بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

    دِمانس (زوال عقل) چیست؟

در دمانس با نوعی اختلال کلی اکتسابی در شناخت مواجهیم که پیش رونده و برگشت ناپذیر است. معمولا تباهی حافظه نشانه ای است که سبب مراجعه فرد به پزشک می شود و علاوه بر آن نقائصی در چندین قلمرو شناختی مانند قدرت تفکر، تکلم، قضاوت، استدلال و ادراک  دیده می شود.      

اسلاید 2 :

بیماری آلزایمر
 
دکتر آلواس  آلزايمر   در سال  1906 اين  بيماري  را در آلمان  کشف  نمود و به  اين  دليل  بيماري  آلزايمر به  نام  ايشان  ثبت  شده  است .
بیماری آلزایمر شایع ترین نوع دمانس با شروعی تدریجی و پیشرفتی مداوم است که به تدریج حافظه و تواناییهای ذهنی دیگر مانند تفکر، استدلال و قضاوت فرد را تحت تأثیر قرار می دهد و او در انجام وظایف روزانه زندگی با مشکل مواجه می شود.

 

اسلاید 3 :

نشانه های الزایمر

از نشانه های اولیه این بیماری، فراموش کردن خاطرات موقت(در فاصله کوتاهی رخ داده است)و بدنبال آن اختلال در تکلم و بر هم خوردن قوای فکری ( افت حافظه) می باشد

 ولی خاطرات جوانی مدتهای طولانی باقی می ماند.

اسلاید 4 :

اختلال شناختی خفیف چیست؟

اختلال شناختی خفیف یک وضعیت بینابینی میان وضعیت شناختی طبیعی سالمندی و دمانس می باشد اختلال شناختی حالتی است که در آن تفکر طبیعی و همچنین یادگیری و حافظه همراه با افزایش سن کاهش می یابد سالمندان مبتلا به اختلال شناختی خفیف خطر پیشرفت بیماری را تا دمانس  و به خصوص آلزایمر دارند هر ساله 10 تا 15 درصد از افرادی که به این عارضه هستند به بیماری دمانس مبتلا می شوند در حالیکه این نسبت در افراد عادی 1 تا 2 درصد است .شناسایی بیماران در این مرحله بسیار ارزشمند است تا با انجام اقدامات مداخله ای و درمان مناسب بتوان سرعت پیشرفت بیماری را کاهش داد

اسلاید 5 :

آسیب شناسی بیماری آلزایمر

بین سلول های مغزی این بیماران رسوبات پروتئینی به نام پلاک های آمیلوئید ایجاد می گردد. این پلاک ها نه تنها مانع از ارتباط بین سلول های عصبی می شود، بلکه باعث تخریب سلول های اطراف خود نیز می شود. علاوه بر پلاک های آمیلوئید، کلافه های پیچیده دیگری با نام کلافه های نوروفیبریلری در سلول های عصبی مغز به وجود می آید. ازدیاد و رشد این ترکیب نیز باعث معدوم شدن سلول های مغزی می شود. کاهش سطح بعضی از موادشیمیایی که پیام ها را بین سلول های عصبی منتقل می کند نیز باعث از بین رفتن ارتباط بین سلول ها می گردد. تمام این موارد باعث کوچک شدن و آتروفی مغز می شود.

اسلاید 6 :

عوامل خطرساز در بروز بیماری آلزایمر
 
عوامل خطرساز در بروز بیماری آلزایمر به طور دقیق مشخص نگردیده است. اما در بررسی های صورت گرفته عوامل گوناگونی شناخته شده اند:

سن بالاتر از 65 سال، سابقه خانوادگی، سکته مغزی، سابقه ضربه شدید به سر،  بیماریهای عروق کرونر، کمبود فعالیتهای فکری، جنس مونث، کمبود ویتامین هایی چونA،E ، C،B12B1و اسیدفولیک، کمبود فعالیتهای بدنی و ورزش، سابقه افسردگی، استرس های روانی- اجتماعی مانند فوت همسر و بازنشستگی، افزایش کلسترول خون، مصرف دخانیات، سموم موجود در محیط زیست و ... از این علل هستند.

اسلاید 7 :

تشخیص آلزایمر

تشخیص این بیماری توسط پزشک و با بررسی تاریخچه سلامت بیمار و انجام برخی معاینات جسمانی /روانی و آزمایش هایی چون سی تی اسکن ،ام آر آی مغز ،نوار مغزی ،آزمایش مایع نخاع و یا آزمونهای روانی تست حافظه انجام می پذیرد

پزشکان معمولا 80 تا 90 درصد اوقات می توانند با ارزیابی دقیق و حذف دلایل احتمالی  دیگر تشخیص صحیح دهند

اسلاید 8 :

بعضی از بیماریها یا حالات ممکن است علائمی شبیه آلزایمر را ایجاد نمایند مانند:

-افسردگی
-بیماریهای تیروئید و یا مشکلات قلبی
-برخی عفونت ها
-تداخلات دارویی
-مصرف الکل

اسلاید 9 :

چگونه می توان فراموشكاری عادی سالمندی را از بیماری آلزایمر افتراق داد؟

•    سالمندان عادی ممكن است:
•    نام افرادی را كه تازه دیده اند، فراموش كنند.
• پیام های تلفنی را به موقع نرسانند.
• فراموش كنند داروهای خود را به موقع بخورند.
• یادشان نیاید وسایل شخصی خود را كجا گذاشته اند.
• موضوعات تازه مثل طرز كار با اجاق گاز تازه را به سختی یاد بگیرند.
 
•    این فراموشی ها واجد ویژگی های زیر هستند:
• معمولاً مدتی بعد چیزی را كه فراموش كرده بودند به یاد می آورند.
• فراموشی ها پیشرونده نیستند

اسلاید 10 :

چگونه می توان فراموشكاری عادی سالمندی را از بیماری آلزایمر افتراق داد؟

•  در فراموشكاری های مرضی(شامل بیماری آلزایمر و انواع دیگر دمانس )افت حافظه پیشرونده است و سایر قوای شناختی نظیر، تكلم ، تمركز، تصمیم گیری ، قضاوت، درك فضایی، و ......نیز دچار اختلال شده و به افت كاركرد فرد در زمینه های شغلی، خانوادگی و اجتماعی منجر می شود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید