بخشی از مقاله

خلاصه

30 mm    بدون شک هر گونه برنامه ریزی و سیاستگذاری در زمینه رشد اقتصادی به عنوان یکی از اهداف کلان اقتصادی،   25 mm نیازمند توجه ویژه به بخش انرژی و محیط زیست و ارتباط آن با تولید است. بخش بزرگی از مصرف انرژی در جهان توسط  سوخت های فسیلی تأمین می شود، که این امر موجب انتشار وسیع مواد آلاینده سمی و خطرناک و نیز آسیب های جهانی هم چون گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوائی شده است.

مطالعه ی فعلی یک پروژه ی تجزیه ی کربن را برای سه گونه ی گیاهی در مناطق خشک و نیمه خشک مورد ارزیابی قرار میدهد. نتایج نشان میدهند که هالوکسیلون در فرآیند تجزیه ی کربن در طول شش سال پروژهی بین المللی تجزیه ی کربن - - ICSP بطور مناسب اجرا شده است. علاوه بر درجه ی بالای تجزیه ی دی اکسید کربن، هالوکسیلون سازگاری بالایی را با شرایط سخت محیطی و هزینه های نگهداری کمتر نشان میدهد. تحلیل های مالی و اقتصادی نشان داد که پروژهی بین المللی تجزیه ی کربن از یک چشم انداز اقتصادی توجیه شده است.

ارزیابی مالی مشخص نمود که ارزش خالص کنونی 1 - ،098،022،70دلار آمریکا - ، نرخ بازگشت داخلی21،53 درصد و دوره ی بازپرداخت - شش ساله - در یک طیف قابل قبول قرار دارند. نتایج تحلیل اقتصادی یک ارزش خالص فعلی 4،407،805،15 دلار آمریکا و یک نرخ بازگشت داخلی 5،063 درصدی را نشان داد. از این رو, نتایج این پژوهش نشان داد که محرک های کافی برای سرمایه گذاران جهت مشارکت در این نوع پروژه های مکانیزم توسعه ی بی نقص - CDM - وجود دارند.

.1 مقدمه

در بیداری انقلاب صنعتی - قرن هجدهم و نوزدهم - ، مصرف سوختهای فسیلی در کاربرد ارضی تغییر یافته و جنگل زدایی ترکیب طبیعی گازهای منتشر شده در اتمسفر را تحت تاثیر قرار داد. در نتیجه تغییرات اساسی در محیط به عنوان عوامل مهم در تغییرات دمایی از طریق افزایش در چگالی دی اکسید کربن در اتمسفر پدیدار شد. افزایش دمای جهانی بخاطر انتشار گازهای گلخانه ای بخصوص دی اکسید کربن بوده است که در زمینه ی تغییرات آب و هوایی مقیاس بالا نگرانی های محققان,سیاست گذاران، ملت و دولت را درباره ی پیامدهای فاجعه بار این پدیده بیشتر کرده است. از دهه 1960 به بعد آگاهی ها در مورد کاهش کیفیت محیط زیست و اثرات مخرب آن بر روی تغییرات آب و هوایی در بین سیاستگذاران و اقتصاد دانان افزایش یافت.

[1] جلسات،کنفرانس ها و اتاق های کار سازماندهی شده و تحقیقات به منظور شناسایی رویکردهایی برای حل این مشکل انجام شده است. فراخوانی های عمومی برای قالب بندی توافقات بین المللی در تلاش برای کاهش اثرات خطرناک فعالیتهای بشری صورت پذیرفته است. با توجه به وزارت اطلاعات انرژی ایالات متحده - - EIA، دو طرح اساسی برای کاهش گازهای گلخانه ای وجود دارد - . - 1998 مورد اول کاهش انتشارات در منابع - برای مثال بهینه سازی مصرف سوخت فسیلی، استفاده از انرژی تجدیدپذیر و بی نقص و غیره - . دومی توسعه ی حفره های کربنی - تزریق CO2 به حفره های زیرزمینی و بسترهای اقیانوس، تجزیه ی طبیعی کربن از طریق کشت و زرع ، جنگل سازی و غیره - . تجزیه ی کربن را بصورت"گرفتن و ذخیره ی دراز مدت دی اکسید کربن جوی" تعریف کرده اند.

بخش قابل توجهی از کربن گرفته شده توسط اقیانوس ها را نمی توان به عنوان کربن اضافی کل ذخیره سازی نمود. بنابراین کربن اضافی باید درون زمین ته نشین شود و به این ترتیب ذخیره ی کربن در خاک و درختان را از طریق جنگل سازی و کشت و زرع افزایش یابد. علاوه بر گونه های گیاهی,مناطق خشک و نیمه خشک مکانهای مناسبی برای فرآیند تسخیر کربن میباشند. نسبت تجزیه ی کربن در مناطق مرطوب و حاره ای بیش از سایر ناحیه ها میباشد. با این وجود، نسبتهای بالای انتشار کربن توسط سطوح بالای رطوبت و فرو افت شیمیاییBزیستی در این مناطق تحریک شده است.

سازگاری با محیط, پیشرفت قابل تحمل، شرایط معقول اجتماعی و اقتصادی و هزینه ی پایین سایر دلایل برای توجیه برتری نسبی تجزیه ی کربن در مناطق خشک و نیمه خشک میباشند. تجزیه ی کربن در اکثر روش ها در مقایسه با روش های ترکیبی در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته بسیار اقتصادی تر و قابل تحمل تر می باشند، چون مورد دوم نیازمند تکنولوژی,سرمایه گذاری و انرژی بیشتر میباشد. اجرای پروژه های بین المللی تجزیه ی کربن - - ICSPها در زمینه های کاشت و جنگلداری یکی از بهترین رویکردها برای ترمیم و احیای نواحی خشک تخریب شده از نظر اقتصادی و فنی میباشد. مناطق خشک و نیمه خشک حدود 61 درصد ایران را پوشش میدهند.

چون این مناطق شامل 90 میلیون هکتار بوده و بیش از 50درصد سطح کشور میباشند زمینه ی مناسبی را برای اجرای پروژه های تجزیه ی کربن فراهم مینمایند. جالب است که مطبوعات موجود شامل ارزیابی سود و زیان پروژه بین المللی تجزیه کربن در ایران در حال توسعه نیست. برای زمان گذاری ,هیچ پژوهشی یکپارچگی ارزیابی های فنی و اقتصادی پروژه ی بین المللی تجزیه ی کربن را حتی در مورد ایران بررسی نکرده است. با این حال, مقالهی زیر یک بررسی از مطبوعات مربوط در این زمینه را ارائه میکند.

جنبه های فنی پروژه ی تجزیه ی کربن را بررسی کردند. آنها دریافتند که گونه های هالوکسیلون قادر به تجزیه ی 7,5 میلیون تن از دی اکسید کربن در 1,5 میلیون هکتار از جنگل مصنوعی در مناطق بیابانی هستند. نسبت سالانه ی اساسی تجزیه ی کربن اوکالیپتوس و اقاقیا به ترتیب بصورت 1,1 و 1,5 تن در هر هکتار گزارش شده بود . با این حال، تحلیل های اقتصادی و فنی پروژه های بین المللی تجزیه کربن، بخصوص در کشورهای در حال توسعه در تحقیقات قبلی مورد چشم پوشی قرار گرفته بود. ارزش اقتصادی بالقوه ی تجزیه ی کربن در جنگل کاکامگا و زمین های اطراف را مورد ارزیابی قرار داد.

کنیا احتمالا میتواند در تجارت کربن از طریق مکانیزم توسعه ی بی نقص توسعه پاک مشارکت کند و در نتیجه 334 MgC/ha را در جنگل کاکامگا ذخیره نموده و مزایایی را - حدود 5010 دلار آمریکا در هر هکتار - برای جوامع ملی و محلی فراهم کند. سرمایه گذاری در کشورهای درحال توسعه توسط پروژه های توسعه پاک در زمینه های اصلاح و 25 mm حفاظت گوناگونی، کنترل فرسایش آبی و بادی، کیفیت آب، کاهش میزان شوری زمین های خشک، انتقال تکنولوژی، ایجاد مشاغلو تساوی در مقیاس منطقه ای؛کاهش دی اکسید کربن و افزایش دمای جهانی در مقیاس جهانی، منجر به توسعه ی محیطی و اقتصادی شده است. علاوه بر مزایای اجتماعی و اقتصادی احیا و بازسازی زمینهای تخریب شده کیفیت برنامه های احیای جنگل بسیار مهمتر از دامنه این برنامه ها میباشد.

درک مزایای باهم بالقوه ی تجزیه ی کربن برنامه های تبدیل مراتع و گندم زار را تسهیل میکند. مطالعه ی فعلی چهار همکاری با مطبوعات ارائه میکند. اولی، بررسی ارزش بالقوه ی پروژه بین المللی تجزیه کربن از دو منظر مالی و اقتصادی است. دومین، مشارکت مربوط به جنبه ی فنی پروژه بین المللی تجزیه کربن بوده و بر مقایسه ی تجزیه ی بالقوه ی کربن در سه گونه ی گیاهی شامل هالوکسیلون,آرتمسیا و آتریپلکس تاکید داردکه گونه های گیاهی عمده نه تنها در حوزه ی پژوهش بلکه در مناطق خشک و نیمه خشک نیز هستند.سوم، هدف این تحقیق فراهم نمودن یک انگیزه ی مالی برای یکپارچه سازی سرمایه گذاران دولت و اتخاذ کنندگان تصمیمات و نیز جوامع محلی است. چهارم، این مطالعه برنامه های کاربردی عملی را برای تجارت کربن در زمینه ی پروژه های مکانیزم توسعه پاک در کشورهایی که فاقد بازارهای ملی سازمان یافته هستند پیشنهاد میکند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید