بخشی از مقاله

چکیده

امروزه ضرورت کاربردهای وسیع فناوریهای ارتباط یّسار جدید بر همه سازمانهای تجاری روشن است. فناوری NFC که توسعهای از RFID میباشد، به دلیل امنیت بالا و قابلیتهای فراوان موجب سهولت فرآیندهای کاری برای کاربران میشود و همچنین فضایی برای بهینهسازی عملیات در صنایع مختلف و به طور ویژه در نظام بانکی فراهم می گردد. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- پیمایشی است. در پژوهش حاضر به معرفی فناوری NFC، قابلیت ها و تنگناهای آن و دلایل استفاده از NFC را در مقایسه با نظام بانکی مداد-کاغذی تبیین و همچنین کاربرد این فن آوری نوین در سیستم بانکی با اشاره به هزینههای مصرفی کاغذ و لحاظ کردن تدابیری در راستای حذف کاغذ از سیستم بانکی و کاهش بهینه این هزینه ها در یکی از شعب بانک کشاورزی به صورت مطالعه موردی، مرور گردیده است. یافته ها بیانگر آن است که NFC در ابعاد گوناگونی هزینه های مصرفی کاغذ را در سیستم تبادل اطلاعات بانکی کمینه می سازد. در ادامه این مقاله نرمافزارهای ایجادشده در این خصوص معرفی و نرمافزار جامعی برای پیادهسازی این طرح در سیستم بانکی پیشنهاد شده است.

واژه های کلیدی : ارتباط میدان نزدیک، بانکداری نوین، حذف کاغذ

-1 مقدمه

با ورود به هزاره سوم میلادی، دنیا با تحولات بسیار سریع و شگفتآوری در تمام شئون روبهرو شده است. بدون شک یکی از عوامل مهم و عمده این تحولات، فناوری اطلاعات می باشد - پرویزی، . - 1384 امروزه فراهم نمودن سرویسهای مالی گوناگون از طریق کانالهای مختلف الکترونیکی مورد توجه بانکها و مؤسسات مالی قرار گرفته است. بر این اساس، ایجاد سرویس های پرداخت الکترونیکی یکی از اولویت های امروزی بانکها بوده و به همین علت راهحل های بسیاری برای ارائه این سرویسها پیشنهاد شده است. از طرف دیگر، باید توجه نمود که به دلیل متنوع بودن روش های پرداخت، نمیتوان انتظار داشت که تنها یک سرویس پرداخت الکترونیکی، کلیه نیازها در این بخش را مرتفع سازد - برون، . - 1391 همچنین با توجه به توسعه ی تجارت سیار در جهان و تبدیل اینترنت به یکی از مهمترین ابزارها برای تحقق این امر، افراد را قادر می سازد براحتی از طریق آن کالا یا خدمات موردنظر خود را سفارش و پرداخت های خود را با NFC انجام دهند.

با ورود فناوری NFC و قرار دادن گوشی همراه خود در نزدیکی دستگاه دریافت و پرداخت عملیات مورد نظر خود را انجام دهد که این خود منجر به افزایش امنیت در پرداخت نیز گردیده است . با وجود فناوری NFC و استفاده از آن در زمینه کاهش هزینه و صرفه جویی در زمان برای مدیریت سیستم های فناوری اطلاعات در زمینه بانکداری و سیستم های مدیریت پولی نیاز به شناخت بیشتر و بهتر فناوری NFC می باشد. سیستم های مدیریت NFC از سال 2003 میلادی شروع و همچنان در عرصه خود یکه تاز و مورد پسند عامه مردم در جهت سهولت کارها و کاهش هزینه ها بوده است. در این مقاله،فنّاوری NFC و روشهای استفاده از آن معرفی گردیده و روشی متفاوت وکارا تر برای پیاده سازی و مدیریت سیستم های پرداخت الکترونیکی با استفاده از این فناوری شرح داده خواهد شد.

-2 مروری بر فناوری NFC

فناوری NFC1 بر اساس فناوری RFID که به منظور توسعه سامانه های شناسایی اتوماتیک استفاده می شود, بنا نهاده شده است. سامانه های RFID از دو جزء تشکیل شده اند.یکی فرستنده یا همان تگ که اطلاعاتی از قبیل شماره شناسایی,قیمت محصول و یا تاریخ را در خود ذخیره می کند و دیگری دستگاه فرستنده/ گیرنده یا همان دستگاه خواننده/ نویسنده تگ. دستگاه خواننده با انتشار یک سیگنال رادیویی که باعث فعال شدن تگ شده می تواند اطلاعات موجود در تگ را خوانده و یا تغییر دهد. - فالکه و همکاران2، - 2007 در فناوری NFC تگ ها یا فرستنده ها با ایجاد امواج رادیویی با فرکانس13,56mhz ارتباط برقرار می کنند.

دیگر افزاره ها برای برقراری ارتباط با این تگ ها باید در مجاورت این میدان مغناطیسی قرار گیرند. این اتصال مغناطیسی داده ها را از افزاره ای به افزاره دیگر انتقال می دهد. فناوری NFC برخلاف دیگر فناوری های مشابه از قبیل بلوتوث3 قدرتمند تر و فعال تر است. به عبارت دیگر این برتری فناوری NFC منجر به قابلیت استفاده و اجرا می شود. تفاوت اصلی شیوه کار آن با دیگر فناوری ها اتصال مغناطیسی برای انتقال داده هاست, که امکان وجود ارتباط فعال و غیر فعال را فراهم میکند.خصیصه دیگر NFC میدان ارتباطی با برد کوتاه - حداکثر 10 سانتیمتر - است که امنیت فوق العاده ای را فراهم می کند - راهارجا کوسوما1،. - 2011

-1-2 حالت های ارتباطی فعال و غیر فعال

ویژگی خاص NFC توانایی آن برای داشتن هر دو حالت فعال و غیر فعال ارتباطی است. افزاره دارای فرستنده NFC زمانی که میدان سیگنال بسامد رادیویی خود را روشن کند, فعال می شود.افزاره غیر فعال رفتار معکوسی دارد. افزاره هایی از قبیل باطری تلفن های همراه که انرژی محدودی دارند به منظور ذخیره انرژی باید در حالت غیر فعال قرار گیرند. یک افزاره فعال می تواند در میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط افزاره فعال دیگر داده ها را دریافت ند یا انتقال دهد. این قابلیت فناوری NFC انعطاف پذیری زیادی در کاربرد آن ایجاد می کند. حالت ارتباط فعال اشاره به فرآیندی دارد که هر دو افزاره فعال هستند و می توانند بسامدشان را ایجاد نمایند. حالت ارتباط غیر فعال, حالتی است که طی آن ارتباط میان افزاره فعال و غیر فعال برقرار می شود. شکل - 1 - این بدان معناست که تنها افزاره فعال نیاز به نیرو دارد و نیروی برقراری ارتباط را برای افزاره غیرفعال ایجاد می کند - راهارجا کوسوما، . - 2011

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید