بخشی از پاورپوینت

 

اسلاید 1 :

اختلالات جفت:

1-جفت دولوبی،بای پارتیت,دوپلکس

به صورت دو دیسک جداگانه شگل گرفته و بندناف بین دو دیسک قرار میگیرد.

 2-جفت چند لوبی(multilobat placenta):جفت دارای بیش از۲لوب است.

3-لوب اضافی(succenturiate lobe):جفت دارای لوب کوچک فرعی است که در پرده ها قرار دارد وبا جفت اصلی ارتباط عروقی دارد،در این اختلال احتمال خونریزی و وازوپرویا بالا می رود

اسلاید 2 :

2-جفتمامبرانوسplacenta membranous))

​ندرتأ،پرزهای عملکردی در پرده های جنینی پخش می شود.در این اختلال احتمال خونریزی شدید به علت همراهی جفت سرراهی ویا اکرتا افزایش می یابد                                                      3-جفت دایره ای شکل(Ring-shaped placenta)

​در کمتر از1در 6000زایمان،جفت حلقوی است،گاهی به صورت. نعل اسبی در می آید.در این اختلال احتمال خونریزی قبل اززایمان،بعد از زایمان و محدودیت رشد جنین بالامی رود.

اسلاید 3 :

4-جفت منفذی(placenta fenestrate)

در این اختلال نادر بخش مرکزی جفت وجود ندارد ویا یک حفره در جفت وجود دارد،اکثرأ نقص بافت پرزی را در بر می گیردوصفحه کوریونی دست نخورده باقی می ماند.

5-جفت خارج کوریونی(Extrachorial placentation)

وقتی صفحه کوریونی که در سمت جنینی وجود دارد کوچکتر از صفحه قاعده ایی جفت باشدکه در سمت مادری واقع شده،قسمت حاشیه جفت بدون پوشش می ماند و جفت خارج کوریونی نام می گیرد.اگر سطح جنینی جفت یک فرورفتگی مرکزی داشته وحلقه ای ضخیم،خاکستری-سفید آن رابپوشاندجفتcircumuallate

نام میگیرد

اسلاید 4 :

اگرحلقه فاقدفرورفتگی مرکزی باشدجفتcircum marginal نام میگیرد

.درجفت سیرکاموالت خطرخونریزی قبل از زایمان ناشی ازدکولمان و خونریزی جنینی و خطر زایمان پره ترم،مرگ و میر پری ناتال و ناهنجاری جنینی افزایش می یابد

اسلاید 5 :

پلاسنتااکرتاـ اینکرتا وپرکرتا

این اختلالات واریاسیونهای خطرناکی هستند که در انها بافتهای تروفوبلاستیک با عمق متغییر به میومتر تهاجم میکنند.

درموارد جفت سرراهی ویا در موارد لانه گزینی در روی انسیزیون قبلی رحم یا سوراخ شدگی قبلی رحم ایین اختلالات شیوع بیشتری دارند.خونریزی بسیار شدید از عوارض شایع این اختلالات است.

اسلاید 6 :

اختلالات گردش خون:

از دیدگاه مفهومی اختلالات پرفوزیون جفت را میتوان به انواع زیر تقسیم بندی کرد:

1-اختلالاتی که جریان خون مادری را به جفت ویا داخل جفت مختل میکنند.

2-اختلالاتی که جریان خون جنین را از میان پرزها مختل میکنند.

بسیاری از این ضایعات شایع هستند و در جفتهای رسیده طبیعی یافت میشوند.

اسلاید 7 :

اختلالات گردش خون مادر
انفارکتوس سطح مادری جفت:

در این اختلال لایه فیبرینوئید ضخیمی روی صفحه قاعده ایی جفت رسوب می کند.و موجب بلاک شدن جریان خون نرمال مادری میشود

این انفارکتوس ها همراه محدودیت رشد جنین،سقط،زایمان پره ترم و مرده زایی است

اسلاید 8 :

هماتوم های جفتی(Hematoma):

هماتوم های بزرگ پشت جفتی،حاشیه ای و زیر کوریونی و  زیرکوریونی و زیر آمنیونی با میزان بالای سقط،دکولمان،محدودیت رشد جنین،زایمان پره ترم وچسبندگی جفت همراه هستند

اسلاید 9 :

انفارکتوس:

پرزهای کوریونی صرفأ از گردش خون مادری و از طریق عروق رحمی-جفتی اکسیژن دریافت می کنند.بیماریهای رحمی-جفتی که سبب کاهش یا انسداد این ارتباط می شوند می توانند سبب انفارکتوس پرزی شوند.
اگرچه انفارکتوسها در جفتهای رسیده ضایعاتی شایع هستند،درصورت متعدد بودن ممکن است سبب نارسایی جفت شوند.اگرضخیم ودارای موقعیت مرکزی باشندوبصورت تصادفی توزیع شده باشند ممکن است با پره اکلامپسی ویا آنتی کوآگولان لوپوسی ارتباط داشته باشند.

اسلاید 10 :

اختلالات جریان خون جنینی

واسکوترومبوتیک جنین:لوپاتی خون جنین از دو شریان نافی به داخل جفت جریان میابد.در نهایت این عروق به هریک ازپرزهای اصلی خون میرسانند ودر صورت ترومبوزه شدن انها جریان خون جنین مسدود میشود در موقعیت دیستال نسبت به محل انسداد بخشهای گرفتار پرز عملکرد خود را از دست میدهند.ترومبوزها بطور طبیعی در جفتهای رسیده یافت میشوند اما درصورت از بین رفتن بخش بزرگی از پرزها ممکن است از نظر بالیتی اهمییت پیدا کنند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید