بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
تاریخچه :
- انار از زمان های قدیم در ایران کشت وکار میشده است برطبق نظریه دکا وندول و بنا بر شواهد موجود انار بومی ایران و کشورهای همجوار می باشد و به طور طبیعی بتدریج در مناطق آسیا ی مرکزی تا هیمالیا ، خاورمیانه ، آسیای صغیر و حوزه مدیترانه گسترش یافته است .
- در حال حاضر انار در اسپانیا در سطح وسیع کشت وکار میشود و از آنجا حدود 400 سال پیش توسط میسیونرها ی مذهبی به قاره آمریکا برده شده و در آنجا گسترش یافته است . حدود 150 سال پیش از میلاد مسیح شخصی به نام chang-kien از طریق سمرقند به چین برده شده است گل و میوه انار برای کارتاژیها ( فینیقیه ایها ) جنبه تقدس داشته و با این انگیزه از انار باغهایی ایجاد نموده بودند.
اسلاید 2 :
- هومر شاعر یونانی در قرن هفتم قبل از میلاد از درخت انار در کتاب ادیسه نام برده است و از آن بعنوان درختی که در باغهای فریسه و فریحیه پرورش داده میشده اشاره نموده است . یونانیان قدیم بر این عقیده بودند که آفردیت الهه عشق ، این گیاه را در یونان کاشته و وجود آن سبب گشایش و فراوانی میگردد .
- انار از زمان های قدیم در کارتاژ کشت وکار میشده و نام قدیمی آن Malus punicus یا سیب کارتاژ ( punica از punic که از نام انار به زبان کارتاژی گرفته شده است . )
- امروزه انار در اکثر نقاط دنیا از جمله ایران ، اسپانیا ، یونان ، مراکش ، افغانستان ، هندوستان ، چین ، ژاپن ، ترکمنستان و ... کشت وکار میشود.
اسلاید 3 :
طبقه بندی و مرفولوژی انار :
- جنس انار ابتدا در خانواده ( lythraceae ) قرار گرفته بود، ولی پس از بررسی دو دانشمند به نامهای Hooker، Benetham به دلایل زیر از خانواده مذکور جدا شده و تحت خانواده punicaceae قرار گرفته است .
1- فقدان دستگاه ترشحی داخلی در اندام های رویشی
2- تخمدان منفرد با یک نهنج
3- پرچم های متعدد که از قسمتهای داخلی نهنج بیرون آمده است .
اسلاید 4 :
- این خانواده در دنیا شامل یک جنس و دوگونه است :
1- punica granatum، شامل دو یا سه ردیف برچه (بومی ایران ونواحی مدیترانه ای)
2- punica protopunica Balf ،شامل یک ردیف برچه ( بومی سوکوترا )
از گونه P.granatumواریته های زیادی در مناطق مختلف کشت و کار میگردد که جنبه خوراکی و زینتی دارد و از نظر خصوصیات مرفولوژیک ، میزان قند و اسید ، شکل و اندازه با یکدیگر تفاوت هایی دارند .
اسلاید 5 :
عوامل موثر در ترک خوردگی:
- به طور کلی عقیده بر این باور است که ترک خوردگی روی تعداد زیادی از میوه ها ایجاد می شود مانند : گیلاس ، انار ،آلبالوو گوجه فرنگی .
- افزایش تدریجی در میزان آب خاک ، رطوبت نسبی هوا یا دما ممکن است روی ترک خوردگی موثر باشد .
- ترک خوردگی در خیلی از میوه ها عاملش فشار اسمزی آب موجود در پوست میوه است .
- علاوه بر این ، افزایش جذب آب توسط ریشه نیز ممکن است روی این ناهنجاری اثر بگذارد .
اسلاید 6 :
از جمله عوامل موثر در ترک خوردگی :
- 1- عوامل زنده
- 2- عوامل ژنتیکی
- 3- عوامل محیطی
- 4- عملیات کاشت
- 5- فاکتور های درونی
اسلاید 7 :
عوامل زنده :
- درمورد عوامل زنده ، عقیده بر این است که بیماری قارچی که توسط قارچ Coniothecium chomatosporum ایجاد می شود ، باعث ایجاد ترک خوردگی در میوه های آلوده می شود .
- گاهی بد شکل شدن پوست در ایجاد ترک نقش دارد که این بد شکل شدن ممکن است منشا بیولوژیکی ، بیماری ها ، حشرات یا آسیب های مکانیکی باشند .
- در هر صورت ترک خوردگی سطح میوه بر اثر از بین رفتن سلول های لایه کوتیکول صورت می گیرد.
اسلاید 8 :
2- عوامل ژنتیکی :
ممکن است ترک خوردگی توسط یک سری از عوامل ژنتیکی کنترل شود .
بطوریکه میوه انار برخی از ارقام به ترک خوردگی حساس و برخی دیگر بسیار مقاوم هستند .
در میوه گوجه فرنگی ژن های عامل ترک خوردگی را شناسایی کرده اند و متوجه شدند که ترک خوردگی در گوجه فرنگی از نسلی به نسل دیگر مننتقل می شود .
اسلاید 9 :
3- عوامل محیطی :
عوامل محیطی نقش بسزایی در ایجاد ترک دارد . به عنوان مثال شرایط آب و هوایی ، سال ،فصل ،باغ ، رطوبت خاک ، باران ، رطوبت نسبی هوا ، دما و شدت نور آفتاب را می توان نام برد .
نوسانات آبی اثر مستقیمی روی ترک خوردگی میوه و پاره شدن سلول ها دارد . کمبود آب در مراحل اولیه رشد و نمو میوه نیز روی ترک خوردگی موثر است .
اسلاید 10 :
- بارندگی و وجود لایه نازک آب روی سطح میوه در تحریک ترک خوردگی موثر هستند .
- به دنبال یک دوره خشکی ، اگر بارندگی اتفاق افتد ، ترک خوردگی ایجاد می شود .
- تنش های آبی به میزان زیادی روی ترک خوردگی موثر هستند .