بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
شکست شناسی طبق تعریف شامل مطالعه و بررسی سطوح شکست، بررسی علل رخ داد شکست، نقش رسوبات در شکست و بررسی مکانیزم شکست می باشد.
به دلیل امکان مشاهده تصاویر به صورت سه بعدی در میکروسکوپ الکترونی روبشی مطالعات سطوح شکست توسط این میکروسکوپ به خوبی می تواند محقق را در این زمینه راهنمایی نماید.
اسلاید 2 :
در حین اعمال سیکل های خستگی بر روی فلزات و آلیاژهای مختلف، جوانه زنی و رشد ترک رخ می دهد که در نهایت انهدام قطعه را به دنبال دارد. بررسی سطوح شکست در مورد قطعاتی که تحت خستگی دچار شکست شده اند می تواند محقق را در شناسایی مراکز جوانه زنی ترک و مسیر های رشد ترک یاری نموده، با حذف عوامل حساسیت زا عمر قطعات را افزایش یابد.
اسلاید 3 :
با مطالعه ساختار پوشش ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی امکان تعیین ضخامت پوشش، انواع فازهای موجود در پوشش، درصد تخلخل موجود در پوشش، کیفیت اتصال پوشش و زیرلایه و مورفولوژی پوشش وجود دارد.
اسلاید 4 :
در مورد پودرهای تولیدی توسط فرایندهای مختلف همچون اتمیزه کردن مذاب، احیای اکسیدها و .... مواردی همچون شکل، اندازه و توزیع ذرات توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی قابل بررسی است.
اسلاید 5 :
به عنوان یکی از بهترین روش های بررسی خوردگی در فلزات می توان به میکروسکوپ الکترونی روبشی اشاره نمود. در این نوع مطالعات می توان به اطلاعاتی همچون نوع خوردگی و ضخامت آن، قشر مقاوم به خوردگی، ساختار لایه خورده شده، محصولات خوردگی و ... دست یافت.
اسلاید 6 :
استفاده از انواع قابلیت های میکروسکوپ الکترونی روبشی امکان انجام بررسی های ریزساختاری را فراهم می آورد. بررسی ساختار داخلی فولادها، چدن ها، آلیاژهای آلومینیوم، آلیاژهای مس، کامپوزیت ها و دیگر مواد با به کارگیری میکروسکوپ الکترونی روبشی مهیا می شود.
اسلاید 7 :
سایش: فرسایش یک سطح جامد ناشی از تماس با سطحی دیگر است. این فرآیند در اثر تماس مکانیکی دو سطح با یکدیگر رخ میدهد.
به عنوان کارامدترین روش در تعیین مکانیزم سایش می توان به بررسی توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی اشاره نمود. در این حالت با بررسی سطوح سایش و همچنین براده های سایشی می توان مکانیزم سایش را تشخیص داد و در جهت بهبود کیفیت سطح گام برداشت.
اسلاید 8 :
الف و ب) تصاوير TEM از آلياژ آمورف Al80Fe10Ti5Ni5 پس از عمليات حرارتي در دماي 1000 درجه سانتيگراد به مدت 20 دقيقه. ج)تصوير HRTEM از ترکيب بينفلزي Al3Ti (مربوط به صفحه d(201)=0.2162 nm از اين ترکيب بينفلزي)، د) تصوير HRTEM از ترکيب بينفلزي Al13(Fe,Ni)4 (مربوط به صفحه d(211)=0.39 nm از اين ترکيب بينفلزي).