بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
مطالب عنوان شده در كتابي تحت عنوان بهبودي يا نابودي آورده شده است كه يك فرايند مرحله به مرحله از ابتداي راه با ولش همراه شده و اقدامات او را به ترتيب در 29 فصل، تحت عنوان رازهاي مديريتي به تصوير كشيده است. از آنجا كه اين كتاب كليه نوآوري ها و ابتكارات مديريتي جك ولش را از سال 1981 تا 2001 شامل مي شود، مي توان گفت كاملترين كتابي است كه تا به حال درباره اصول مديريت ولش تدوين شده است.
اسلاتر نويسنده كتاب حاضر كه بارها جلسات متعددي را درباره طرز تفكر و روشهاي خاص مديريتي جك ولش با او داشته معتقد است كه اين كتاب، كاملترين كتابي است كه تا به حال درباره اصول مديريتي ولش نگاشتــــه شده است.
اسلاید 2 :
جك ولش كه در اواخر سال 2001 با سمت رياست جنرال الكتريك بازنشسته گرديد ، يكي از پر ارج ترين مديران دهة 1990بود و غالباً او را از موفق ترين مديران عامل در آمريكا و حتي در دنيا مي دانند . جنرال الكتريك يكي از معتبرترين شركتهاي دنيا مي باشد . موفقيت ولش در طول نزديك به 35 سال نه به علت هوش و نوآوري و يا بينش استراتژيك وي ، و نه به علت شيوه رهبري او مي باشد بلكه بيشتر بخاطر رقابت سادة مديريتي او است . ولش آنچه انجام مي داد به بهترين شكل و معمولاً بهتر از رقبايش انجام مي داد . مسير شغلي ولش نشان دهنده اين است كه توانايي او در تمركز بر اصول و سخت كوشي ، يكي از مزاياي قدرتمند رقابتي وي در دنياي تجارت و بازرگاني مي باشد .
اسلاید 3 :
در سال 1977 به رياست جنرال الكتريك پلاستيك منصوب گرديد . ولش باعث شد اين شركت به يك شركت بزرگ در زمينه فعاليت خود تبديل شود و گردش مالي ساليانه آن بالغ بر يك ميليارد دلار گردد . پس از اينكه ولش بعنوان يك ستارة درخشان شناخته شد ، به سمت معاونت جنرال الكتريك منصوب گرديد و در سال 1981 هنگاميكه در سن 46 سالگي بسر مي برد ، به سمت رياست هيأت مديره جنرال الكتريك منصوب شد . هنگاميكه وي به رياست جنرال الكتريك رسيد ، اين شركت يكي از بزرگترين شركتهاي آمريكا با سودي در حدود 7/1 ميليارد دلار بود . ولش به توسعه شركت ادامه داد بطوريكه جنرال الكتريك در صدر جدول ليگ شركتهاي آمريكايي قرار گرفت . در سال 2000 سود جنرال الكتريك از 12 ميليارد دلار فراتر رفت و سرمايه گذاري اين شركت در طول 20 سال از 12 ميليارد دلار به بيش از 200 ميليارد دلار افزايش يافت .
اسلاید 4 :
اول: قدرت تغييرات را مهار كنيد
از ميان تمام ايده ها و دستورالعمل هاي جك ولش هيچيك مهمتر از اين دستور ساده نيستند: «تغيير كنيد قبل از آنكه خيلي دير شود». برخلاف ساير مديران تجاري، ولش عاشق ايجاد تغييرات بود. او اين كار را هيجان انگيز و متهورانه مي دانست. يكي از ابتكارات وي، «تمرين تدبير» نام داشت و اين ابتكار يك برنامه 10 ساله براي استفاده از تفكرات كارمندان بود. تمرين تدبير طراحي شده بود تا كارمندان بتوانند دانش خود را در شركت مطرح و از آن استفاده كنند.
پذيراي تغييرات باشيد، اجتناب از تغييرات آسان است. اطمينان حاصل كنيد كه كارمندان از تغييرات با آغوش باز استقبال مي كنند.
اسلاید 5 :
دوم: با واقعيت روبرو شويد
معناي روبرو شدن با واقعيت اين بود كه به تجارت هاي جنرال الكتريك با نگرشي كاملاً جديد توجه شود. ولش اين فرايند را «بازسازي» ناميد. منظور از بازسازي اين بود كه با يك نگاه واقع بينانه به سراسر كمپاني نگريسته شود و سپس همه قسمتهاي موجود به شكلي دوباره چيده شده و براساس اين نگرش با هم ارتباط داده شوند.
اسلاید 6 :
سوم: مديريت كمتر مساويست با مديريت بهتر
او از مديران مي خواست تا در امور جزئي براي كارمندان خود مزاحمت ايجاد نكنند. تمــــام آنچه كه جك ولش به مديران مي گــــويد در قالب اين كلمات ساده بيان شده اند:
- آرامش خود را حفظ كنيد.
- به زيردستان خود كمي آزادي بدهيد.
- اجازه بدهيد كه آنها خودشان به انجام امور بپردازند.
- سعي كنيد كمتر مديريت كنيد.
- درنتيجه اين كارها، شما كارمندان فعال تر و بهره ورتري خواهيد داشت.
اسلاید 7 :
چهارم: يك تصوير بسازيد، سپس كنار برويد
يكي از توصيه هاي ولش، كوچك سازي است. كوچك سازي به معناي داشتن كارمندان كمتر است. ولش در اين باره مي گويد: ”هرچه تعداد ما كمتر مي شود، بهتر مي توانيم با هم ارتباط برقرار كنيم، چون واسطه ها و فيلترها كمتر مي شوند. ما متوجه شديم كه با تعداد لايه هاي كمتر، داراي ظرفيت مديريتي بيشتري خواهيم بود. ما بهتر مديريت نمي كرديم، بلكه كمترمديريت مي كرديم و اين بهتر بود“
اسلاید 8 :
پنجم: هرگز به دنبال يك ايده اصلي نباشيد
بلكه درعوض چندين هدف روشن و كلي را به عنوان استراتژي هاي تجاري تعيين كنيد. او توصيه مي كند كه يك چارچوب كلي براي عملكرد تيم خودتان تعريف كنيد، ارزشهايي را مشخص كنيد كه با اهداف كمپاني سازگاري داشته باشند و بيانگر تصوير فرهنگ و اهداف كمپاني باشند و بالاخره اطمينان حاصل كنيد كه فضا و مجال كافي براي مانور دادن در كمپاني شما وجود دارد.
اسلاید 9 :
ششم: كارمنداني تربيت كنيد كه در ارزشهاي كمپاني سهيم باشند
يعني از آنها تعهدات لازم را گرفته و در ارزشهاي كمپاني سهيمشان كنيد. يك مدير خوب، مسئوليتها را برعهده مي گيرد، اما درعين حال به كارمندانش اين امكان را مي دهد كه خودشان درباره امور مختلف تصميم گيري نمايند. كارمنداني را كه به ارزشهاي كمپاني اعتقاد ندارند اخراج كنيد، حتي اگر عملكرد بسيار خوبي داشته باشند. اين يكي از سخت ترين كارهايي است كه يك مدير بايد انجام بدهد.
اسلاید 10 :
هفتم: تجارت خود را با يك نگاه تازه موردبررسي قرار دهيد
و تصميم بگيريد چه چيزهايي بايد تعمير شوند، چه چيزهايي بايد پرورش داده شوند و چه چيزهايي بايد كنار گذاشته شوند.
بايد فاكتورهايي كه در تجارت شما تاثيرگذار هستند دقيقاً موردبررسي و زيرنظر قرار دهيد. به طور منظم بازرسي هايي را از امور تجاري خود انجام بدهيد تا از سلامت آنها اطمينان حاصل كنيد. پيروي از دستورالعمل هاي قديمي و معمول، نسخه اي است كه شكست شما را تضمين مي كند. براساس واقعيت هاي امور تجاري و بازارهاي مربوط به آنها، تصميمات جسورانه بگيريد و هيچ هراسي به خود راه ندهيد.