بخشی از مقاله

چکیده اهداف : در زندگی مدرن امروزی عدم تحرک و عادتهای غلط حرکتی آسیبهای اسکلتی متنوعی را برای انسانها در پی داشته است. دردهای کمر با علل مختلف جزئی از زندگی انسانها شده و در این میان لوردوز کمری جزء شایعترین آنها در سنین مختلف است. هدف از مطالعه حاضر، تاثیر حرکات اصلاحی بر لوردوز کمری می باشد .

روش تحقیق: داده های تحقیق از طریق برررسی متون فارسی و بررسی آخرین گزارشات ثبت شده در سایر کشورها به دست آمده است.

نتیجه : حرکات اصلاحی و تمرینات پیشنهادی آن، بهترین شیوه برای پیشگیری و یا درمان درجات مختلف لوردوز کمری است. در صورتی که این حرکات به صورت منظم انجام گیرند سبب افزایش توان عضلانی و کاهش شدت لوردوز خواهندشد.
مقدمه

سلامت جسمانی و داشتن وضعیت بدنی مطلوب در زندگی انسان از اهمیت خاصی برخوردار است و تغییرات مثبت و منفی آن می تواند بر سایر ابعاد زندگی اثر بگذارد - علمی هرندی - . وضعیت بدنی به طور معمول به عنوان آرایش نسبی قسمت های مختلف بدن در ارتباط با یکدیگر تعریف می شود در واقع وضعیت بدنی مطلوب حالتی از تعادل عضلانی- اسکلتی است که از ساختارهای حمایت کننده در مقابل آسیب یا ناهنجاری محافظت می نماید. ناهنجاری های اندامی اگر چه ظاهرا فیزیکی است ولی می تواند تاثیرات زیاد و جبران ناپذیری روی عملکرد قلب و عروق، دستگاه گردش خون، سیستم مرکزی اعصاب ، کارکرد عضلانی، عملکرد روانی حرکتی و بطور کلی کیفیت زندگی افراد داشته باشد. - کرمی دهکردی - عادتهای حرکتی نا مناسب و فقر حرکتی دوران رشد از علل عمده ناهنجاری های اسکلتی محسوب می شود. اطلاعات جدید در ارتباط با رشد فزاینده انواع ناهنجاری های ستون فقرات و اندام های حرکتی حکایت از عدم برنامه ریزی کافی در اصلاح این گونه ناهنجاری ها دارد.
حرکات اصلاحی یکی از بخشهای تربیت بدنی است که هدف آن پیشگیری و رفع برخی ناهنجاری های جسمانی توسط تمرین های بدنی است. این بخش از تربیت بدنی با انجام حرکات کششی و تقویتی ضمن تقویت عضلات و یا ایجاد کشش در آنها ، باعث تغییر شکل در جهت اصلاح مفاصل و عضلات و در نتیجه وضعیت بدنی میشود. کودکان دبستانی و نوجوانان که در سنین رشد هستند و هنوز صفحه رشد - اپیفیز - استخوانهایشان بسته نشده و قابل انعطاف است ، حرکات ورزشی - اصلاحی بیشترین تاثیر را در اصلاح وضعیت قامتی دارد ، لذا توجه به حرکات اصلاحی در این سنین از اهمیت خاصی برخوردار است. مطالعات بسیاری نشان داده اند که شناخت زود هنگام اختلالات ستون فقرات و تنه - از قبیل اسکولیوزیز1، کیفوز2 ، لوردوز کمری - 3که در سنین نوجوانی شیوع دارند از پیشرفت آن ها و ظهور تغییر شکل دهی شدید جلوگیری می کند. این نکته به خصوص در مورد لوردوز کمری مطرح است. بروز این اختلال در سنین رشد مشکلات قلبی - تنفسی برای بیمار فراهم آورده و نرخ و بیماری و ابتلا را افزایش می دهد.
-1 روش شناسی تحقیق

برای انجام تحقیق حاضر از روش هایی نظیر بررسی متون فارسی بررسی آخرین گزارش های رسیده از طریق اینترنت در بررسی تحقیقات انجام شده در سایر کشورها و ارزیابی ناهنجاری های اندام فوقانی از سه نمای جلو ، پشت و جانب استفاده شده است. اهمیت تحقیق حاضر در این است که انجام یک سری تمرینات اصلاحی و فعال نگه داشتن در مدت زمان معلوم و محدود، علاوه بر طرف نمودن مشکلات جسمانی ، حتی می تواند برخی از مشکلات روحی و روانی را نیز برطرف سازد، هدف از روشهای بکار رفته در این تحقیق بررسی میزان شیوع بیماری لوردوز کمری و تمرینات اصلاحی برای کاهش یا درمان آن می باشد.

-2 گودی کمر - لوردوز کمر -

یکی از قوس های ستون فقرات در ناحیه ی کمر، لوردوز نام دارد که دارای تحدب به سمت جلو و تعقر به سمت عقب می باشد. این قوس، قدرت مورد نیاز در برابر نیروهای فشاری ناشی از جاذبه ی زمین را فراهم می نماید، در حالی که همزمان اجازه ی حرکت و انعطاف پذیری معینی را نیز به بدن می دهد. لوردوز طبیعی در ناحیه ی کمر از سیستم لیگامنت های خلفی در برابر استرین4 بیش از حد محافظت می کند و به عنوان یک جذب کننده ی شوک در حین نیروهای عمودی ناگهانی عمل می نماید. به طور کلی ستون مهره ها بوسیله تعداد زیادی عضله محافظت می گردد که سلامت و تعادل این عضلات در سلامت و تعادل حالت ستون فقرات نقش بسیار مهمی ایفا می نماید. بنابر این عدم تعادل در این عضلات یعنی قوی بودن برخی و ضعف یا گرفتگی بعضی دیگر از آن ها موجب پدید آمدن ناهنجاری هایی در شکل کلی ستون فقرات خواهد شد. از علل گودی کمر می توان به موارد ذیل اشاره داشت :

    زایمان های مکرر

    در رفتگی دو طرف لگن
    استفاده از کفش های پاشنه بلند
    جابجایی ستون مهرهها به سمت جلو - مادرزادی یا هر عامل دیگر -
    ضعف عضلات شکمی و عضلات خلفی ران و بازکنندههای مفصل ران

    کوتاهی عضله سوئز خاصرهای و راست رانی
    کوتاهی عضلات ناحیه کمری - بازکنندههای کمر -
    لوردوز جبرانی ناشی از گردی پشت یا گوژپشتی - کیفوز پشتی -
    چاقی
    پوکی استخوان

از عوارض به وجود آوردنه لوردوز کمری می توان به ایجاد زمینه درد، کاهش میزان تحمل پذیری ، کشیدی لیگامنت های طولی قدامی ، فشار به ریشه های عصبی، برآمدگی شکم و کوتاهی قد اشاره نمود. در سالیان اخیر تحقیقات متعددی در زمینه وضعت بدنی و ناهنجاری ها به اجرا در آمده که بسیاری از یافته ها حاکی از شیوع بالای ناهنجاری های مختلف بوده که این میزان در دانش آموزان چشمگیرتر است. براساس مستندات علمی موجود یکی از ناهنجاری های شایع در میان دانش آموزان عارضه پشت گود می باشد. راستای غیر صحیح لگن خاصره با ستون مهره ها که منجر به کوتاهی عضلات فلکسور ران و در مقابل کشیده شدن عضلات ناحیه شکم و پشت ران می گردد، باعث به وجود آمدن یک نقش دایمی در عضلات کوتاه شده و به دنبال آن کشش بیش از حد و مداوم عضلات مخالف می شود که این شرایط باعث به وجود آمدن نوعی ناهنجاری و فقر حرکتی در افراد مبتلا می گردد - فرج االله . - 2000 افزایش سن با افزایش پیشرونده ای در سفتی مفاصل و کاهش قابل توجهی در دامنه حرکتی مفاصل ستون فقرات همراه است که می تواند اصلاح و درمان را مشکل کند. بنابراین تاثیر فعالیت های بدنی در درمان و کنترل این عارضه در سنین جوانی و نوجوانی بیشتر خواهد بود - استون - 2003

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید