بخشی از مقاله

خلاصه:

هدف از انجام این پژوهش تبیین قابلیت ها و توانمندیهای کارآفرینان بر سرمایه گذاری صنعتی در سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان مازندران بوده است.روش پژوهش تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی و مورد کاوی است و جامعه آماری آن را کلیه سرمایه گزاران سازمان صنایع و معادن استان مازندران به تعداد 170 نفر تشکیل داده اند. که بر طبق جدول مورگان 120 نفر را به عنوان نمونه انتخاب کردیم . ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته برای کارکنان با تعداد 40سوال بسته پاسخ بوده است .داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از آزمون های تی تست و آزمون فریدمن مورد تجزیه و تحلیل واقع شدند.نتایج تحقیق نشان داد که به طور کلی قابلیت ها و توانمندیهای کارآفرینان بر سرمایه گذاری صنعتی استان مازندران موثر است.

.1  مقدمه

توسعه و پیشرفت پایدار، نیازمند جامع نگری، درک صحیح شرایط ملی و جهانی،تشخیص دقیق اهداف، شناخت سیاستها و راهبردها، شناخت اشتباهات گذشته و سعی در عدم تکرار آنها، بهره مندی بهینه از منابع، یافتن مسیرهای میانبر، دیده بانی دائم مسیر و کنترل لحظه به لحظه وضعیت آن و در صورت لزوم، ایجاد تغییرات لازم می باشد و توجه به بخش صنعت نیز می تواند یکی از عوامل پیشرفت و توسعه پایدار باشد.

از جمله اهم نقاط ضعف در توسعه بخش صنعت می توان به مواردی نظیر نداشتن افق بلند مدت برای توسعه فعالیت های رقابتی، کم توجهی به ایجاد نام و نشان تجاری و کمبود تولیدات صادرات گرا، مازاد نیروی کار غیرماهر و کمبود نیروی کار ماهر در بسیاری از واحدهای تولیدی، فرسودگی و فن آوری قدیمی و پرمصرف بسیاری از ماشین آلات واحدهای صنعتی، مکان یابی نامناسب و ظرفیت های کوچک و غیر اقتصادی بسیاری از واحدهای تولیدی، عدم تنوع نهاد های پولی و مالی جهت تامین سرمایه در گردش واحدها، بی اعتقادی به لزوم جایگیری صنایع در زنجیره تولید بین المللی، فضای نامناسب کسب و کار، کارآمدی اندک اتحادیه ها و تشکل های صادراتی و یارانه ای بودن حامل های انرژی که سبب شکل گیری نامناسب ساختار بخش تولیدی و آسیب پذیری آن نسبت به تغییرات قیمت حامل ها شده ،و از همه مهمتر ضعف ساز و کارهای موجود در بسط بازار مالی و سرمایه ای، اشاره نمود

لذا کارآفرینان با توجه به قابلیت ها و توانمندی هایشان می توانند سهم به سزایی در توسعه سرمایه گذاریهای صنعتی داشته باشند.از این رو این تحقیق برآن است تا به شناسایی و تبیین قابلیت ها و توانمندیهای کارافرینان بر سرمایه گذاریهای صنعتی بپردازد

.2  مبانی نظری پژوهش

در این بخش به تعریف کارآفرینی، مفهوم کار آفرینی، ضرورت توجه به کارآفرینی در کشور و مولفه های مورد بررسی کارآفرینی در این پژوهش پرداخته می شود

تعریف کارآفرینی

به عقیدهی نایتٌ - 1921 - کارآفرینی یعنی تصمیمگیری کارشناسانه تحت شرایط عدم اطمینان؛ کایرزنرٍ - 1973 - کارآفرینی را بعنوان یک عملکرد اقتصادی، چابکی در سود بردن از فرصتها تعریف مینماید و گارتنرَ - 1988 - کارآفرینی را ایجاد سازمانهای جدید میداند طبق نظر کوراتکوُ - 2009 - کارآفرینی فرآیندی پویا از مأموریت، تغییر و ایجاد است. کلمهی کارآفرینی هم عناصر مثبت و هم عناصر منفی را در بر میگیرد.

در بخش مثبت به یک توانایی ذاتی خاص برای درک و بکارگیری فرصتها و ترکیب تفکر با نوع منحصربه فردی از تصمیم به خلق چیزی جدید در جهان، اشاره دارد و در بخش منفی، کارآفرینی شرایطی بوقوع پیوسته و بازنگرانه است. زیرا فعالیتهای کارآفرینانه مستلزم سپری شدن زماناند، قبل از اینکه تأثیر مثبت آنها مشهود باشد. به این معنی که تا فرد در اقدام جسورانهاش موفق نباشد، کارآفرین نامیده نمیشود.در مجموع میتوان گفت کارآفرینی فرآیند خلق چیز های جدید و با ارزش از طریق اختصاص زمان و تلاش لازم، تقبل ریسکهای مالی، روحی و اجتماعی، و دریافت پاداشهای مالی، رضایت فردی و استقلال است.

کارآفرینی به طور کلی به معنی فرصت طلبی است. یک فرصت می تواند به عنوان یک مجموعه مطلوب از شرایط ایجاد شده و یک نیاز یا تشریح یک مفهوم کسب و کار باشد . مفهوم کسب و کار به سرمایه گذاری روی فرصتهای جدید به صورت عوامل بی نظیر یا نو آور اطلاق می شود . این خصوصیت می تواند در تولید یا ارائه خدمت در کسب و کار یا در برخی جنبه های عملیاتی مخاطره جویی مانند روشهای توزیع یا رویکرد قیمت گذاری منعکس شود. در این جا می توان از چهار نوع کار آفرین نام بردکه عبارتند از :

·    کارآفرینانی که بر حرکتهای جسورانه تاکید می کنند و برای موفقیت بر انگیخته می شوند .

·    کار آفرینانی که کسب و کارهایی حول خوشه سازی و شبکه بندی ایجاد می کنند .

·    کارآفرینانی که بر اختراع و نو آوری تاکید دارند.

·    کارآفرینانی که برای قدرت برانگیخته می شوند و تمایل برای رهبری دارند .البته یک فرد ممکن است در بیش از یک مقوله قرار گیرد

مفهوم کارآفرینی:

مفهوم کارآفرینی و ایجاد کسب و کار یکی از مفاهیم مهم و اساسی در بحث رشد و توسعه اقتصادی دولت ها و کشورها است. کارآفرینی و ایجاد کسب وکار در کشور ما ایران نیز با توجه به وضعیت اقتصادی ملی و منطقه ای و همچنین آهنگ رشد و حرکت اقتصاد جهانی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. با توجه به اینکه جهان به سمت اقتصاد کارآفرینی در حال حرکت است و ایجاد شرکت های جدید در مرکز این فعالیت ها قرار دارد. کارآفرینان در رأس کسبوکارها قرار گرفته، همواره در جستجوی فرصتها بوده اند، و خلاقیت نیز ابزاری برای موفقیت آنها تلقی میشود.

کارآفرینان تغییر را بعنوان یک پدیده معمولی بدان مینگرند، همیشه در جستجوی آن هستند، به آن واکنش نشان داده و از آن بعنوان یک فرصت استفاده میکنند.در بسیاری از کشورهای پیشرفته و نیز برخی کشورهای در حال توسعه طی چند دهه اخیر توجه خاصی به موضوع کارآفرینی وکارآفرینان شده است.

علت این توجه به موضوع، نقش مهم، مثبت و سازنده کارآفرینان در توسعه اقتصادی و اجتماعی، بهرهبرداری از این انرژی و نیروی بالقوه در جهت مقابله با مسائل و چالشهایی نظیر تورم، رکود و بخصوص بیکاری بوده است. یکی از راه حلها، آموزش کارآفرینان و ارزیابی دوره های آموزشی آنان می باشد. همچنین جهت بهبود و ارتقائ آموزش کارآفرینان می بایست ازنظام آموزشی صحیح و هماهنگ با دانش روز، بهره جست.

همانطور که در بالا به آن اشاره شد و با توجه به موضوع پژوهش، لازم است مفهوم کلی از کارآفرینی مورد توجه مطالعات کتابخانه ای قرار گیرد تا بتوان با برداشت و نسخه برداری از مبانی نظری و تحلیل مباحث اختصاصی مدیریت منابع انسانی، پشتوانه لازم و مدل مفهومی تحقیق فراهم گردد. ضمن اینکه نتایج برخی از پژوهشهای کاربردی و نظری در داخل و خارج کشور نیز در تقویت این پژوهش علمی و تحقیقی کمک مینماید.

مولفه های کارآفرینی مورد بررسی در این پژوهش عبارتند از

▪    توفیق طلبی: عبارت است از تمایل به انجام کار در استانداردهای عالی، جهت پیشی گرفتن از رقبا و تعیین استاندارد توسط خود فرد.

▪    خلاقیت و نوآوری: خلاقیت، همانا توانایی خلق ایده های جدید است

▪    استقلال طلبی: یعنی اینکه فرد احساس کند که خود سرنوشت و مسئولیت کار خود را بر عهده داشته و کاری را برای خود انجام می دهد.

▪    کانون کنترل درونی :عقیده فرد نسبت به اینکه وی تحت کنترل وقایع خارجی یا داخلی می باشد را مرکز کنترل می نامند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید