بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
«طرح توسعه ارگونومي در نظام شبكه بهداشتي كشور»
هدف :
آشناسازي كادر بهداشت ودرمان با مباني ارگونومي
فرهنگ سازي مباحث ارگونومي
پيشگيري و كنترل آسيب هاي اسكلتي _ عضلاني
بهبود شرايط كاري
افزيش بهره بري و رضايت شغلي
كاهش استرس هاي شغلي
اسلاید 2 :
گروه هدف
- كاردانان بهداشت حرفه اي و محيط
- كارشناسان بهداشت حرفه اي
- پزشكان شاغل در سيستم خدمات بهداشتي كشور
- كاركنان اداري دانشگاه علوم پزشكي
- بهورزان
اسلاید 3 :
مقدمه ؟
- گسترش ابزار ماشيني و کم تحرکي فيزيکي به عنوان عوامل خارجي (اپژکيتو فاکتور) زندگي افراد را از منظر کم کاري و کم پويايي، بيومکانيک شغلي و آنتروپومتري دچار تاثيرات فراواني
کرده است
.توسعه ميزهاي رايانه و گرايش جوان به استفاده از کامپيوتر و پشت ميز نشين هاي طولاني، باعث کم پويايي در بين جوانان،کارمندان و دانش آموزان شده به گونه اي که افراد بيشتر ساعات روزانه خود را به شکل ثابت پشت ميز اداره يا کامپيوتر سپري مي کنند.
اسلاید 4 :
براي جلوگيري از بروز چنين پديده ها و ناهنجارهاي ساختاري در بدن افراد، پزوهشگران و محققان راهکاري بهره گيري از علم "ارگونومي"را به افراد پيشنهاد مي کنند تا به واسطه آن ابزار اداري يا تحصيل افراد متناسب با شغل و ساختار بدني باشد.
اسلاید 5 :
ارگونومی چيست ؟
واژه "ارگونومي" Ergonomics از دو کلمه يوناني"ارگو" به معني کار و "نوموس" به معني قانون و قاعده طبيعي مشتق شده و در لغت به معناي قوانين طبيعي کار است،در اصطلاح کاربردي، علم ارگونومي مجموعه دانشي است که از تلفيق علوم زيستي، فيزيولوژي انساني، سيستمها و روش ها، طراحي مشاغل و محيط کار به وجود آمده و سعي دارد ابزارها، دستگاهها و محيط کار را با توجه به در نظر گرفتن توانايي هاي جسماني، فکري و محدوديتها و علايق انسانها، طراحي کند.
اسلاید 6 :
ارگونومي دانشي چند رشتهاي (Multi Disciplinary) است که اطلاعات مربوط به ظرفيتهاي هر انسان شامل توانايي هاي جسماني، محدوديت ها و ظرفيتهاي فيزيکي و رواني را گردآوري کرده و آنها را در طراحي مشاغل، محصولات، سيستم ارتباطي، مکاني و تجهيزاتي با هدف پيشگيري از بروز مسايل و مشکلات جسماني و آسيب هاي مربوط به سلامتي و بهبود و بهينه سازي کارائي، بهره وري و کيفيت بکار ميبرد.
اسلاید 7 :
ارگونومي بهعنوان رشتهاي از علوم که با بدست آوردن بهترين ارتباط ميان افراد و محيط کاري شان، مرتبط است تعريف ميشود.
ارگونومي با ارزيابي قابليتها و محدوديتهاي انسان دز بيومکانيک و آنتروپومتري، استرس هاي کاري و محيطي فيزيولوژي کار و روانشناسي صنعتي، نيروهاي استاتيک و ديناميک روي بدن انسان بيومکانيک، احتياط و روانشناسي صنعتي، خستگي فيزيولوژي کار و روانشناسي صنعتي، طراحي و آموزش و طراحي ايستگاه کاري و ابزارها آنتروپومتري و مهندسي، سر و کار دارد.
اسلاید 8 :
. ارگونومی علم مطالعه کارآيی و عمل انسان است که ويژگيها و تواناييهای انسان را مورد مطالعه قرار داده و از اين طريق شرايط هماهنگی کار و انسان را فراهم می کند .
به بيان ديگر ارگونومی علمی است که به ما می گويد که برای دستيابی به کارآيی و بهره وری در يک حرفه خاص ، ضمن حفظ سلامتی خود ، چگونه و در چه شرايطی بايد کار کنيم .
اسلاید 9 :
ارگونومي " عبارت است از علم به کارگيري بهينه از ابزار کار در محيط کاري، به نحوي که حداکثر بازدهي در توليدي که انسان در آن نقش دارد، بدست آيد و کاربر حداکثر رضايت را از کاربرد ابزارها و محيط کاري خود داشته باسد و ميزان سلامتي لازم در کار آنان فراهم شده باشد.
اسلاید 10 :
از ارگونومی به منظور گرفتن حداکثر تکنولوژی ، تأمين رفاه کارگران و استفاده توأم با کارآيی از تأسيسات توليدی و خدماتی در جهت تحقق بخشيدن به توليد بالاتر ، بهبود وضع بهداشتی ، حفظ سلامتی و تحصيل رضايت در مورد کار ، استفاده می شود .
هدف نهايی متخصصين ارگونومی طراحی و ارائه کار و محيط کاری است که انجام کار برای هر فردی امکان پذير بوده و ارزش انجام را داشته باشد ، فرداحساس سلامت ، رضايت و همبستگی با مؤسسه ای که برای آن کار می کند نموده و از اين طريق به پيشرفت و بهبود کارآيی سازمان خود کمک نمايد .