي توسعه اين صنعت لازم تشخيص داده شد. به اين منظور در ديماه 1341 سازمان برق ايران تأسيس شد.

اسلاید 8 :

توسعه سريع صنعت برق فكر ايجاد وزارتخانهاي براي تأمين آب و برق موردنياز كشور را ايجاد كرد و برهمين اساس در 22 اسفند 1342 وزارت آب و برق تأسيس شد. در تيرماه 1344 قانون توسعة مؤسسات برق غيردولتي به تصويب مجلسين شوراي ملي و سنا (مجلسين وقت)رسيد. همين طور براساس ماده 2 قانون سازمان برق ايران در سال 1346 به وزارت آب و برق اجازه داده شد تا كشور را از نظر تأمين برق،بدون الزام به پيروي از تقسيمات كشوري به مناطقي تقسيم و به تدريج نسبت به تأسيس شركتهاي برق منطقهاي اقدام كند.

در سال 1348 نيز شركت توانير با مسؤوليت توسعةتأسيسات توليد، انتقال و عمده فروشي برق تشكيل شد. در 28 بهمن 1353 با محول كردن برنامهريزي جامع و هماهنگكردن فعاليت انرژي در سطح كشور به وزارت آب و برق اين وزارت به وزارت نيرو تغيير نام يافت و در همان سال و سال بعد تغييراتي در اساسنامه شركت توانير ايجاد شد. پس از پيروزي انقلاب اسلامي و با شرايط جديدي كه در صنعت برق از نظر كيفي و كمي ايجاد شد مسأله تغييرات در ساختار صنعت برق اهميت ويژهاي يافت و سرانجام شركت توانير در مهرماه سال 1374 به سازمان مديريت توليد و انتقال نيروي برق ايران(توانير) تبديل و وظايف و مأموريتهاي معاونت امور برق وزارت نيرو به اين سازمان محول و پست مديرعامل اين سازمان به معاونت امور برق داده شد.

بالاخره در جلسه مورخ27/9/81 هيئت وزيران بنا به پيشنهاد وزارت نيرو و تأييد سازمان مديريت و برنامهريزي كشور و وزارت امور اقتصادي و دارايي در ساختار شركت توانير تغييراتي ايجاد و اساسنامه آن به نام شركت مادرتخصصي مديريت توليد، انتقال و توزيع نيروي برق ايران (توانير)به تصويب رسيد.

اسلاید 9 :

تقسيم بندي زماني مطالعات سيستم قدرت
برنامه ریزی
بهره برداری

اسلاید 10 :

سیستمهای قدرت سنتی

اسلاید 11 :

سیستمهای قدرت تجدید ساختار شده

اسلاید 12 :

اهميت اقتصادي
تا سال 1973 ميلادي و قبل از تحريم نفتي 20% از درآمد كل شركتهاي توليد برق صرف هزينه سوخت مي شد.
تا سال 1980 اين رقم به 40% رسيد. در دوره 5 ساله متعاقب 1973 بهاي سوخت رشدي معادل25% ساليانه داشته است.

اسلاید 13 :

مثال: بررسی هزینه سالانه خرید مواد سوختی یک شرکت بزرگ تولید برق
حداکثر بار سالانه: 10000 مگاوات
ضریب بار سالانه: 60% (Load Factor=Average load/peak load)
نرخ متوسط سالانه حرارتی جهت تبدیل سوخت به انرژی الکتریکی: Btu/kWh 10500 (Btu یک واحد سنتی انرژی است که معادل 1055 ژول است. میزان انرژی لازم برای گرم کردن یک پوند آب به میزان یک درجه فارنهایت)
هزینه متوسط سوخت: 3$/106Btu
به این ترتیب هزینه سالانه مصرف سوخت
Annual energy produced: 107 kW × 8760 h/year × 0.60 = 5.256 × 1010 kWh
Annual fuel consumption: 10, 500 Btu/kWh×5.256×1010 kWh=55.188 × 1013 Btu
Annual fuel cost: 55.188 × 1013 Btu × 3 × 10− 6 $/Btu = $1.66 billion
کافی است تنها 3.15cents/kWh از مصرف کنندگان دریافت شود.
حتی درصد کوچکی صرفه جویی در مصرف سوخت، مقدار قابل توجهی از هزینه بهره برداری را کاهش می دهد.

اسلاید 14 :

مسائل مهم قدیمی و جدید
پخش بار اقتصادی
کاهش هزینه سوخت
کاهش آلودگی
استفاده و حفظ انواع خاص سوختها
حفظ امنیت سیستم
هماهنگی واحدهای حرارتی و آبی
سیستمهای ذخیره ساز انرژی

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید