بخشی از مقاله

مقدمه:

پستان شایعترین سرطان در خانم های ایرانی وعلت عمده مرگ در خانم های 40-50 ساله می باشد و به این جهت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است . هر پستان از لوب ها و از مجاری لنفاوی تشکیل شده است. لوب ها و لبوس ها توسط مجاری ریزی به نام مجاری لنفاوی به هم مرتبط میشوند. غدد لنفاوی به صورت گروهی در نزدیکی پستان، در زیر بغل، بالای استخوان ترقوه و در قفسه ی سینه یافت میشوند.هر کدام از این عروق لنفاوی مایعی بی رنگ به نام لنف را حمل میکنند. تمام این عروق لنفاوی به اندام هایی کوچک و لوبیا شکلی به نام غدد لنفاوی منتهی میشوند. این غددلنفاوی به بدن در مقابله با بیماری ها و عفونت ها کمک میکنند.به منظور تشخیص سرطان پستان، خانمهایی که باردار و یا شیرده هستند باید خودشان سینه ی خود را معاینه کنند.همچنین این خانم ها باید طی دوره ی مراقبت های روتین قبل و بعد از زایمان چندین بار آزمایشها ی بالینی مربوط به سرطان سینه را انجام دهند.

مرحله یا Stage سرطان سینه معرف میزان پیشرفت بیماری در بافت پستان و سایر ارگانهای بدن بوده و مستقیما" بیانگر میزان بقاء بیمار بدنبال ابتلاء به سرطان می باشد ..از مرحله STAGE IB به بعد در سرطان پستان عروق و گره لنفاوی درگیر می شوند ولی چون درگیری در مراحل اولیه خیلی کم است با معاینه سطحی قابل تشخیص نیست.در این اختراع سعی شده است با تاباندن پرتو های فرو سرخ ،تغییرات بافتی عروق و گره های لنفاوی قابل مشاهده گردند. در این اختراع، امواج فروسرخ - که عاری از صدمه و خطر هستند - بوسیله دیودهای دستگاه تولید و به بدن بیمار تابیده می شود.این امواج با تباین مناسب از اجزا بافت عبور می کنند و مشخصا ت رگ ها و گره های لنفی را به طرز شفاف نمایان می سازند.

این طرح از این قاعده علمی تبعیت می-کند که امواج فروسرخ بعد از برخورد با مجراهایی که دارای حرکت جریان سیال هستند، جذب شده و بعد از بازتاب نور از آن محل، نور فروسرخ کمتری به آشکار ساز میرسد که باعث می گردد آن ناحیه تیره تر دیده شود.همچنین با توجه به جذب بالای طول موج های فروسرخ نزدیک - به ویژه طول موج های نزدیک به - 800 nm توسط رگ ها و گره های لنفاوی به دلیل وجود اکسی هموگلوبین فراوان در ساختار دیواره رگها وگره های لنفاوی و عدم جذب این طول موج در بافت عاری از رگ می توان یک تفاوت ارزشمند بمنظور تمایز رگها و گره های لنفاوی از سایر بافتها بدست آورد. از انجایی که پرتو های فروسرخ قابل مشاهده با چشم نمی باشند ،دوربین های موجود در دستگاه پرتو ها را جمع اوری کرده و پس مرتب سازی ان ها را در مانیتور چشمی موجود در دستگاه اشکار می سازند.پس از اشکار سازی پزشک معاینه کننده به راحتی می تواند میزان التهاب و متاستاز به عروق وگره های لنفاوی رامشاهده کندواقدامات تشخیصی و درمانی لازم را با توجه به پیشرفت بیماری بکار ببرد.

کلید واژه:سرطان پستان ،تشخیص، اشعه فروسرخ

مقدمه:

سرطان پستان شایعترین سرطان در خانم های ایرانی وعلت عمده مرگ در خانم های 40-50 ساله می باشد و به این جهت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است . - Forrest, Stewart et al.
- 1996 -

ساختمان آناتومیک پستان

هر پستان از لوب ها و از مجاری لنفاوی تشکیل شده است. هر کدام از پستان ها از 15 تا 20 بخش که لوب نامیده میشوند تشکیل شده است . - Tot, Tabar et al. 2000 - - هر کدام از این لوب ها نیز از چندین بخش کوچکتر تشکیل شده است که به آنها لبوس میگویند. لوب ها و لبوس ها توسط مجاری ریزی به نام مجاری لنفاوی به هم مرتبط میشوند. همچنین در هر کدام ازپستان ها چندین عروق خونی و لنفاوی نیز وجود دارد. هر کدام از این عروق لنفاوی مایعی بی رنگ به نام لنف را حمل میکنند. تمام این عروق لنفاوی به اندام هایی کوچک و لوبیا شکلی به نام غدد لنفاوی منتهی میشوند. - Pandya and Moore 2011 - - این غددلنفاوی به بدن در مقابله با بیماری ها و عفونت ها کمک میکنند. غدد لنفاوی در همه جای بدن وجود دارند. غدد لنفاوی به صورت گروهی در نزدیکی پستان، در زیر بغل، بالای استخوان ترقوه و در قفسه ی سینه یافت میشوند.هر کدام از علائم زیر ممکن است از نشانه های ابتلا به سرطان سینه باشد:

- وجود یک توده  متورم و یا سفت درون و یا نزدیک پستان و یا در زیر بغل.

- تغییر در شکل و یا اندازه ی پستان.

-وجود چروک و یا گودی بر روی پوست پستان.

-خروج هر نوع مایعی به غیر از شیر ازنوک پستان، مخصوصا اگر این مایع خون آلود باشد.

-پوسته پوسته شدن، قرمزی و یا تورم بر روی سینه، نیپل

-وجود فرو رفتگی هایی در پوست پستان، به گونه ای که این فرو رفتگی ها شبیه پوست پرتقال می گردد. در این صورت به این عارضه3HDX Gʼ RUDQJHگویند .

به خاطر داشته باشید که این علائم ممکن است در برخی افراد طبیعی نیز روی دهند و الزاما"مختص سرطان پستان نیستند.تشخیص سرطان سینه غالبا در خانم های باردار و یا شیر ده که معمولا سینه ها یی حساس و متورم دارند بسیار سخت است.خانم هایی که باردار بوده ، شیر می دهند و یا وضع حمل کرده اند، غالبا پستان هایی حساس و متورم دارند. در این حالت تشخیص تومور های های کوچک بسیار سخت است و غالبا تشخیص سرطان سینه با تاخیر همراه است. به دلیل این تاخیر ها، در این دسته از بانوان معمولا سرطان در مراحل پیشرفته بیماری تشخیص داده می شود.انجام آزمایشهای مربوط به سرطان پستان باید جزئی از مراقبت های قبل از بارداری و پس از بار داری باشند.به منظور تشخیص سرطان پستان، خانمهایی که باردار و یا شیرده هستند باید خودشان سینه ی خود را معاینه کنند.همچنین این خانم ها باید طی دوره ی مراقبت های روتین قبل و بعد از زایمان چندین بار آزمایشها ی بالینی مربوط به سرطان سینه را انجام دهند - . - Sainsbury, Johnston et al. 1999تست های رادیولوژیک برای تشخیص سرطان سینه :اگر درپستانی یک یا چندین نشانه ی غیر معمول یافت شود، بررسی های زیر انجام شوند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید