بخشی از مقاله

چکیده:

منظور از مدیریت بدون کارخانه، تولید محصولات صنعتی با استفاده از حداکثر امکانات تحقیقاتی و تولیدی در داخل یا خارج از کشور با توجه به حداقل هزینه می باشد. لذا با عقد قراردادهایی تحقیقاتی و تولیدی می توانیم ابزار، قطعات، زیر مجموعه ها و فیکسچرهای مورد نیاز را که ساخت آنها توسط دیگران اقتصادی تر است متداول کشورهای پیشرفته در زمینه صنعت اعم از نظامی و غیر نظامی می باشد. به عنوان مثال کارخانه های تویوتا و دکل - سازنده ماشین های - CNC در آلمان و چند کارخانه داخلی از این سیستم استفاده می کنند که بخش اعظم محصول را خارج از تشکیلات خود بسازیم.

واژگان کلیدی: مدیریت , تولید بدون کارخانه , سیستم , MPC کارخانه  

 مقدمه:

سازمانها رکن اصلی اجتماع کنونی هستند و مدیریت مهم ترین عامل در حیات، رشد و بالندگی و یا مرگ سازمانهاست. مدیر روند حرکت از - - وضع موجود - - به سوی - - وضعیت مطلوب - - را هدایت می کند و هر لحظه برای ایجاد آیندهای بهتر در تکاپوست.سازمانها برای تولید و توزیع کالاها و خدمات به صورتی کارا می کوشند از راههای نوین و خلاق استفاده کنند. یکی از این راهها بکارگیری فن آوری های نوین تولید و فن آوریهای نوین اطلاعاتی است.مدیران باید سعی کنند به تناسب تغییرات محیطی تحولاتی را در سازمانها بوجود آورند که این تحولات در زیر سیستم های سازمانی یعنی ساختار تکنولوژی وظیفه و رفتار بکار گرفته می شود.در این مقاله ما سعی در بررسی سیستم های مدیریت بدون کارخانه برای تخصصی تر شدن تولیدات داریم.

چرا مدیریت - تولید - بدون کارخانه؟

با توجه به تخصصی شدن تولیدات کارخانه ها و واحدهای صنعتی در دنیای در حال تحول امروز بطور یقین خرید بسیاری از مواد اولیه وحتی بخش های محصول نهایی کارخانجات از خارج از تشکیلات در مقابل تولید درون سازمان بسیار مقرون به صرفه با حجم سرمایه گذاری کمتر و بازده سرمایه بیشتر می باشد.

گام های ورود به دنیای مدیریت - تولید - بدون کارخانه چیست؟

-1  توضیح وضع موجود

از آنجا که امکانات موجود در صنایع بطور صددرصد مطابق با نیازهای تولیدی محصول جدید می باشد، جهت تکمیل نهایی محصول از امکانات صنایع دیگر و امکانات مراکز تولیدی دیگر استفاده می شود. بیشتر سیاست سیاست و سعی بر آن است که از امکانات نرم افزاری داخل استفاده شده و به همین دلیل موضوع تولید بدون کارخانه بجای مدیریت بدون کارخانه مطرح می گردد. البته در حال حاضر شرایط تولید بدون کارخانه بطور صددرصد وجود ندارد.

-2  ورود به سیستم مدیریت تولید بدون کارخانه

روش تولید بدون کارخانه روشی است که هدف آن استفاده بهتر از امکانات تولیدی موجود در سطح کشور - در بعضی موارد - خارج از کشور می باشیم. در این روش ازمجموعه تجهیزات تولیدی تنها تجهیزات و ملزومات خط مونتاژ در داخل کارخانه وجود دارد. اگر تنوع محصول زیاد و حجم کم باشد به صرفه نیست که برای تولید آن ماشین آلات لازم را خریداری و یک کارخانه و کارگاه تولیدی برپا شود. در این گونه موارد قیمت تمام شده محصول بسیار زیاد است. استفاده از این دو روش دو مزیت دیگر به دنبال دارد. اگر این نوع روش تولید گسترش یابد موجب می شود که کارگاههای تولیدی خاص در زمینه های مختلف بطور تخصصی و کارا بوجود آیند که در کل این تحول و پیشرفتی در سطح تکنولوژی می باشد.و می تواند از نظر نیازهای تخصصی مراکز تولیدی مورد توجه قرار گیرد.

ساختار تشکیلاتی لازم برای تولید بدون کارخانه

نظر به اینکه هر تشکیلاتی با توحه به نیازها و وظایفی که برای آن تعریف شده است شکل می گیرد. این وظایف و نیازها با توجه به اهداف و سیاستهای حاکم بر آن شکل می گیرد. لذا همانطور که قبلاً هم تعریف شد هدف ساخت و مونتاژ محصولات متنوع و تخصصی است که برای تولید سعی در استفاده از منابع بیرون را دارد. لذا ساختار و تشکیلات باید متناسب با اینگونه فعالیتها باشد.  

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید