بخشی از مقاله

سيگار و مضرات آن


سلامتي براي عمر طولاني‌تر
ترك عادت (سيگار كشيدن- اعتياد)
بر طبق گزارش جامعه سرطان آمريكا، حدود 46 ميليون فرد بزرگسال سيگار مي‌كشند. 506 ميليون نفر آمريكائي ديگر از بيماريهاي جدي ناشي از سيگار كشيدن رنج مي‌برند. سيگار كشيدن با سرطان ريه، بيماريهاي قلبي و تنفسي ارتباط دارد و دليل يك سوم مرگ و ميرهاي ناشي از

سرطان و يك پنجم مرگ و ميرهاي ناشي از بقيه علل به شمار مي‌رود. قوانين انحصاري تنباكو و توتون و نيز اعتراضات و آموزشهاي عمومي به كاهش تعداد افراد سيگاري كمك كرده است ولي هنوز ترك كردن سيگار براي افراد سيگاري به منزله نبردي سخت است. حدود 62 درصد مردمي كه مي‌خواهند به اراده خود سيگار را ترك كنند، دوباره بدان روي مي‌آورند و حتي وقتي كه سيگاريها براي ترك سيگار به درمان متوصل مي‌شوند حدود 75% آنان دوباره سيگار مي‌كشند. به مدن

ساليان دراز، محققان درصد توسعه روشهائي بود‌ه‌اند تا بتوانند به سيگاريها در امر ترك سيگار كمك كنند. محصولاتي مانند بسته‌ها، آدامس و اسپري‌هاي نيكوتين‌دار باعث شده‌اند كه برخي افراد بخوبي سيگار را ترك كنند ولي اين امر براي برخي ديگر در فرار از مصرف نيكوتين هيچ ثمري نداشته است.


اميد در يك آمپول (سوزن): در حال حاضر واكسني به نام Nicvax روي افراد سيگاري آزمايش مي‌شود و يكي از معدود واكسن‌هائي است كه روي انسان آزمايش مي‌شود. واكسن در هشت بار تزريق آزمايش مي‌شود كه مريض در هر ملاقات دو تا واكسن دريافت مي‌كند يعني كل دوره بر چهار ملاقات بالغ مي‌شود. از مريضان (افراد سيگاري) راجع به اثرات تزريق سؤال مي‌شود مانند كاهش اشتهاء، عصبي شدن و يا كاهش تحريك و التهاب و ا ين‌ها مواردي هستند كه افراد

سيگاري مي‌خواهند از آنها دور باشند. همچنين از بيماران خواسته مي‌شود كه تعداد سيگارهائي كه مي‌كشند را كم كنند اگر چه واكسن علائم ترك سيگار را كاهش نمي‌دهد ولي اثرات مثبت رواني ناشي از تدخين را نيز كاهش مي‌دهد. اين واكسن عمدتاً براي كاهش ميل افرادي كه بيش از حد سيگار مي‌‌كشند طراحي شده است. Matsukaniu Dorothy، پزشك روانشناس دانشگاه Minnesota، بيان مي‌كند كه واكسن سيستم ايمني را تحريك مي‌كند و با توليد آنتي‌بيوتيك‌هائي

كه (آنتي‌بادي‌هائي كه) از ورود نيكوتين به مغز جلوگيري مي‌كنند اثر خود را اعمال مي‌كند. تئوري اين است كه اگر نيكوتين وارد مغز شود، سيگاريها اثرات لذت‌بخش سيگار را درك نمي‌كنند و رفته رفته علاقه خود به كشيدن سيگار را از دست مي‌دهند، او مي‌گويد: اين شبيه كشيدن سيگاري است كه فاقد نيكوتين مي‌باشد.


اينكار براي چه كسي (يا كساني) فايده دارد؛ دكتر Hatsukami مي‌گويد، شايد واكسن Nicuax بيشتر براي افراد سيگاري كه سيگار را ترك كرده‌اند و سعي در عدم رجوع به آن دارند مفيدتر باشد. مطالعات اوليه نشان داده‌اند كه واكسن ايمن بوده و اثرات جانبي منفي روي بدن ندارد. دكترها (پزشكان) اميد دارند كه در مطالعه پيش رو تحت نظارت و سرمايه‌گذاري انستيتوهاي ملي بهداشت و سلامتي مؤثرترين مقدار (روز) Nicvax و مدت زمان‌هاي تزريق آن به سيگاريها را پيدا كنند.

آزمايشات در دانشگاه Minnesota، دانشگاه Nebraska و دانشگاه Utisocnsin در اين مورد پيش رو است.
واكسن براي جلوگيري از سيگار كشيدن
دانشمندان واكسن ضد اعتيادي را ساخته‌اند كه مي‌تواند به سيگاريها و استعمال كنندگان كوكائين كمك كند عادت خود را كنار بگذارند و ترك كنند.


محققان در يك فستيوال عملي در دانشگاه Salford ميان كرده‌اند كه واكسن آزمايشات ايمني را در مريض‌ها گذرانده است و پزشكان درصد انجام و برنامه‌ريزي تست‌هاي دقيقتر در طي اين ماه براي يافتن ميزان اثر آن در غلبه بر اعتياد به دارو هستند.
Campbell Bucne، دانشمندي از شركت بيوتكنولوژي كمبريج Xenova بيان كرده است كه طريق اثر اين واكسن جلوگيري از ورود نيكوتين يا كوكائين به مغز است و بدين طريق اعتياد و اشتياق به دارو از بين مي‌رود.


واكسن سيستم ايمني بدن را تحريك مي‌كند و باعث توليد آنتي‌بادي‌هائي مي‌شود كه به نيكوتين و يا كوكائين موجود در پلاسماي خون چسبيده و سبب مي‌شوند كه ملكول كمپلكس پيچيده بسيار بزرگتر از غشاهاي زيستي جداكننده سرم خون از مغز نتوانند عبور كنند.


دكتر Bunce در فستيوال Salford كه از طرف جامعه بريتانيا براي ارتقاء علم برگزار شده بود، گفت: كل فرآيند وارد شدن نيكوتين و كوكائين به مغز نقطه كليدي اصلي در عادت به استعمال دارو است. بنابراين اگر ما بتوانيم ورود نيكوتين يا كوكائين به مغز را از طريق اين آنتي‌باديها كاهش داده يا متوقف كنيم، آنگاه مي‌توانيم از عادت به استعمال دارو واعتياد جلوگيري كنيم.
جلوگيري از رسيدن دارو به مغز احساس خوش‌ ناشي از مصرف دارو را مي‌گيرد. براي مثال، كاهش و يا فقدان اين عامل تحريك كننده براي كشيدن سيگار ديگر مي‌تواند اثر كلي روي رفتار و در نتيجه كاهش علاقه به دارو داشته باشد.


وقتي افراد سيگاري كه ترك كرده‌اند در مجلسي كه در آن سيگار مي‌كشند، حضور داشته باشند، اميد است كه حضور اين آنتي‌باديها مانع برگشت مجدد آنان به رفتار قبلي‌شان شود.
در حالت عادي طرز عمل يك واكسن به اين صورت است كه سيستم ايمني بدن را تحريك مي‌كند و اين سيستم ايمني به ويروسها و يا باكتريهاي بيگانه حمله مي‌كند ولي ملكولهائي مانند نيكوتين و كوكائين خيلي كوچك هستند و آنتي‌باديهاي سيستم ايمني نمي‌توانند آنها را تشخيص دهند.


ميله و كلك بكار رفته عبارت است از توليد پروتئين‌هاي بي‌ضرري كه مي‌توانند به نيكوتين يا كوكائين متصل شوند و يك ملكول يا ماده بزرگتر توليد كنند كه در اين حالت آنتي‌باديهاي سستم ايمني مي‌تواند آنها را تشخيص دهد. اين اصلي است كه واكسن‌هاي ضد اعتياد بر آن استوارند.
دكتر Bunce مي‌گويد: تا بحال تمام اين واكسنها ثابت شده است كه براي انسان بي‌ضررند و مي‌توانند باعث القاء توليد آنتي‌باديهاي ويژه نيكوتين شوند.


قدم بعدي آزمايش كردن ميزان تأثير اين واكسنها در انسان به صورت مفصلتر و بررسي ميزان اثر جلوگيري كننده اين واكسنها در استفاده از اين داروهاي مضر است.
آزمايشهاي اوليه يا واكنس ضد كوكائين Xenova نشان داده است كه كل رهيافت در پيش گرفته شده به نفع معتادان و ترك اعتياد است. با وجود اين، دانشمندان بيان مي‌كنند كه اين واكسن فقط در صورتي مفيد خواهد بود كه خود افراد معتاد بخواهند كه اعتياد خود را ترك كنند چون اعتياد به مواد جذبه قوي دارد.


همچنين احتمال كمي وجود دارد كه واكسن عواض ترك مانند اضطراب و افسردگي را از بين برده و يا كاهش دهد و احساس مي‌شود كه بهترين اثر دارو در جلوگيري از رجوع مجدد به اعتياد است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید