بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
ضرورت: 1- بدانیم تا چه قیمتی می توانیم بفروشیم و از آن کمتر ضرر دارد
2- برای سهولت مدیریت کاهش هزینه
3- برای برنامه ریزی و تنظیم برنامه های آینده
واژه ها: 1- هزینه مواد مستقیم شامل مواد اولیه ای که مستقیما در محصول بکار می رود می باشد.
2- هزینه دستمزد مستقیم شامل حقوق کارکنانی که مستقیماً روی محصول کار می کنند می باشد.
3- هزینه سربار شامل بقیه هزینه ها است.
4- قیمت تمام شده محصول نیمه ساخته شامل هزینه های 3مورد فوق برای یک محصول نیمه تمام است
5- قیمت تمام شده محصول ساخته شده شامل هزینه های 1و 2و 3 فوق برای یک محصول ساخته شده است.
اسلاید 2 :
بخش دیگری از حسابداری، حسابداری بهای تمام شده نامیده میشود. حسابداری صنعتی فرایند هزینهیابی محصول است و اطلاعاتی را فراهم میکند که در برنامهریزی عملیات آتی واحد تولیدی و کنترل هزینهها مفید میباشد.
حسابداری صنعتی طی یک فرآیند هزینهها را شناسایی، اندازه گیری، طبقه بندی، تلخیص و جمع آوری نموده که اصطلاحاً به این فرآیند هزینه یابی اطلاق میشود.
سيستم هزينه يابي در هر شرکت بايد به گونه اي طراحي شود که بتواند نيازهاي ناشي از شکل مشخص سيستم توليد آن شرکت را تامين کند.
هدف اصلي از هزينه يابي عبارت است از کمک به مديريت در جريان تصميم گيري عملياتي از طريق محاسبه و تعيين قيمت تمام شده هر فعاليت يا مجموعه هم بسته اي از فعاليتهاي موسسه.
اسلاید 3 :
حسابداري بطور اعم و حسابداري صنعتي به طور اخص بخشي از سيستم اطلاعات مديريت هرسازمان را تشکيل مي دهد که قسمت قابل ملاحظه اي از نيازهاي اطلاعاتي مديريت را فراهم مي آورد.
با توليد اطلاعات مرتبط با هزينه ها براي مقاصد گوناگون سرو کار دارد.
تعيين بهاي تمام شده توليد فراورده ها به منظور تهيه صورتهاي مالي و مقاصد مالياتي
تا پيش بيني هزينه ها و درآمد ها در جهت پشتيباني از تصميم گيري هاي گوناگون ادامه مي يابد
سيستم هزينه يابي بايد در عمل اقتصادي و مقرون به صرفه باشد
اسلاید 4 :
براي طراحي و انتخاب سيستم هزينه يابي توجه به هزينه و منفعت سيستم بسيار مهم است. هزينه بکارگيري سيستم ها شامل هزينه آموزش مديران و کارکنان بسيار بالا ست. مديران بايد تنها زماني به استقرار يک سيستم پيچيده تن دهند که به فزوني منافع سيستم نسبت به هزينه هاي آن اعتقاد راسخ داشته باشند.
سيستم بايد متناسب با فعاليتها و کارهاي شرکت باشد و نه بر عکس
سيستمهايي که مديران عملياتي آنها را گمراه کننده مي دانند بدترين سيستمها مي باشد.
به کمک سيستم هزينه يابي فقط مي توان ارقام هزينه را گزارش کرد که نشانگر نحوه مصرف منابع سازمان بوسيله يک موضوع هزينه خاص (نظير محصولات،خدمات، مشتريان ) است.
اسلاید 5 :
حسابداران هزينه را از دست دادن منابع براي دستيابي به هدفي خاص تعريف مي کنند.
در حسابداري صنعتي واژه هزينه همواره همراه با اصطلاحات توصيفي به کار برده ميشود مثلا هزينه مواد، هزينه تبديل،هزينه از دست رفتن فرصت وغيره
تعريف ديگر هزينه عبارت است از کاهش ناخالص داراييها و يا افزايش ناخالص بدهي ها است که ناشي از فعاليت هاي انتفاعي يک واحد تجاري بوده.و سبب تغيير حقوق صاحبان سرمايه مي گردد.
عامل هزينه (محرک هزينه):هر عاملی است که بر کل هزینه هاتأثیر میگذارد. یعنی، تغییر درمیزان محرك هزینه باعث تغییر درمیزان کل هزینه موضوع هزینه مربوطه خواهد شد. مثلا ”زمان و هزينه“ یا ”تعداد و هزینه“يعني تغيير در ميزان و اندازه محرک هزينه باعث تغيير در جمع مبلغ هزينه هاي مربوط به موضوع هزينه مورد نظر مي شود، از نظر محرک هزینه به هزینه های ثابت و هزینه های متغیر طبقه بندی شوند.
اسلاید 6 :
هزینهها را میتوان به شکلهای مختلف طبقه بندی کرد که به برخی از این طبقه بندی اشاره میشود
الف) طبقه بندی هزینههای تولید به تفکیک هزینههای مستقیم Direct costs و غیر مستقیم Indirect costs
ب) طبقه بندی هزینهها براساس عناصر تشکیل دهنده محصول
ج) طبقه بندی هزینهها به دو نوع هزینههای محصول و هزینههای دوره
د) طبقه بندی هزینهها براساس رفتار هزینه
اسلاید 7 :
طبقه بندی هزینه ها بر اساس گرایش به تغییر در حجم تولید:
هزینه های متغیر: هزینه متغیر هزینه ای است که به نسبت مستقیم با تغییر در سطح فعالیتهای تغییر می کند اگر فعالیتها 20 درصد افزایش یابند هزینه متغیر کل نیز 20 درصد افزایش خواهد یافت.
هزینه متغیر هر واحد با تغییر فعالیتها دچار تغییر نمی شود بطور خلاصه با تغییر در سطح فعالیت، هزینه متغیر کل متناسب با آن دچار افزایش یا کاهش خواهد شد، اما هزینه متغیر هر واحد تغییری نخواهد کرد.
اسلاید 8 :
هزینه ثابت کل همیشه بدون توجه به تغییر در سطح فعالیتها، در یک دامنه مربوط بدون تغییر باقی می ماند، برای مثال: اگر فعالیتها 30درصد افزایش یا کاهش یابد، هزینه استهلاک تجهزیات کارخامه، هزینه استهلاک مؤسسه خدماتی تغییر نخواهد کرد و بطور کلی با تغییز در سطح فعالیتها، هزینه ثابت کل تغییری نخواهد کرد.
اسلاید 9 :
به موازات افزایش سطح فعالیتها، تغییری در هزینه ثابت کل رخ نخواهد داد ولی هزینه ثابت هر واحد کاهش خواهد یافت
اسلاید 10 :
مثال: شرکت جهان خودرو در زمینه خدمات اتومبیل بویژه نصب نوعی صدا خفه کن در اگزوز ماشین ها فعالیت می کند جدول زیر اطلاعات هزینه خرداد ماه این شرکت رات در سه سطح تولیدی مختلف نشان می دهد مبالغ مجهول را محاسبه کنید
اطلاعات خرداد ماه