بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

تعریف

معنای لغوی مالتی پلکس چندجزئی بودن است و به هر مجموعه که دارای تعدادی عضو همراستا در یک هدف مشخص باشد ، مالتی پلکس گفته می شود. این اعضا باید خصوصیت مشترکی دارا باشند که در عین مجزا بودن و عملکرد مستقل ، مفهوم مشترکی را ظاهر کنند.

اسلاید 2 :

هدف

هدف کلی از شبکه سازی برق خودرو ، کاهش زمان و هزینه های تولید و در نتیجه افزایش ظرفیت تولید و همچنین افزایش کیفیت و قابلیت های الکترونیک خودرو و ایجاد سهولت در عیب یابی آن است.

خودروی پژو 206 ، اولین خودروی مجهز به سیستم مالتی پلکس در تولیدات داخلی ایران است.

اسلاید 3 :

لزوم استفاده

در روش سنتی سیم کشی خودرو ، جهت فعال کردن هر یک از بارهای الکتریکی ، نیازمند وجود رشته سیم مستقل هستیم که با قطع و یا وصل مستقیم تغذیه ، بار مذکور فعال و یا غیرفعال می شود. این مسأله با توجه به افزوده شدن بارهای الکتریکی جدید سبب افزایش شدید حجم دسته سیم در خودروهای امروزی گردیده است. لازم به ذکر است که به تبع نیاز به اعمال کنترل دقیق در قسمت های مختلف خودرو ، کاربرد یونیت های کنترل کننده الکترونیکی و سنسورهای مرتبط با آن ها نیز افزایش یافته است؛

اسلاید 4 :

در صورت استفاده از روش معمول سیم کشی در درخت سیم ، این امر موجب می شود تعداد سیم های موجود در آن افزایش یابد. تعداد سیمهای لازم در مورد اتومبیل های پیشرفته به حدود 1200 رشته می رسد ؛ دسته سیم لازم برای کنترل همه کارکردهایی که به درب سمت راننده مربوط می شود ممکن است تا 50 رشته سیم داشته باشد و سیستم های واقع در ناحیه داشبورد ممکن است به تنهایی بیش از 100رشته سیم و اتصال داشته باشند.

اسلاید 5 :

در دهه اخیر این رشد به نحوی بوده است که به طور متوسط از سال 1985 تا 1995 ، سالیانه 10 درصد ، حجم و وزن درخت سیم خودرو افزایش یافته است. پیش بینی وضع نابسامان درخت سیم خودرو در آینده ای نزدیک ، شرکت های خودروساز را به چاره جویی افکند و در نهایت ، این تلاش ها منجر به ابداع فناوری مالتی پلکس درخت سیم خودرو گردید.[1].

اسلاید 6 :

نمودار افزایش درخت سیم

اسلاید 7 :

سیستم مالتی پلکس

در این روش ، برای انتقال همه سیگنال ها ، تنها به دو رشته سیم (مشترک بین تمام یونیت های الکترونیکی) نیاز است و مصرف کننده هایی نظیر سیستم های روشنایی ، شیشه بالابرها ، سیستم صوتی و ... ، توسط نزدیکترین یونیت های الکترونیکی محلی که از آن ها به عنوان نود (Node) یاد می شود ، کنترل و تغذیه می شوند.

این نوع سیم کشی را سیستم برق رسانی حلقوی نیز می نامند.

اسلاید 8 :

یونیت های الکترونیکی

اسلاید 9 :

روش ها

برای مالتی پلکس کردن چندین سیگنال روی یک سیم از دو راه اصلی استفاده می شود . این راه ها عبارت اند از مالتی پلکس کردن تقسیم فرکانسی و مالتی پلکس کردن تقسیم رادیویی [2].

اسلاید 10 :

استانداردها

از معروف ترین استانداردهای مولتی پلکس می توان به موارد زیر اشاره کرد :

استاندارد J 1850 : ساخت آمریکا که بر روی خودرو های شرکت های کرایسلر ، جنرال موتور و فورد استفاده می شود.

استاندارد Proprietary  : ساخت ژاپن که بر روی خودرو های شرکت های ژاپنی استفاده می شود.

استانداردABUS  : ساخت آلمان که بر روی خودرو های شرکت فولکس واگن استفاده می شود.

استاندارد VAN  : ساخت فرانسه که بر روی خودرو های شرکت های پژو و رنو استفاده می شود .

استاندارد CAN  : ساخت آلمان که بر روی خودرو های شرکت های بنز ، بی ام و ، ولوو و فیات استفاده می شود . [4]

 

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید