بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
ایدز سرنام عبارت (به انگليسي: AIDS یا Acquired immune deficiency syndrome) به معنی نشانگان نقص ایمنی اکتسابی است.
ایدز یک بیماری پیشرونده و قابل پیشگیری است، این بیماری حاصل تکثیر ویروسی به نام hiv در بدن میزبان است که باعث تخریب جدی دستگاه ایمنی بدن انسان میگردد که خود زمینهساز بروز عفونتهای موسوم به فرصت طلب است که یک بدن سالم عموماً قادر به مبارزه با آنهاست و در نهایت پیشرفت همین عفونتها منجر به مرگ بیمار
اسلاید 2 :
عامل بروز بيماري:
یک ويروس به نام اچآیوی عامل بروز بیماری ایدز است. هر فرد دچار اچآیوی الزاما مبتلا به ایدز نیست بلکه اگر برخی تظاهرات بالینی را بروز دهد مشخص میشود به ایدز مبتلا شدهاست. تنها نیمی از افراد مبتلا به اچ-آی-وی در طی ۱۰ سال به مرحله ایدز مبتلا میشوند. این زمان در افراد مختلف متفاوت است و به وضعیت سلامتی و عادات فردی افراد بستگی دارد، امروزه برخی داروها نیز به کنترل این روند کمک میکنند
اسلاید 3 :
راههاي انتقال بيماري
- رابطه جنسي بدون محافظت با فرد آلوده
رابطه جنسي بدون كاندوم خطرناك است چراکه ويروسي كه در ترشحات جنسي فرد آلوده وجود دارد ميتواند بطور مستقيم به بدن شريك جنسياش منتقل گردد. اين موضوع در مورد تماس مقعدی هم صادق است.
تماس جنسی دهانی خطر كمتري دارند ولي اگر يك شريك جنسي خونريزي لثه يا زخم باز هر چند كوچك در دهانش داشته باشد مي تواند سبب انتقال شود
اسلاید 4 :
- تماس با خون فرد آلوده
اگر خون به ميزان كافي از فرد آلوده به بدن فرد غير آلوده وارد شود ميتواند ويروس را به او منتقل كند.
- سرايت از مادر حامله آلوده به جنين در داخل رحم و يا از شیرمادر آلوده به كودك
ويروس HIV از مادر آلوده به كودك ممكن است در دوران حاملگی، هنگام وضع حمل يا كمی بعد از زايمان انتقال يابد.
HIV ميتواند در شير پستان زن آلوده وجود داشته باشد و به نوزادش منتقل شود اما با وجود دارو هاي خاص٬ شانس اين انتقال بسيار كاهش مييابد هر چند در بسياري از كشورهاي در حال پيشرفت و فقير، چنين داروهايي در دسترس نيست.
اسلاید 5 :
- استفاده از محصولات خوني آلوده
در گذشته بسياري از افراد از طريق انتقال خون و فرآوردههاي خوني آلوده٬ به HIV مبتلا ميشدند در حال حاضر در اكثر نقاط جهان خونهاي اهدايي، آزمايش ميشوند و خطري در اين زمينه وجود ندارد.
اسلاید 6 :
- استفاده از محصولات خوني آلوده
در گذشته بسياري از افراد از طريق انتقال خون و فرآوردههاي خوني آلوده٬ به HIV مبتلا ميشدند در حال حاضر در اكثر نقاط جهان خونهاي اهدايي، آزمايش ميشوند و خطري در اين مينه وجود ندارد.
اسلاید 7 :
- داروهاي تزريقي
افرادي كه بصورت غير قانوني داروي تزريقي استفاده ميكنند نيز نسبت به عفونت HIV آسيب پذير هستند (مثل معتادان تزريقي، كه بصورت مخفيانه و غير قانوني عمل كرده و معمولاً سرنگي براي تزريق در دسترس ندارند و از سرنگ مشترك استفاده ميكنند.)
اسلاید 8 :
ايدز از چه راههايی سرايت نمی کند؟
٭ اين عفونت از طريق تماسهاي معمول دست دادن ، بغل کردن و درآغوش گرفتن ٬ عطسه و سرفه ٬ تماس داشتن دراتوبوس و يا قطار و وسايط نقليه انتقال نمي يابد.
٭ HIV از طريق نيش حشرات و يا تماس با حيوانات منتقل نميشود. (از آنجا كه HIV در بدن حشرات قادر به زيست نمي باشد بنابراين بر اثر گزش حشرات مانند پشه ، فرد به عفونت HIV مبتلا نخواهد شد.)
٭ بر اثر پوشيدن لباس در فروشگاهها ، لمس دستگيره در پول و يا ديگر اشيائي كه افراد مبتلا بدان دست بزنند، عفونت HIV منتقل نمي گردد.
٭ استفاده شريكي از تلفن٬ وسايل حمام٬ توالتهای عمومی٬ نوشيدن آب از شير آب و يا شنا در استخري كه افراد مبتلا به نيز در آن شنا كرده اند نيز باعث مبتلا شدن فرد نمي گردد.
٭ تنفس هواي آلوده خون و غذاي آلوده نيز فرد را مبتلا نميسازد حتي به طور مشترك غذا خوردن، استفاده از لوازم آشپزخانه يكديگر وسايل آرايش و حتي مسواك نيز تاكنون موجب ابتلا افراد به عفونت HIV نگرديده است.
٭ تاكنون هيچ گزارشي مبني بر سرايت HIV از كودكان مبتلا به ديگر همكلاسان فرد بر اثر تماس هاي غير جنسي به دست نيامده است و حتي كارمنداني كه مبتلا به عفونت مزبور هستند با تماسهاي غير جنسي موجب ابتلا ديگر افراد نخواهندشد
اسلاید 9 :
چه گروه های بيشتر در معرض خطر HIV قرار دارند؟
- كسانی كه از پيوندهای متعدد و دياليز مكرر استفاده میكنند و رعايت احتياط های همه جانبه را نمی كنند.
- معتادين تزريقی كه از سرنگ و سوزن مشترك استفاده میكنند.
- همسران افراد مبتلا
- شركای جنسی افراد مبتلا
- افرادی كه شركای جنسی متعدد دارند.
- افراد خود فروش
- همجنسگرايان
- خالكوبیهای دست جمعی
- مبتلايان به بيماريهای آميزشی و افراد مبتلا به زخمهای تناسلی
اسلاید 10 :
نشانه و عوارض
با کاهش قدرت سيستم دفاعی٬ به مرور زمان بدن آمادهٴ ابتلا به عفونتها و سرطانهايی می شود که به طور معمول در مردم عادی ديده نمی شوند ، اين بيماريها بصورت بيماريهاي ريوی ، اسهالهاي شديد و مزمن ، تبهای طولانی ، کاهش وزن ، اختلالات شخصيتی ، بيماريهاي مغزی و پوستی خود را نشان مي دهند که درنهايت منجر به مرگ فرد مبتلا خواهد شد.
علائم آلودگی با HIV بسیار پیچیده است و دارای مراحل چندی است كه الزاماً همه آنها در افراد آلوده مشاهده نمی شود.
این مراحل عبارتند از: