بخشی از مقاله

چکیده

پس از ایجاد تحولات زیست- اقلیمی، بسیاری از طراحان خواسته یا ناخواسته به سوی معماری همگام با طبیعت حرکت نمودند. شاید ایجاد نگرش های نوینی چون اکوتک، آغاز این حرکت را نشان می داد، لیکن بیشتر پروژه های از این دست به معماری اقلیمی با کم ترین حد مصرف انرژی یا استفاده از انرژی های طبیعی خلاصه می شوند به بیانی دیگر معماری پایدار به ایجاد روابط انسانی و امکان ایجاد صمیمیت بین کاربران معماری خود می اندیشد، کیفیتی که بهتر است از آن به عنوان " ایجاد فضای هماهنگ با طبیعت" و " امکان ایجاد درکی فراتر از آثار معماری و محیط در سایه ساماندهی بیش تر " یاد کنیم. و در این میان می توان به نمای ساختمان ها اشاره کرد چرا که نمای ساختمان مانند لباس انسان است و نقش محافظ در برابر حرارت بالا و نوسانات آب و هوایی را دارد. هرچه کارایی نمای ساختمان بیشتر باشد انرژی کمتری صرف سیستم های حرارتی و دستگاه های خنک کننده می شود. بنابراین مصالح و اجزای فنی بکار رفته در ساختمان باید در تمام جزئیات متناسب با نیازهای مشخص مانند آب و هوای منطقه و استفاده از آن ها باشد. نمای ساختمان معمولا متشکل از دو بخش شفاف و غیر شفاف است. اتلاف انرژی از بخش های شفاف به مراتب بیشتر از بخش های غیرشفاف است. و پنجره ها در این میان نقش زیادی را در یک ساختمان ایفا می کنند. با توجه به مطالب مطرح شده و دورنمای توسعه ساخت و ساز و تئوری های مطرح شده در این زمینه که در بسیاری از موارد، محوری و تعیین کننده می باشند و لذا می توان گفت یکی از این موارد مهم در تکنولوژیی ساخت، مصالح و تولیدات نوین در صنعت ساخت وساز در قسمت های مختلف یک ساختمان ا نما می باشد، که اهمیت آن را بیش از پیش نشان می دهد.

×

کلمات کلیدی: نمای دو پوسته،ساختمان،روش های پیشرفته ساخت، معماری پایدار


.1 مقدمه

در گذشته اعتقاد بر این بود که تمام هستی از چهار عنصر آب، باد، آتش و خاک به وجود آمده است. با وجود اینکه امروزه مشخص شده که به وجود آمدن جهان روند بسیار پیچیده ای داشته، ولی هنوز هم این چهر عنصر راه حل های مناسبی را برای این نگرش و ارتباط متقابل ساختمان و محیط اطراف فراهم می کند.
در جهان امروز اینکه چگونه ساختمان هایمان را طراحی و مصالح آن را انتخاب می کنیم از مهمترین مسائلی است که آینده ساختمان سازی هایمان را تحت تاثیر قرار می دهد. بحث مصرف و استفاده از انرژی در تمام مراحل ساخت ساختمان مورد توجه است و بایستی توجه شود که چه مقدار انرژی چه در حین ساخت بنا و چه پس از ساخته شدن بنا برای گرمایش، سرمایش و ... به صورت ماده و مصالح در ساختمان مصرف شده و می شود چرا که با مصرف انرژی به دلیل آلودگی تولید گاز و غیره اثر مستقیم بر کیفیت محیط زیست دارد. معماری پایدار در دهه های اخیر موفقیت های قابل ملاحظه ای بخصوص

1

در زمینه اشاعه تکنیک های ساختاری جدید و فروش مصالح متاسب با تفکر معماری پایدار است وبه صورت کلی بر چهار اصل زیر استوار است:

-1 از انرژی آب، باد و سایر منابع طبیعی حفاظت کنیم، -2 سلامت محیط زیستمان را تامین کنـیم، -3 اقتصـاد را در کشـور رشد دهیم، -4 کیفیت بالایی از زندگی را برای شهروندان ارایه دهیم.

.2نمای پایدار

سه اصل استحکام و مقاومت، زیبایی و پایداری از اصول مطرح شده نمای پایدار می باشد. طراحی نمای پایدار با هدف ارج نهادن در برابر سه اصل مطرح گردیده است.

. استحکام و مقاومت: طراحی ساختارهایی که حداقل تخریب در مواجهه با زمین لرزه و باد و سایر بلایای طبیعی و غیرطبیعی را دارند در زمره اصول و اهداف طراحی پایدار می باشند.

. پایداری، پایداری مصالح یکی دیگر از ویژگی های مطرح شده در طراحی پایدار به شمار می آید(قابلیت ماندگاری و نحوه به کارگیری مصالح باید به گونه ای باشد که پس از تخریب ساختمان، قابلیت استفاده مجدد در بنایی دیگر را داشته باشند و به عنوان زباله ساختمانی باقی نمانند).

. زیبایی، چنانچه طراحی نما نتواند بر روح و روان استفاده کنندگان التیام ببخشد و با روحیه مردم سازگار نباشد، در اذهان نیز پایدار نخواهد ماند.

لذا این اصول در طراحی پایدار به دنبال تأمین آسایش روانی انسان هاست که در جریان طراحی پایدار می تواند با ارتباط بیشتر انسان ها با طبیعت و همچنین با رابطه نزدیک تر انسان ها با یکدیگر تأمین گردد. بنابراین طراحی پایدار طراحی انعطاف پذیر است که می تواند در مقابل شرایط مختلف کارایی داشته و در درازمدت با بهره گیری از قدرت انعطاف و سازگاری، مفید واقع شود و با کاربری های مختلف نیز همساز گردد.
.3تعریف نماهای دو پوسته

از جمله لغاتی که به عنوان مترادف نمای دو پوسته اند و فراوان مورد استفاده قرار می گیرند، بدین شرح است: نمای دو ورقه ای، نمای دو پوسته ای، نمای مضاعف، پوشش مضاعف، نمای شیشه ای دو جداره، نمای دیوار تهویه یا نمای تهویه. بنا به تعریف می توان نماهای دو پوسته را این چنین تعریف کرد:

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید