بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
مقدمه
تاريخچه
مكاتب مديريت
مكتب كلاسيك
مكتب نئوكلاسيك
مكتب اقتضائي
مكتب امپريك
مكتب نوين
اسلاید 2 :
اسلاید 3 :
بايد از تمامي امور مربوط به شركت اعم از حسابداري تا خط توليد اطلاعات داشته باشد تا بتواند اطلاعات رسيده از هر بخش را تجزيه و تحليل كند و براساس ان بهترين تصميم را اتخاذ كند.
همچنين از توانايي رهبري برخودار باشد تا با استفاده از مهارت هاي سخن وري و روانشناسي به كاركنان خود انگيزه ببخشد و دستوراتش را به نحوي بيان كند تا كاركنان علاوه بر انجام دادن ان با دل و جان و بهره گيري از حداكثر توانايي هايشان از انجام ان لذت نيز ببرند.
گذشته از همه ي اين موارد بايد قدرت كنترل كردن كاركنانش را داشته باشد تا برصحت و درستي انجام فرامينش نظارت داشته باشد و يك هماهنگي به روز و مناسب بين همه ي قسمت ها انجام دهد.
اسلاید 4 :
امروزه اكثريت مردم بر اين باوراند كه سراغاز علم مديريت با وينسلو تيلور و مكتب كلاسيك وي مي باشد و برخي ديگر بنابر يافته هاي خود نظرشان به ساير نويسندگاني مي باشند كه سهمي در اغاز مديريت علمي دارند.
اما انچه مسلم است همه ي اين نظرات شامل صد تا دويست سال اخير مي باشد كه اگر بصورت ريشه اي بنگريم بنابر مدارك موجود به حداقل 3500 سال قبل مي رسيم.كه در اين جا خلاصه اي از اين تاريخچه را بيان ميداريم :
1491 قبل از ميلاد: تشكيل اولين نمودار سازماني كه در راس حضرت موسي (ع) قرار دارد و بعد از ايشان قائم مقامي به اسم هارون و بعد از ان 12 نماينده از 12 قوم بني اسرائيل و در نهايت مردم.
اين ساختار اتفاقي نبوده و به كمك حضرت شعيب(ع) و حضرت موسي كه از خداوند درخواست قائم مقام كرد با علم و احاطه ي كامل تشكيل شده است. كه اگر نمودار هاي سازماني را بررسي كنيم به تطابق كامل انها پي مي بريم.
اسلاید 5 :
اين شكل يك ساختار مديريتي را نشان مي دهد كه اگر بخواهيم ان را در مورد ساختار سازماني حضرت موسي مقايسه كنيم در راس حضرت موسي به عنوان مدير ارشد . در خط دوم هارون به عنوان مدير مياني و 12 نماينده ي اقوام بني اسرائيل به عنوان مديران خط مقدم ديده مي شوند و در اخر مردم جاي دارند كه در اينجا كاركنان مي باشند.
اسلاید 6 :
اسلاید 7 :
770 سال بعد از ميلاد: ابو سيف در كتاب الخراج درمورد نحوه ي اداره ي وظايف اساسي حكومت به بحث مي پردازد كه به نوعي راهنماي مديريت ارگان هاي اساسي حكومت مي باشد.
1058 سال بعد از ميلاد: المواردي نيز در كتاب الاحكام السلطانيه بحثي كاملا مديريتي درباره ي قانون اساسي كشورهاي اسلامي به راه مي اندازد.
1093 سال بعد از ميلاد: غزالي هم كه نخواست از كاروان مديران عقب بماند در مورد تعاليم اسلام و نقش ان در بهبود سازمان اداري و بروكراتيك در كشور هاي اسلامي مطالبي به رشته ي تحرير دراورد كه بعد ها به بروكراسي ايده ال ماكس وبر رسيد.
1300 سال بعد ميلاد : پدر مديريت اسلامي ابن تيميه كتاب السياسيه الشريعه ي خود را مي نويسد و اصولي در زمينه تناسب شغل و شاغل ارائه مي كند.
همانطور كه ديديد تا اينجا ابتدا از چين كهن شروع و بعد از ان به يونان باستان سري زديم يادي كرديم از دانشمندان بزرگ اسلام و گنجينه هاي علمي انها را بررسي كرديم اگر چه در مكاتب كنوني مديريت نامي از انها نيست ولي نمي توان نقش مطالب انها در ايجاد اين مكاتب را انكار كرد.
اكنون 1513 بعد از ميلاد اروپا: ماكياولي در كتاب خود مباحثاتي درباره ي اصل
اسلاید 8 :
اسلاید 9 :
كه سردمداران مديريت علمي فقط اين اصول را گرد اوري كرده اند و در كنار هم قرار داده اند و هر كس توانسته تغييري در ان ايجاد كند مكتبي به ظاهر جديد خلق كرده كه در واقع اينگونه نيست.
حال به بررسي 3 مكتب اصلي مديريت ( مكتب كلاسيك و مكتب نئو كلاسيك و مكتب اقتضائي) و 2 مكتب جانبي (مكتب تجربي و مكتب مديريت علمي نوين) مي پردازيم.