بخشی از مقاله

چکیده 

آموزش و مهارتهای تدریس از دیرباز مورد توجه محققان و نظریه پردازان و صاحب نظران در این عرصه بوده است و امروزه به دلیل پیشرفت روزافزون تکنولوژی، در دهه اخیر و به ویژه در چند سال گذشته در کشورمان به نام آموزش الکترونیک گشوده شده است. از آنجایی که آموزش و پرورش یکی از مهمترین ارگانهای متولّی آموزش در کشور است لذا با تأکید بر هوشمند سازی مدارس و استفاده از تکنولوژی در مراحل مختلف تدریس، خیز عظیمی در بهبود فرایند یاددهی و یادگیری دانش آموزان و پیشبرد اهداف آموزش به ویژه در دو حیطهی مهارتی و نگرشی برداشته است.

مقدمه

جهان با شتابی غیر قابل تصور در حال پیشرفت است و این انسان است که با خلاقیت و نوآوری خویش در هر لحظه دریچه ای جدید از علم را به روی خویش می گشاید. امروزه نظام های آموزشی قدیمی به شدت تحت تأثیر تکنولوژی و پیشرفته علم قرار گرفته است. با ورود رایانه، اینترنت و تجهیزات جدید آموزشی و همچنین محتواهای آموزشی الکترونیکی به فضای مدارس، انتقال مطالب به فراگیران تحت تأثیر قرار می گیرد. - سلیقه دار، - 1391 با ورود رایانه به زندگی انسانها و به موازات آن گسترش شبکه اینترنت، بسیاری از تعاریف و خدمات اجتماعی تغییر یافته و یا به سمت تحول بنیادی در حرکت است و هر روزه تاثیرات این دگرگونی ها در زندگی روزمره ما بیشتر نمایان می گردد. این جهان مجازی که پدیده ی هزاره سوم تمدن بشری است در ابتدای راه خود دستاوردهای کم نظیری برای جوامع امروزی به ارمغان آورده است. آموزش الکترونیک، روشهای آموزشی کنونی را تکمیل می کند و در بعضی از موارد جایگزین آن می شود.یکی از رویکردهای اصلی آموزش الکترونیکی، آموزش ترکیبی به معنی بکارگیری بیش از یک رسانه در امر آموزش است مانند ترکیب آموزش توسط معلم و ابزارهای بر پایه وب که البته با این روش، آموزش الکترونیک جایگزین آموزش کنونی نمی شود بلکه آن را تکمیل می کند. هرچند که در موارد بسیاری آموزش الکترونیکی به تنهایی می تواند پاسخگوی نیازهای آموزشی باشد.

تاریخچه ی تکنولوژی در ایران

برنامه ریزی ثمر بخش و نوآوری در آموزش و پرورش نمی تواند بدون توجه عمیق و دقیق به تأثیرات جهانی شدن در تعلیم و تربیت کشورها و ملت ها صورت بپذیرد. این تأثیرات بدون شک نقش بزرگی در تغییر برنامه ریزی آموزشی و درسی داشته و دارند. این تأثیر در چگونگی سنجش و ارزشیابی آموزش و پرورش مؤثر است. - سرلک ، - 1391 تاریخچه ی×رایانه×در×ایران×رامی×توان×به×ُ×دوره×تقسیم×کردْ ×

•    پیدایش: رایانه در سال 4 وارد ایران شد .بدین ترتیب پیدایش رایانه در ایران تقریبا 1 سال بعداز ظهور رایانه درکشورهای صنعتی بود.

•    توسعه: دوره توسعه رایانه در ایران از سال 11 آغاز و تا سال 91 به طول انجامید. این دوره همراه با رقابت زیادبرای خریدسخت افزار، پیاده سازی سیستمهای عظیم نرم افزاری، استخدام هرچه بیشتر نیروی انسانی و دنبال کردن برنامه های جامع با توجه به واقعیتهای فنی و نیروی انسانی کشور بود.

•    بازنگری: با ظهور انقلاب اسلامی، در زمینه رایانه نیز تغییر و تحولاتی صورت گرفت و درنهایت تا سال 16 یک سری باز نگری کلی انجام شد.
 •    بلوغ: پس از بازگشایی دانشگاهها در سال 9 مرحله بعدی رشد رایانه آغاز شد و هر دو شاخه نرم افزار و سخت افزار رشد فراوانی یافتند، از مهمترین کارهای این دوره می توان پردازش خط و زبان فارسی را نام برد. - مراتی ، - 1391

تکنولوژی به کجا می رود

با تغییرات روز افزونی که در آموزش رخ می دهد، چه آموزش پلیه چه عالی، چه تکمیلی و ضمن خدمت، کلیّه اقدامات و فعالیّت های آموزشی به سوی تغییر الگو و هم پایی با روند نوین تدریس و یادگیری پیش می روند. در دوره فعلی یعنی همان عصر اطلاعات و ارتباطات، معلمان و فراگیران و مدیران با انبوهی از اطلاعات و رویه ها مواجه می باشند. کامپیوترها موجب تسهیل دسترسی به اطلاعات، تجزیه و تحلیل و پردازش اطلاعات شده اند. بنابراین آموزش و تکنولوژی آموزشی به سمت تغییر الگو و گرایشات زیر پیش می رود:

·    آموزش فراگیر محور به جای آموزش معلم یا محتوا محور استفاده• از تجربیّات یادگیری انفرادی به جای تجربیّات سنّتی

·    تاکید بر آموزش فرایندهای یادگیری به جای انتقال محتوای درس
·    تاکید بر آموزش درون گروهی در گروهای کوچک

·    گرایش به کاربرد تکنولوژی رایانه ای
·    تاکید بر روابط بین فراگیر و گروه فراگیران و معلم
·    تاکید بر تعامل بین فراگیران و محتوا
·    تاکید بر مشارکت - پاکدامن -

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید