بخشی از مقاله

چکیده

حرکات اصلاح شاخه ای از تربیت بدنی به شمار می رود که در صدد اصلاح و بر طرف کردن ضعف ها و ناهنجاریهای مختلف عضلانی ، ارگانیکی و هماهنگی و تعادل ، با استفاده از حرکات و برنامه های دقیق و اصولی ورزشی می باشد . کلیه حرکات و فعالیت های بدنی و ورزشهایی که برای درمان و اصلاح ضعف ها و نا هنجاریهای بدنی بکار می رود حرکات اصلاحی نامیده می شود. تمرینات و حرکات اصلاحی می تواند قدرت عضلانی ، انعطاف پذیری ، تسریع و تسهیل جریان گردش خون و تنفس ، قدرت تعادل و هماهنگی بدن را توسعه و افزایش داده و فرد را در حفظ آمادگی و قابلیت جسمانی و رفع و اصلاح نا هنجاریهای وضعیتی یاری کند.

ضعف های بدنی و نا هنجاریهای وضعیتی به غیر از عوامل ارثی در اثر برخی عوامل از قبیل ماشینی و صنعتی شدن زندگی ، عدم تحرک انسانها ، داشتن عادات غلط و نا پسند در طول زندگی روزمره و ساعات کار و تلاش در شبانه روز و عدم استراحت مناسب و کافی بوجود می آید. روش این پژوهش توصیفی میباشد و در آن به بررسی انواع ناهنجاری های اسکلتی علل و درمان آن پرداخته شده است.این تحقیق از روش اسنادی وتجزیه وتحلیل منابع کتابخانه ای داخلی و همچنین از منابع موجود درفضای مجازی بهره برده شده است.هدف از این پژوهش آشنا نمودن افراد با انواع ناهنجاری های اسکلتی و پیشگیری از آن میباشد.

کلمات کلیدی: حرکات اصلاحی،ناهنجاری های اسکلتی،حرکات اصلاحی بالا تنه،حرکات اصلاحی پایین تنه

مقدمه

حرکات اصلاحی یکی از بخش های تربیت بدنی است که هدف آن پیشگیری و رفع برخی ناهنجاری های جسمانی توسط تمرین های بدنی است.به عبارت دیگر حرکات اصلاحی عبارت است از برنامه ای ورزشی و حرکتی که در آن با اجرای تمرین های خاص عملکرد و ساختمان بدن تغییر می کند و اصلاح می شود. شاید نتوان معیار ثابت و مشخصی برای وضعیت بدنی تمام افراد به صورت یکسان در نظر گرفت زیرا این موضوع در ارتباط با مکانیک بدن و تحت تأثیر عملکرد دستگاه های مختلف بدن از جمله اسکلت و عضلات است.

اما آنچه اهمیت دارد این است که یک وضعیت بدنی مناسب تر خستگی کمتر و کارایی بیشتری دارد. عوامل دیگر نیز به صورت جزیی در ساختار جسمانی موثر است از جمله نژاد،سنت و عادت های مختلف و حتی حالات روحی و روانی افراد که در ملل مختلف به صورت های گوناگون دیده می شود.عواملی مانند بیماری و یا خستگی نیز وضعت کلی بدن را به طور مقطعی تحت تأثیر قرار می دهند زیرا در نتیجه ی بیماری و خستگی توان عضلات بدن کاهش می یابد و نیروی وزن بدن بر نیروی انقباضات عضلانی غلبه می کند و وضعیت قائم بدن دچار مشکل می شود.

-1  وضعیت طبیعی مهره ها

به طور کلی ستون فقرات از 31 مهره تشکیل شده است که  وظیفه  مهم نگهداری قامت و حفاظت از نخاع را به عهده دارد وجود قوسها در ستون فقرات سبب دفع بهتر نیروهای وارد شده ونیز حرکات  بالا تنه را  به همه جهت ممکن و آسان می سازد.ستون فقرات از چهار قوس تشکیل شده است: قوس گرد نی - 7 مهره - /قوس پشتی 12 - مهره - /قوس کمری - 5 مهره - /قوس خاجی - 5مهره متصل -

-2 وضعیت صحیح بدن از پهلو

اگر فرد از پهلو در مقابل خط شاقولی قرا رگیرد خط شاقولی با یستی به ترتیب از قوزک خارجی پا قسمت خارجی کشگک زانو تاج    خاصره    زائده آخرمی استخوا ن کتف و وسط لاله گوش عبور کند. این تغییرشکل با چرخش و کج شدن سرمشخص می شود و عبارت است از انحراف طرفی مهره های گردنی .

-4 سر به جلو

در این تغییر شکل سر ومهره های گردنی جلوتر از مرکزثقل واقع شده وفشارزیادی روی مفاصل فکی - گیجگاهی و مفاصل گردن و عضلات پشت گردن وارد می شود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید