بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

نام علمی Eucalyptus globolus
و یا Eucalyptus glauca
خانواده مورد ( Myrtaceae ) می باشد .
نام های فرانسوی گیاه : Gommier bleu de Tasmanie – Eucalyptus
نام انگلیسی : Blue gum tree
نام آلمانی : Fieberheilbaum
نام ایتالیایی : Eucalypto

اسلاید 2 :

درختی زیبا به ارتفاع 35 تا 40 متر و در استرالیا به ارتفاع 80 تا 100 متر .
گیاه دارای ریشه هایی عمیق بطوریکه باعث پایین رفتن سطح آب زیر زمینی می گردد .
با کاشت گیاه در مناطق باتلاقی سبب خشکاندن باتلاق ها و جلوگیری از تکثیر پشه آنوفل و حشرات بیماری زا شده اند .
گیاه دارای چوب با دوام که پوسیدگی ایجاد نمی کند و در قدیم جهت تیرهای ریل راه آهن مورد استفاده قرار می گرفته است .
پوست ساقه آن رنگ قهوه ای مایل به زرد دارد و به سادگی از تنه جدا می گردد .
برگ این درخت بر حسب آنکه متعلق به گیاه جوان و یا شاخه های جوان و یا مسن باشد دارای اشکال مختلف می باشد .

اسلاید 3 :

در شاخه های جوان برگ ها بدون دمبرگ و بیضوی دراز و در قاعده مدور و طولی در حدود 10 تا 15 سانتی متر و عرض 4 تا 8 سانتی متر می باشند . این برگ ها در ابتدا دارای رنگ مایل به آبی و سپس سبز مایل به سفید پیدا می کنند .
در درختان مسن برگ ها دارای دمبرگی به طول 2 تا 3 سانتی متر ، باریک و دراز و عاری از تار و دارای رنگ سبز و سبز مایل به زرد و طول آنها 16 تا 25 سانتی متر و عرض 2 تا 5 سانتی متر می باشند . اگر این گونه برگ ها در مقابل نور خورشید قرار گیرند نقاط متعددی در آنها تشخیص داده می شوند که همان کیسه های ترشحی هستند .
ترکیبات شیمیایی : برگ تازه اکالیپتوس دارای 3 تا 5 درصد اسانس ، مواد تلخ ، روتین ، مواد رزینی مختلف ، تانن و ....

اسلاید 4 :

E. corymbosa – از چوب قرمز این گیاه بهترین نوع کینو به رنگ قرمز خونی بدست می آید .
-, E . viminalis ، E. leucoxylonبه ترتیب گم – تانن قهوه ای رنگ و یا سیاه رنگ می دهد . مواد اخیر از کینوهایی هستند که دارای 75 تا 90 درصد اسید کینوتانیک و کاتشین به مقدار 2 تا 3 درصد می باشند .
- E.rostarta مولد نوع مرغوب کینو است . در شمال ایران پرورش میابد و گلهای لیموئی رنگ دارد .
- گونه های دیگر مانند E.margintata و E.amygdalina و E . pilularis و غیره نیز مولد کینو می باشند .
برخی از درختان مذکور در ایران پرورش می یابند .

 

اسلاید 5 :

اکالیپتوس بومی استرالیا است و 75 درصد فلور این کشور را به خود اختصاص داده است
اکالیپتوس دارای رشد بسیار سریع و دارای یکی از متراکم ترین چوب ها است .
اسانس گیاه بویی شبیه به نعنا دارد .
اکالیپتوس دارای خاصیت ضد رشد برای سایر گونهای گیاهی می باشد بطوریکه در زیر درختان اکالیپتوس گیاه دیگری رشد خواهد کرد .
اکالیپتوس بومی ایران نیست و به صورت خودرو در ایران وجود ندارد ولی بصورت دست کاشت و به عنوان زینتی از این درخت ارزشمند استفاده می گردد.
اکالیپتوس در مناطق گرم که دارای سرمای زمستانه شدید نیستند رشد می کند به طوریکه در شهرستان مشهد ، سبزوار کشت این گیاه موفق آمیز نبوده است. هم اکنون این درخت با توجه به خصوصیات اکولوژیکی در شهرهای شمالی کشور ، قم ( بسیار زیاد ) در پارک ساحلی حرم مطهر , در شهر های جنوبی کشور مانند دزفول ، اهواز و..... بسیار زیاد جهت زیبا سازی و زینتی کاشته می شود .
در صورت نیاز به تعداد اصله درخت کشت شده در استان های مذکور می توانید از شهرداری های مناطق جویای اطلاع شوید و در این مورد اطلاعات دقیقی در دست نمی باشد . با توجه به این که گیاه در دمای -11 درجه سرمازده و خشک میشود می توانید سایر مناطق احتمالی کشت و کار را در ایران حدس بزنید ولی در مناطق ذکر شده شخص بنده در تعداد اصله زیاد مشاهده کرده ام .

اسلاید 6 :

با توجه به مناطق مختلف و آبیاری و.... میزان وزن برگ متغییر بوده و در صورتیکه به دنبال خواص رنگ رزی گیاه و استفاده از کینو می باشید باید مقدار درصد کینو مد نظرتان باشد که با نمونه گیری و شناسایی کمی و کیفی توسط دستگاه GC می توانید به این مهم دست پیدا کنید . جهت این عمل می توانید با دانشکده های داروسازی جهت شناسایی کمی و کیفی همکاری نمایید .
قیمت اکالیپتوس با توجه به میزان ماده موثره مورد نظر خریدار( مانند اسانس اکالیپتول و یا کینو و ... ) در نمونه متفاوت می باشد ولی در حال حاضر قیمت هر کیلو برگ اکالیپتوس بین 1800 تا 2000 تومان در طب سنتی ایران مورد معاوضه قرار می گیرد .
ماده موثره مهم و معرف این گیاه اکالیپتول از نوع اسانس بوده که همان سینئول 1 و 8 معرف می باشد و دارای خواص درمانی ضد عفونی کننده و خلط آور و...... می باشد .

اسلاید 7 :

محل مناسب رویش
گونه های اکالیپتوس بیشتر در زمینهای باتلاقی و مردابها و بر حسب نوع گونه اکالیپتوس در آب و هوای نیمه خشک و نیمه مرطوب، خاک نسبتاً آهکی و ماسه ای بهتر رشد می نماید.
قسمت مورد استفاده
قسمت مورد استفاده اکالیپتوس برگهای آن به ویژه برگ درختان مسن تر است. برگهای این گیاه بر حسب گونه اکالیپتوس دارای اشکال مختلف هستند که از شکل برگها طرز قرار گرفتن آنها را روی ساقه و ساختمان گل و میوه گونه های مختلف اکالیپتوس را شناسایی می کنند.

اسلاید 8 :

تکثیر اکالیپتوس از طریق دانه نهال و اندامهای رویشی (قلمه و پیوند زدن) انجام می گیرد. الف) تکثیر از طریق دانه : برای این کار پس از بدست آوردن بذر مناسب که معمولاً یکی از کارهای اساسی در امر بذرگیری از درخت اکالیپتوس، شناخت درخت مادر می باشد. سپس آنرا در زمینی می کارند که دارای خاک نرم و نسبتاً مرطوب همراه با نور باشد. بعد از این که یک هفته از رشد بذر گذشت و بذرها بتدریج جوانه زدند خطر وجود علفهای هرز نهالها را تهدید می کند و تا زمانیکه نهال اکالیپتوس بر علفهای هرز پیروز نشده است خطر تا دو سال وجود دارد. به همین دلیل بایستی در شرایط بسیار مناسب به کشت اکالیپتوس با بذر پاشی آن اقدام نمود. در هر حال همیشه باید توجه داشت که نهال اکالیتپوس به وسیله پوشش علفی از بین نرود. برای از بین بردن علفهای هرز، در چندین مرحله باید به وجین کردن آن اقدام کرد. ب) تکثیر از طریق نهال : در این جا ابتدا مسئله تولید و پرروش نهال مطرح است که در نهالستان یا در گلدان های مخصوص به نام جیفی (Jiffy pots) انجام می گیرد.

اسلاید 9 :

در خصوص نهالستان به نکات اساسی باید توجه نمود که عبارتست از : انتخاب محل، مساحت نهالستان ، تسطیح ، خیابان کشی ، آبیاری، بادشکن، سایبان و غیره می باشد. اقدامات لازم در این نهالستان مشابه نهالستانهای عمومی است در هنگام کشت نهالها در مزرعه طول آنها نباید کمتر از 15 و بیشتر از 35 سانتی متر باشد. فاصله و تراکم کشت در درختان اکالیپتوس باید کاملاً رعایت شود. بدین ترتیب که در هر هکتار حداکثر 2500 اصله اکالیتپوس به فاصله 2×2 کاشته شود. جهت مراقبتهای لازم بعد از کاشت از قبیل خارج کردن یا از بین بردن علفهای هرز می توان از دالا پون (Dalapon) کروزن (Kerosene) استفاده نمود. ج) تکثیر اکالیپتوس به وسیله اندامهای رویشی ازدیاد از طریق اندامهای رویشی اهمیت خاصی در توسعه و انتشار پایه های مرغوب دارد. بدین وسیله می توان صفات یا کیفیات خاصی را که در بعضی پایه ها ایجاد شده حفظ نمود و توسعه داد لیکن ازدیاد رویشی در اکالیپتوس فوق العاده مشکل است.
زمان برداشت
دوره برداشت اکالیپتوس به نوع گونه کیفیت رویشگاه، تراکم جنگل و نوع محصول قابل مصرف در بازار بستگی دارد. بهترین فصل محصول برداری برگها در مرداد و مهر ماه می باشد.

اسلاید 10 :

در خیلی ا ز نقاط کشور پرورش داده می شود.
چند گونه آن كه در ايران كاشت شده است :
1-  گونه Eucalyptus camaldulensis و مترادف آن E.rostrata اين درخت در شمال ايران در اوايل مرداد شكوفه مي دهد وگلهاي آن ليمويي رنگ است وبذر آن در اوايل زمستان مي رسد در خوزستان كاشته مي شود. از اين درخت صمغي به نام كينوي استراليا گرفته مي شود. ضمنا در زراعت چوب مخصوصا در ايران مناسب است.
2-  گونه E.globulus labill اين درخت نيز حدود 50 سال قبل به ايران وارد شد و در شمال كاشته شد. مقاومت آن به سرما كم است . رشد آن در استراليا و تاسماني زياد و به 100 متر مي رسد اما در ايران به علت نامساعد بودن شرايط اقليمي زياد بلند نمي شود از اين گونه هم صمغ كينو گرفته مي شود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید