بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

آئین کلاس داری
انسان موجود پیچیده و شگفت انگیزی است. هنگام رویارویی با یک انسان با دنیای عظیمی رو به رو میشویم که سیر در آن و یافتن پیچ و خمهای آن مهارت و آگاهی زیادی را میطلبد. داشتن یک ارتباط کمابیش سالم با انسانهای اطرافمان ، مستلزم آشنا شدن با ویژگیهای عمده رفتاری آنان است. این آشنایی و مهارت علیرغم تصور عمومی ، نه تنها از طریق تحصیل و مطالعه بدست نمیآید بلکه نحوه سلوک با مردم هنری است.

اسلاید 2 :

احتمال دارد یک نانوا بیشتر از یک پزشک در آن ظاهر باشد. داشتن تعامل با اطرافیانمان در گرو شناختی صحیح و البته نه همه جانبه از افراد است چرا که هیچگاه نمیتوان یک انسان را از تمامی جوانب شناخت. هنگامی که یک شناخت کلی از افراد بدست میآوریم میتوانیم در جهت سازگار کردن خودمان با او و همچنین او با خودمان گامهای موثری برداریم. آگاهی از فرایندهای شناختی شاگردان در سنین مختلف

اسلاید 3 :

از مهمترین وظایف مربی است. زیرا فرایند رشد علایق شاگرد ، میزان انگیزش ، بلوغ عاطفی ، سوابق اجتماعی و تجارب گذشته از عواملی هستند که همواره در روش کار مربی در کلاس اثر میگذارند. فراگیران صفات زیادی مانند راستگویی ، دروغگویی ، شهامت ، ترس و اضطراب ، پرخاشگری ، تلاش و بسیاری از صفات مطلوب و نامطلوب را با خود از خانواده به درون اموزشگاه میآورند.

اسلاید 4 :

اگر مربی تصور کند بدون شناخت فراگیران و بدون آگاهی از فرایند رشد ذهنی عاطفی و اجتماعی آنان و حتی بدون همکاری والدین میتواند در ادای وظایف آموزشی موفق باشد سخت در اشتباه است. مربی نمیتواند بدون توجه به ویژگیهای فراگیران آنان را به کار کردن وادارد و به عبارت دیگر کار را بر آنان تحمیل کند زیرا فعالیتهای عقلی ، اخلاقی و اجتماعی شاگرد تابع اراده مربی نیست.

اسلاید 5 :

ساخت ذهنی ، هوش و تجارب علمی شاگرد
ساخت ذهنی کودکان با بزرگسالان متفاوت است. بنابراین مربی باید برنامه و مواد آموزشی را مطابق با سطح درک و فهم شاگردان عرضه کند تا برای آنان قابل جذب باشد. یعنی برنامه درسی و نوع و مقدار تکلیف باید بر اساس مراحل رشد ذهنی و تواناییهای مختلف فراگیران پیریزی شود. زیرا هر برنامه درسی برای همه سنین به یک اندازه مناسب نیست. مربی باید توجه داشته باشد که سیر تکوینی مراحل رشد از لحاظ سن و محتوای تفکر یک بار برای همیشه و بطور ثابت تعیین نشده است.
بنابراین او میتواند به مدد روشهای سالم ، بازده کار دانش آموزان را افزایش دهد حتی رشد معنوی آنان رابی آنکه به استحکام آن لطمهای بزند تسریع کند

اسلاید 6 :

مربی باید به دانش آموز فرصت دهد تا او دانش خود را خود بسازد. فراگیران بیشتر از آنکه به روش آموزش مستقیم نیازمند باشد به فرصتهای یادگیری مستقیم محتاجند. بنابراین بهتر است که مربیان تا حد امکان از آموزش و انتقال مستقیم بکاهند و به فراهم آوردن فرصتهای یادگیری و ترتیب دادن مواد آموزشی برای ایجاد موقعیت مطلوب یادگیری اقدام کنند.

اسلاید 7 :

موقعیت اجتماعی شاگرد
شاگردان در فرایند اجتماعی شدن ، نیازمند الگوی سالم هستند تا بتوانند ساخت مطلوب شدن را در خود بیافرینند. والدین و مربیان نخستین الگوهای موثر در تشکیل شخصیت به شمار میروند. مثلا وجههای که معلم در نظر شاگرد دارد، سبب میشود که فراگیر اظهارات وی را بپذیرد و این پذیرش او را از تفکر باز میدارد.
این عمل ، ایمان مبتنی بر اقتدار دیگران را جانشین اعتقاد فردی شاگرد میسازد و اجازه نمیدهد که در راه تفکر و گفت و شنود که موجود عقل است گام بردارد. در فرایند آموزش ، همکاری متقابل فراگیران به اندازه عمل بزرگسالان اهمیت دارد. این همکاری ، از لحاظ عملی ، بهتر از هر امر دیگری میتواند مبادله واقعی اندیشه را تسهیل کند و فراگیرانی با ذهنهای نقاد و تفکر منطقی پرورش دهد.

اسلاید 8 :

برنامه درسی متکی بر رشد همه جانبه شاگرد
• هدف آموزش رفع نیازهای آنی و آتی شاگرد و جامعه است. • برنامه بر حسب منطقه و نوع آموزشگاه و توانایی شاگردان تنظیم میشود. • محتوای برنامه به فعالیتهای فردی و گروهی شاگردان بستگی دارد و مربی همواره نقش راهنما را بر عهده دارد. • یادگیری مواد درسی پیوسته و همواره با کشف و حل مسئله است. • مربیان در اجرای برنامه و انتخاب مواد درسی آزادی عمل و اختیارات بیشتری دارند.

اسلاید 9 :

• نتیجه فعالیتهای آموزشی به صورت ارضا حس نیاز به یادگیری و کمک به رشد متعادل شخصیت شاگردان مورد بررسی قرار میگیرد. • تنطیم و پیشرفت برنامههای آموزشی امری مداوم و پیگیری است.

اسلاید 10 :

در چنین نظامی علایق تواناییها و نیازهای فراگیران محور فعالیتهای آموزشی قرار میگیرد. مربی ابتکار و خلاقیت بیشتری در امر تدریس از خود نشان میدهد. یادگیری به محفوضات ختم نمیشود، بلکه پرورش تفکر و رشد همه جانبه فراگیر مورد توجه واقع میشود. آموزشگاه با زندگی واقعی فراگیران ارتباط نزدیک دارد و فراگیران از بودن در مدرسه و فعالیتهای آن احساس لذت میکنند. در چنین نظامی ، برنامه به مجموعه کوششهای آموزشی ، طبق نقشه و طرحی که فراگیر خود در تنظیم آن سهیم بوده و موقعیتهایی که برای همکاری فراگیران با یکدیگر ایجاد شده است، اطلاق میشود.

اسلاید 11 :

تاثیر فضا و تجهیزات آموزشی در فرایند تدریس
مربی خوب در شرایط محدود نیز میتواند موثر واقع شود. اما شکی نیست که فضا و تجهیزات آموزشی مناسب در کیفیت تدریس مربی بسیار موثر است. کثرت فراگیران ، نداشتن میز و نیمکت ، کیفیت نامطلوب تخته کچی ، عدم نور کافی ، کلاسهای سرد و تاریک با پنجرههای مشرف به خیابان ، میتواند به مربی در فرایند آموزشی و اتخاذ روش مناسب تدریس کمک کند. تاثیر برنامه و ساختار نظام آموزشی در فرایند تدریس ساخت نظام آموزشی هر جامعه اعم از نگرشها و باورها ، برنامه و آئینها میتواند روش تدریس مربی را تحت تاثیر قرار دهد.

اسلاید 12 :

آئین نامههای خشک و انعطاف ناپذیر ، تصمیم گیریهای غیر تخصصی پشت درهای بسته ، توجه یا عدم توجه به نظام آموزشی به نیازهای فراگیران و جامعه ، عدم نظارت و کنترل و ارزشیابیهای اصولی و غیر اصولی همه و همه میتوانند فعالیت مدرسه از جمله تدریس مربی را تحت تاثیر قرار دهند. در بررسی ساختار نظام آموزشی از نظر برنامه و چگونگی اجرا دو نظام کاملا متمایز میتوان تشخیص داد: برنامه متکی بر اصالت مواد درسی و برنامه متکی بر رشد همه جانبه فراگیر.

اسلاید 13 :

تدریس مربی باید بر اساس نیاز ، علاقه و توانمندیهای ذهنی شاگردان تنظیم شود البته این بدان معنی نیست که فراگیران هر چه دلشان خواست میتوانند انجام بدهند، بلکه بدان معناست که فعالیت و کار آموزشگاه باید مورد علاقه و دلخواه فراگیر باشد. آنان باید خود شخصا عامل باشند نه اینکه اعمال و وظایف از طرف معلم بر آنها تحمیل شود. مربیان با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی ، اخلاقی و ذهنی فراگیران بهتر در مسیر آموزش و پرورش فراگیران عمل کنند.

اسلاید 14 :

همچنین آموزش و پرورش هر کشور باید به اندازه کافی فضا و تجهیزات آموزشی در اختیار مدارس قرار دهد تا معلمان با خیالی آسوده به جنبههای مختلف آموزشی بپردازند و دانش آموزان در یادگیریهای خود احساس رغبت کنند. همچنین باید نظام آموزش و پرورش هر کشور برنامه ساختی معین داشته باشد تا از سردرگمی در حیطه فعالیتهای آموزشی و یادگیری جلوگیری شود.

اسلاید 15 :

فراگیران خلاق
آشنایی
فراگیران خلاق اغلب با آب وتاب حرف می زنند.
جزییات را میگویند و رفتارهایشان را به نمایش میگذارند.
میخواهند مطرح شوند.
دنبال سوژه میگردند تا برنامه ریزی بکنند.

اسلاید 16 :

خصوصیات فراگیران خلاق
دقت و توجه شدید در گوش دادن ، مشاهده کردن یا انجام دادن کاری
استفاده از قیاس در صحبت کردن
ابراز هیجان در اثر یک اکتشاف

اسلاید 17 :

عادت به پرسیدن سوال و آزمودن نتایج
یادگیری از روی ابتکار شخصی
عادت به گلچین و وارسی منابع مختلف (کتاب، تلویزیون، سوال از استاد، رایانه و.)

اسلاید 18 :

صداقت و میل شدید به اطلاع یافتن از امور
طرح سوالات عجیب و غیر معمول بالاتر از سطح علمی و سن دانش آموزان
نگاه کردن با دقت به اشیا

اسلاید 19 :

اشتیاق در صحبت کردن در مورد کشفیات دیگران
مستقل عمل کردن و حس استقلال طلبی بالا
شور و نشاط و مشغولیتهای شدید جسمانی

اسلاید 20 :

ادامه کار بعد از تمام شدن وقت (نقاشی کردن بعد از زنگ تفریح ، گوش دادن به موسیقی و .)
دقت نظر فوقالعاده و الگو برداری در نگاهها
استفاده از نظرات و اشیا برای دستیابی به یک هدفی معین

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید